Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

04.11.2023 Hver so bedst om sin syge moster

Kære Vinvenner,

Først og fremmest lad mig gentage indbydelsen til at møde Pietro Majnoni og Francesco Siciliani og smage deres vine.

Pietro er på alene: tirsdag den 7. nov. om eftermiddagen fra 17:00 til 19:30 og igen onsdag 8. nov. men denne gang sammen med Francesco Siciliani fra 12:30 til 17:00.

Det er en kom-og-gå-smagning, gratis og uden behov for tilmelding. Tilmeldig er dog værdsat, af hensyn til vores forberedelser.

Tirsdag den 7. nov. Pietro Majnoni 17.00-19.30
Onsdag den 8. nov. Pietro Majnoni og Francesco Siciliani 12.30-17.00

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/36-vinsmagninger/4403-moed-vinboenderne-pietro-majnoni-amp-francesco-siciliani-onsdag-den-8-november-2023/

13 VINE. SKAL VI SIGE 13 RIGTIGE ?

Ugemailen er ellers spækket med, hvad jeg anser for at være opsigtsvækkende gode tilbud, men hvilke? Hver so bedst om sin syge moster, skulle man mene. Dog når en god vinven skriver fra Frankrig, hvor han bor, for at forudbestille Brunello 2019, så må der være noget om snakken. I åbningsbilledet 3 af de mest interessante vine I kan bestille eller forudbestille. Kun et click væk.

Jeres fordele ved forudbestilling er:

altid markant (og til tiden klækkelig) besparelse,
intet tvangsminimum (det der hysteri med rabat ved køb af 12 ens er ”so very 80ties”)
fuld returret på de vine jeg anbefaler og I ikke synes om (det kan jo ske)
gratis parkering og ja, for ikke at glemme
dedikeret cykelstativ (som regel blokeret af biler men anyway)
gratis opbevaring
Hvor længe gratis opbevaring? Til I har tid til at hente jeres bestilling. Rekordindehaveren er en god vinven (hej Thomas!), der var udstationeret i Kina og først havde mulighed for at hente sine vine 3 år efter at have bestilt dem.

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/

HATTEN AF FOR... CAPPELLO

HATTEN AF FOR BRUNELLO

Frankrig og Kina er ikke lige rundt om hjørnet og det er Nakskov heller ikke. At en god vinven kom hele vejen fra Nakskov for at sikre sig de hvide fra Fernanda Cappello er et tegn på, at vinene smager godt og at de er god valuta for pengene. Eller også var vinvennen alligevel i nabolaget og så var det praktisk at fouragere. Hvorom alting er, har jeg kigget på beholdningen og smagt de 4 hvide, der nu er på lager. Det har givet anledning til et tiltalende tilbud nu da beholdningen er ret lav:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=FC24

Men hvis der kun var én vin, jeg skulle skrive om, så ville det være 2020 Rosso di Montalcino fra jeres fortrukne spiritusprøve af et hus: ”Kvær-tjek-ki-å”. Nemt hvad? Endnu nemmere er det at nyde den. Rendyrket sangiovese grosso, krystalklar rubinrød, vinduftende og kompromisløst læskende. Sådan var det meningen, at en Rosso di Montalcino skulle smage. Hvem siger det? Historien.

Nu skal man ikke hænge sig for meget i…mine historier, men det er måske godt at huske, at Brunello blev født som Chianti og i et kooperativ. Navnkundig Biondi Santi, Brunellos ”opfinder” var leder af det lokale kooperativ anno 1888: han lagde mærke til, at druerne, der kom fra Montalcino området, havde en anden karakter end de druer, som vinbønderne leverede fra de omkringliggende distrikter. Dengang blev alt solgt som Chianti, men Biondi Santi begyndte at fremstille druerne separat, lagrede vine længere og Brunello blev født.

Problemet var den længere lagringstid, som vinen fra den lokale klone af sangiovese, sangiovese grosso (lokalt kaldt brunello), havde brug for for at udvikle sig. Tid er penge og medlemmerne af kooperativet havde næppe tid til at vente for at få deres penge, hvis vinen blev solgt efter 3-4 år. Derfor beslutningen om at anvende druerne fra yngre vinstokke, fra lavere beliggenheder og lad os sige ”andensorterings” druer til en vin, der kunne sælges og drikkes hurtigere. Da Brunello blev til en kontrolleret denomination, DOC, i 1966, valgte man at overføre denne inddeling i vinloven: den vin, der hurtigt var drikkeklar, blev til Rosso di Montalcino, mens den vin, der krævede længere lagring, 4 år i dag, blev til Brunello di Montalcino.

