Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

27.09.2022 Takeaway (or not)

Kære Vinvenner,

Jeg kommer nok til at gøre mig utilbens med alle landets take away forretninger, men: mens jeg på den ene side godt kan forstå, at når man kommer hjem fra en arbejdsdag, er det at gå i gang med at lave mad nok det sidste man orker, på den anden side er der mange retter, der tager langt under en halv time. Naturligvis var det hele nemmere dengang da "nogen" gik hjemme og tilberedte aftensmaden for "nogen", der kom direkte fra jobbet, men når tiderne skifter (som regel for det bedste), er der stadigvæk mange retter, som man hurtigt selv kan lave. Her skulle jeg fortælle jer om en superlækker sellerifrikadelle, men jeg venter stadigvæk på opskriften fra ophavskvinden og derfor får I et superhurtig fif på en supervelsmagende ret, der ikke tager længere, end pasta'en når at koge.

OLIO & PARMIGIANO

Hemmeligheden bag retten er at bruge kun de bedste ingredienser, fire af hvilke I helt tilfældigvis kan købe hos mig - men også andre steder, naturligvis. Tag en dyb tallerken og fyld den med en pæn portion (ca 100 gr. per person) Parmigiano Reggiano. Gerne en med 24 måneders lagring, som byder på det ideelle forhold mellem mælkesødmen og salt. Hvis I kan lide den stærkere, kan I prøve med Parmigiano Reggiano på 36 måneders lagring eller ældre men retten risikerer at komme lidt ud af balance.

Nu hælder I nogle stråler af den bedste olivenolie af den bedste flaske på den revede ost og venter på, at pastaen koger. I kan bruge både kort eller lang pasta: spaghetti er det mest almindelige, men jeg foretrækker kort pasta, der lige som samler olien og osten mere til sig.

Værsgo': olie, ost, pasta. Den fjerde ingrediens er et godt glas vin. Jeg har lige smagt den fine 2019 Rosso I Veroni af lige dele sangiovese og merlot.

Sådan siger producenten, men jeg synes, at den mørke farve og den fløjlsbløde smag peger mere i retning af 65/35 eller i hvert fald med en fin portion af en god moden merlot fra 2019 (at det er en gylden årgang gider I næsten ikke høre mere om).

Denne Fiaschetto - lille bastflaske - har været og er en god overraskelse af de store: så megen sol, frugt og drikkeglæde i en tør vin, der ikke fornægter sine sangiovese rødder:

Mens vi venter på opskriften på frikadeller af knoldselleri - næste mail - kan I finde Fiaschetto sammen med Parmigiano Reggiano, Olio Extra Vergine og økologisk pasta her:

RESTPARTIER

Apropos I VERONI: ved en ekstra optælling i fredags var der få flasker tilbage af de gode Rúfina fra I Veroni:

33 flasker I Domi 2016
24 flasker Quona riserva 2017
3 flasker Quona Riserva 2018
55 flasker Quona Riserva 2019
2 Magnum Quona Riserva 2016

Jeg tænkte på, at de vinvenner, der sætter pris på I Veronis stil, vil være glade for at sikre sig nogle flasker:

(QUONA i årgang 2019 er som sådan ikke et restparti, fordi der er flere på vej, men der er ikke mange flasker af den og den næste Riserva vil være 2020)

LANDBOHØJSKOLENS HVIDE

Til trods for, at det er lykkedes mig at få tildelt flere flasker end ellers og til trods for, at priserne er yderst rimelige for den tilbudte kvalitet, oplever jeg en (endnu) lidt "blufærdig" respons på forudbestillingen. Jeg kan levende forestille mig, at tiderne råder os alle til en vis forsigtighed, men tiderne råder os også til at satse på kvalitet: "lidt men godt". Landbohøjskolens hvide er helårsvine, som lever op til kravet. Her viser jeg den gamle etiket, før producenten valgte at ære stifteren Edmund Mach ved at lade hans navn pryde forsiden.

Fristen for dem og mange andre "elbesparende" vine er søndag den 2. oktober:

SÆT KRYDS I KALENDEREN

Torsdag den 27. og fredag den 28. oktober holder jeg to smagninger med præsentation af vine fra Luretta, Tenuta Cucco, Schiavenza, I Veroni m.fl. Indbydelse og program følger.

MAGLIOCCO

Den eneste rimelige grund I kan have for ikke at købe denne vin er, at I ikke kender den og, iøvrigt, er navnet svært at udtale. Enig.

PS: "Hvorfor er den specielle kælderliste ikke med i webshoppen?"
Fordi der er for mange enkelte flasker og der forsvinder noget hver dag, hvilket gør opdateringsarbejdet med fotogarfering osv. noget omsonst.
Hvis I skulle være interesseret i de mange samlervine, så send blot en svarmail med teksten "Kælder 1" i Emne/Subject.

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager før og efter nedenstående tider.
Venligst ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale

onsdag den 28. september: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 29. september: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 30. september: ÅBENT 14:00 tikl 17:00
lørdag den 1. oktober: LUKKET
søndag den 2. oktober: ÅBENT 13:00 til 16:00

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10