Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

07.05.2022 Den fortravlede tjener

Kære Vinvenner,

Nogle vinvenner, der lige er kommet tilbage fra Rom, har skrevet om en ret, de fik serveret i en restaurant i centrum. De spurgte om navnet og opskriften, men tjeneren, der havde travlt og måske var en smule uhøflig, svarede med at spørge, hvor de kom fra. ”Danimarca ? You do not have the ingredients.” De fik dog allernådigst rettens navn, og da de nævnte det for mig, tænkte jeg, at tjenerens billede af Danmark stadig må være det samme som fra de glade tressere: isbjørne og nøgne kvinder på gaden. Jeg gættede rigtigt, da jeg sagde til vinvennerne, at tjeneren må have været pensionsalderen nær. Det forklarede lidt hans udsagn, men kun lidt.

"VIGNAROLA": ÅRSTIDENS AFGRØDER

Jeg var selv overrasket over, at retten blev serveret på en restaurant, da den hører til den række af ”ikke-opskrifter”, der er bundet til den lokale tradition og til en bestemt periode af året. Navnet ”vignarola”, ordret oversat ”á la vinbonde” stammer fra Rom, hvor ”vignaroli” er de (vin)bønder, der kommer med vin og især deres øvrige afgrøder til markedet: ikke kun med vin men netop med årstidens grøntsager.

De ingredienser som ”you do not have”, men som I efterhånden kan finde i velassorterede supermarkeder er: hestebønner, artiskokker, grønne ærter, mynte. Det er en meget velsmagende ret, som kan fremstilles både med og uden svinekæbe og kan serveres som hovedret eller som tilbehør til pasta, ris eller ristet franskbrød. Enkel og velsmagende med vegetar- og veganermulighed.

Jeg sender gerne min opskrift, hvis I sender mig en svarmail med ”VIGNAROLA” i Emne/subject. Nu en kort oversigt over de vine, som "I have the ingredients" for:

”ETICHETTA STORICA” Riserva Chianti Rúfina DOCG I Veroni

PIETRO MAJNONIS økoCHIANTI

EVOLUZIONE: Merlot 2020 Chardonnay 2021

PINOT NERO & SAUVIGNON “Castel Vento” LURETTA

Find dem alle samlet her:

UDSKÆNKNING PÅ LAGERET I MORGEN 13:00 til 16:00

Fokus på Barbera, både Alba og Asti samt et par sommerhvide og Prosecco.

Ciao, Carlo

PS: ÅBNINGSBILLEDET: Hvis alt går, som det skal, modtager jeg Nencia, roseén af pinot nero og chardonnayen Greto fra Podere Fortuna på onsdag den 11. maj.

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager før og efter nedenstående tider.
Venligst ring 4585 1978 eller send en mail for at træffe aftale

søndag den 8. maj: ÅBENT 13:00 til 16:00
mandag den 9. maj: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 10. maj: ÅBENT: 14:00 til 17:00
onsdag den 11. maj: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 12. maj: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 13. maj: LUKKET
lørdag den 14. maj: LUKKET
søndag den 15. maj: ÅBENT 13:00 til 16

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7