![]() |
Sådan så de ovnbagte "pomodori al riso" ud fra i søndags. Jeg ville give dem 10/10 for det "kunstneriske udtryk": kanten skal se sådan ud, en smule branket og de blev også spist, meeen smagen blev ikke ramt, ikke den smag som jeg husker fra min mor og fra de mange "tavola calda" i Rom. Må snart til et faktatjek on location!
Den, der rammer smagen og smager helt præcist som vinguden Bacchus befaler, er 2021 Frascati Superiore, mens dens "mor" Malvasia Puntinata kræver, at man er til hvide vine med Karakter (med stor "K"): vi nærmer os orange stilen men bliver i periferien: den gyldne farve skyldes druens skal og den intense smag ville kunne "klare" også mange retter af kalvekød og svinekød:
![]() |
Læssevis af smag, der vil klæde næsten lige meget hvad I stiller på bordet. Fisk og skaldyr en selvfølge. Prøv "mor & søn" her:
![]() |
Gansk kort om noget, der gør mig glad: flere og flere vinvenner er begyndt at bestille hvidvin. Det er naturligvis noget, der har med den gode årstid at gøre, men jeg ved, at det også skyldes kvaliteten, smagen og de mange druer, de fleste mindre kendte, som italiensk vin fremstilles af. Nye dejlige oplevelser og en vinverden, som vinvennerne bliver positivt overrasket over.
Til de vinvenner, der stadigvæk må være i tvivl og til dem, der er tilpas nysgerrige: lad mig sammensætte en testkasse med 12 forskellige hvide:
![]() |
Nu, at jeres forudbestillinger er kommet på lager, er der så mange og så gode, at jeg snart ikke ved, hvor jeg skal starte. Derfor starter vi med de "billige", som er kun billige i prisen men ikke i smagen.
Nu vil nogen påstå, at 8.496,- kr. ikke ligefrem er billigt, men når man har regnet rigtigt på det, vil man opdage, at til 59,- kr. flasken er det et virkeligt fund for pengene.
Hvem har dog brug for 144 flasker? Ikke alle men måske er der fire venner, der kan slå sig sammen, et firma, der snart skal holde jubilæum, en kantine i de store firmaer, hvem ved? Kup-status er klar og vinen ventes hjem på torsdag den 4. august:
![]() |
Ciao, Carlo
< Forrige | Næste > |
---|