Balaxus og Barolo, som vi kan li'

Kære Vinvenner,

Hvis det er rigtigt,

at holdbarheden er et af elementerne, der bidrager til en vins værdi og attråen, så må vi gerne begynde at kigge lidt nærmere på denne teenager, den snart 14 år gamle ”Balaxus” 2012.

Vinen ankom lige under juletravlheden og jeg har ikke haft tid til at give den en ordentlig introduktion. Nu, at den er blevet ordentligt og omhyggeligt ”studeret”, både solo og til maden, kan jeg tillade mig at anbefale den og bede jer om at fokusere på den. Balaxus er navnet på en rubin og navnet henviser til vinens farve. Køb trygt og nyd nu og de næste 2-3 år:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/4414-2012-balaxus-alicante-toscana-rosso-igt-castello-di-potentino-ccs/

I kommer til at høre mere om Charlotte Hortons Castello di Potentino: jeg arbejder på at invitere hende til Danmark for at forestå en ”Charlotte Horton Day” med en præsentation af alle hendes bedste vine.
Mere om en dato i en af de kommende mails.

Lige nu et par betragtninger om Lambrusco, nej: om Barolo. Vi kan ikke løbe fra, at 2019 er en stor årgang, en rejse i nydelse og værdi: jeg har gjort mit og der er gode 2019ere både på lager og på vej.

Samtidig, hvis I kommer forbi lageret, vil I se, at jeg har investeret tungt i årgang 2018. Er det et udslag af senilitet? Nej, afgjort ikke og hvis I har det som mig, hvad Barolo angår, så vil I også lade jer påvirke af følgende

BAROLO SOM JEG KAN LI'

1) skal smage af god genkendelig Barolo nu
2) skal kunne gemmes mindst 10 år fra nu
3) skal udvikle sig på en gunstig måde
4) skal anerkendes som god Barolo og god vin af alle
5) skal byde på et godt forhold mellem pris og kvalitet

ad 1) roser, hindbær, tjære, lakrids, i både duft og smag + tiltalende fra første slurk
ad 2) 2018-2030: no problem. "Ofte god efter"
ad 3) farven vil fortage sig noget og tanninerne vil smelte sammen med vinens solide frugt
ad 4) alle dem, der har smagt de to 2018ere, har været positivt overrasket
ad 5) bedøm selv:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=Tfk23

eTabui Riserva 2017 Barolo har sneget sig ind mellem de to økologiske cru Barolo: Bricco Voghera og Cerrati. Har tilskrevet alle, der har bestilt den, og hermed en opfordring til at hente jeres bestilling: ikke så meget fordi det optager plads, men fordi jeg er sikker på, at engang I har smagt den, vil I købe flere:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/77-barolo/1979-2017-tabui-barolo-riserva-docg-gemma-spg23-csc/

OG SÅ DEN RITUELLE PÅMINDELSE...

...om gode vine og ditto besparelser:

FORUDBESTILLINGERNE !

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/

Ciao, Carlo

PS: Der er flere vinvenner, der synes godt om Le Birbe, den ydmydige herdagsvin fra I Veroni. Det lakker mod nu enden med dens beholdning og hvis I er glade for den, så er det tid nu for at sikre sig en kasse eller to:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/3973-2022-le-birbe-tidl--birba-vino-rosso-da-tavola-i-veroni--50smaa/

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER: Skovlytoften 1, 2840 Holte.

  • mandag den 22. januar: 14:00 til 17:00
  • tirsdag den 23. januar: LUKKET
  • onsdag den 24. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • torsdag den 25. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • fredag den 26. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • lørdag den 27. januar: LUKKET
  • søndag den 28. januar: ÅBENT 13:00 til 16:00
  • mandag den 29. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00
  • tirsdag den 30. januar: LUKKET
  • onsdag den 31. januar: ÅBENT 14:00 til 17:00

Næste Ugemail Forrige Ugemail