Den 2020 jeg sælger nu er lige fra historiebogen: funklende rubinrød, vinduftende, læskende og harmonisk i alle sine komponenter. Robust nok til alt, som I vil servere den til. Kampklar og med stor personlighed på hele linjen. I behøver bare at købe én flaske for at blive fascineret og vende tilbage efter flere:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/4408-2020-rosso-di-montalcino-doc-quercecchio-for24/

LIDT OM DE AKTUELLE FORUDBESTILLINGER

Af de 3 rødvine, som pryder åbningsbilledet, er Rosso di Montalcino på lager og kan bestilles nu. De andre to fortjener al jeres opmærksomhed:

2013 “Settantacinque” Copertino Riserva DOC Cantina Sociale di Copertino

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/4407-2013-copertino-riserva-settantacinque-doc-cantina-sociale-di-copertino/

2020 Langhe Rosso DOC Tenuta Cucco
https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/3562-2020-langhe-rosso-doc-tenuta-cucco-lak24/

Af de andre forudbestillinger:

SCHIAVENZA

Gode Serralunga vine og store Barolo uden de ublu priser. Familien Schiavenza's livstil er solidt plantet i Serralunga's muld og deres vine er af anerkendt første klasses kvalitet: dér har I en forklaring på, at disse vine er populære og hurtigt udsolgt. Et bevis på kvaliteten må være deres Dolcetto d’Alba: enten har vinvennernes smag ændret sig eller også må denne vin smage enormt godt: det parti, der kom i sidste måned, er udsolgt og jeg ”blev nødt” til at genbestille. Det samme gælder Nebbiolo d’Alba 2021 og Barolo Serralunga 2019. Har aftalt uændrede priser for en ny runde forsalg med den 12. november som frist, så vinene kan være på lager ultimo november. Dolcetto 2022, Nebbiolo 2021, Barolo 2019 kan I ikke få nok af og hvem kan klandre jer?

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=CSC

JULEBASTEN©

Traditionen tro, går den som varmt brød eller er det måske fordi i år er der ikke så mange af den. I kan stille spørgsmålet, hvorfor hans Chianti smager så godt, direkte til Pietro Majnoni: han besøger os på lager 2 dage i november tirsdag den 7. nov. (17.00-19.30) og onsdag den 8. nov. (12.30-17.00). Indbydelsen er sendt som separat ekstra mail. Julebasten© kan ledes efter og bestilles her:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=CSC

EVOLUZIONE 2021 MERLOT Lazio IGT

Måske årest mest positive overraskelse: jeg var bange for, at efter 2020’erens store succes, ville den nye pårgang 2021 ikke leve op til forventningerne. Min frygt er gjort til skamme, superskamme: 2021 er endnu bedre end 2020!

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=CSC

2017 TABUI Barolo Riserva DOCG Gemma

Karrig årgang, karrig tildeling stor Barolo:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=CSC

PAVONE 2016 Sangiovese Maremma Toscana

En ny mulighed for at forudbestille denne vin. Endnu en flot facet af den toskanske sangiovese vi ikke forventede:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=CSC

Og sidst men ikke mindst min anbefaling

TIL MORTENS AND

Vinen er på lager

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/4181-2019-le-sassine-valpolicella-classico-superiore-doc-ripasso-le-ragose-df-jub50/

Ciao, Carlo

CALENDARIO

Kommende besøg og vinsmagning med vinbønderne på lageret:

NOVEMBER

Tirsdag den 7. nov. Pietro Majnoni 17.00-19.30
Onsdag den 8. nov. Pietro Majnoni og Francesco Siciliani 12.30-17.00
Fredag den 17. nov. Giorgio Barbero: Barolo 2019 og nebbiolo à go-go
Onsdag den 29. nov. Lucio Salamini's Luretta Principessa m.m.

DECEMBER

Lørdag den 2. dec.: Susanna Crociani. Vino Nobile di Montepulciano m.m.
Særskilt indbydelse kommer til jeres inbox.

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER: Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager før og efter nedenstående tider.
Venligst ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale.

søndag den 5. november: ÅBENT 13:00 til 16:00
mandag den 6. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 7. november: ÅBENT 17.00 til 19.30
vinsmagning med Pietro Majnoni
onsdag den 8. november: ÅBENT 12.30 til 17.00
vinsmagning med Pietro Majnoni og Francesco Siciliani
torsdag den 9. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 10. november: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 11. november: LUKKET
søndag den 12. november: ÅBENT 13:00 til 16:00

WEBSHOP!

WEBSHOP