Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Vinhandlerbreve

Kære vinvenner,

vinhandlerbreve
Professor Hans Brix (1870-1961) var – med god grund – en frygtet litteraturanmelder. Et kendt eksempel på hans sylespidse stil lyder således: ”Anmelde denne bog? Det skulle da være til politiet!”. Gudskelov er ingen anmeldere kommet til samme konklusion efter at have læst ”Vinhandlerbreve 2000-2010”. Faktisk har modtagelsen ikke blot været nådig – men også ganske positiv.

”Vinhandlerbreve 2000-2010” er en antologi på 128 sider, hvor cand.mag. og højre back, Benny Steen Møller, har udvalgt og tematiseret de bedste ugebreve gennem 10 år og knyttet en indledning til de enkelte kapitler. Der er kapitler om Italien, min fødeby, Rom og en italiensk indvandrers syn på Danmark og danskerne. I slipper heller ikke for essentielle emner som fodbold, kunst, historie, smag og behag samt fortællinger om vine og vinproducenter med deres helt eget særpræg.

Til gengæld har redaktøren brutalt fraklippet alle vintilbud, så læseren slipper for den ”kommercielle” side af mine nyhedsbreve. Afslappet, informativ og underholdende læsning siger pålidelige kilder. Resultatet er i hvert fald blevet godt modtaget, som det fremgår af nedenstående anmeldelser:

Lokalavisen Brønshøj, 26.04.2011 ”Med sine vinhandlerbreve bevidner Carlo Merolli, at kortfattede fortællinger kan være storartet litteratur. Og det er netop hvad redaktøren, cand.mag Benny Steen Møller, har sandet og værdsat. Det er sket med en lille bog, der på det bestemteste kan anbefales. Under læsningen kan man ligefrem få den mistanke, at Carlo Merolli kun sælger vin for at få lejlighed til at fortælle en god historie.”
Det Grønne Område, 14.02.2011 ”Benny Steen Møller har samlet et udpluk af disse fabulerende, underfundige og ofte meget humoristiske mails i bogen ”Vinhandlerbreve 2000-2010”. Intet emne er for stort, småt eller helligt til at få en plads i vinhandlerbrevene. Rom, mænd og lambrusco, fodbold, bastflasker, romerske guder og helte, vinbønders liv og levned og musik er for Carlo Merolli naturlige emnevalg.”
www.debedstevine.dk, 28.01.2011 ”Det er de færreste salgsbreve forundt at ende i en bog, men det er lykkedes for Carlo gennem en lykkelig kombination af eget forlag og gode venners indsats – og tak for det. Det er en læseværdig lille bog, der er kommet ud af det. Så lær noget om vin, en masse om italiensk gastronomi – se Danmark gennem en italiensk indvandrers vinbriller, og nyd Carlo på slap line.”
Frederiksborg Amtsavis, 02.01.2011”Den italienske vinhandler i Virum, Carlo Merolli, har en sjælden forfatteråre. Når han skriver ud til sine kunder, er det ikke blot med en enkel forherligelse af den vin, han gerne vil promovere, men også et lille brev, der i sin grundsubstans kan handle om noget helt andet. Det er underholdning, og det er oplysning. Om hans opvækst i Rom, familien, kvarteret og kulturen. Om en italiensk indvandrers tanker om Danmark og danskerne.”
Sommelier nr. 1, 2011”Underholdende stunder: Carlo Merolli, italiensk vinhandler og fabulerende skribent, er af én af sine veteranfodboldvenner blevet overtalt til at udsende et udvalg af sine uge-nyhedsbreve i bogform. Det lyder prætentiøst sådan at bevare nogle skriverier for eftertiden, som i bund og grund skal få folk til at købe vin. Men Carlo skriver jo ikke almindelige – læs: kedelige – salgsbreve, så tanken er ikke helt tosset.”
www.vinavisen.dk, uge 52 2010 ”Bogen, der er en fornøjelse at læse, kommer ud i mange hjørner med indfald og udfald, minder og anekdoter, og den bygger i vid udstrækning på forfatterens baggrund og kultur som italiener. Han skriver om sin barndom og ungdom i en romersk forstad, om sin kærlighed til kunst, det italienske køkken, vinen og fodbolden. Benny Steen Møller har med omhu udvalgt de mest interessante ugebreve og med hård hånd klippet al salgssnakken fra. Her gælder det læsning, ikke salg af vine.”
For at bestille ”Vinhandlerbreve 2000-2010” send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
med teksten “ANTOLOGI” i Emne/Subject. Pris 129,- Forsendelse 20,- kr.