Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

06.05.2020 Bakkerne omkring Firenze

Kære Vinvenner,

Hele sidste år har vi - I og jeg - studeret de "arkeologiske vine" fra professor Guido Gualandi. Han har også været på besøg og holdt foredrag, vinsmagning og winemakers dinner. Af alle hans vine, har I foretrukket basisvinen Chianti fra bakkerne omkring Firenze. Økologiske vine fra vinstokke, som er femogfyrre år gamle. Meget bedre vin kan man ikke få, fra et distrikt, der traditionelt har leveret vin til kritiske ganer på trattoriaerne og spisesteder i Firenze: Colli Fiorentini.

Områdets ry når ikke Chianti Classicos og Chianti Rúfinas højder, men netop derfor burde disse vine tiltrække vinelskernes opmærksomhed: god valuta for pengene og dejlige overraskelser. Chianti, der er både holdbar og tiltalende. Produktionstallene bringer os til begrebet "boutique winery": 3.100 flasker af Riserva 2015 og 8.666 flasker af den netop frigivne 2018. Min anbefaling er: køb, nyd og dril jeres vinvenner næste gang I holder en blindsmagning. I skal væsentlig mere op i prisskiltet, for at få Chianti Classico og røde Toscana af denne kvalitet. Her kan I vælge de to ovennævnte årgange og nogle af de sidste få flasker af Riserva 2014:

HVAD MED GUALANDIS ANDRE VINE ?

Det ville være syndt at sige, at de har været en kommerciel succes. Man kan ikke vinde hver gang ("men skal eller ikke vænne sig til at tabe"). Vinene var for at sige det pænt meget "originale" i ordets oprindelige betydning: lokale vine af indfødte druer, fremstillet på en håndværksmæssig måde. Guido Gualandi er en kunstner: han kan fremstille Chianti med mesterlig hånd, med personlighed og på den måde forbrugerne genkender og elsker Chianti . De andre druer han dyrker: pugnitello, foglia tonda, colorino osv, fremstiller han som nu han mener disse druer skal behandles.

Den manglende kommercielle succes hos os, kan derfor skyldes en kombination af vinenes "fremmedarthed" og en pris der ikke altid levede op til vinvennernes forventninger. Der gik først skred i salget, da jeg, efter samråd med Guido, "slagtede" priserne. Så blev vinene smagt og pludseligt værdsat. Så meget at nogle af jer har spurgt om mere. Det er dog ikke vine jeg vil importere lige med det samme.

Men: hvis I sender mig en mail med en idé om jeres interesse vil jeg svare med en mail med forventet priser og leveringstid.

Hvorfor denne sondering af terrænet ? Fordi vinelskeren i mig anerkender kvaliteten og det vigtige i Guidos indsats for at bevare og præsentere vine der ligger væk fra alfarvej. Jeg vil gerne være med til at støtte dette arbejde, sammen med de vistnok få af jer, der også måtte ønske det.

GAMLE KORNSORTER

Guido er en velanset professor i landbrugshistorie med speciale i antikke kornsorter. Jeg har flere gange smagt den pasta der fremstilles med disse korn, som en gruppe af toskanske vinbønder har valgt at plante og dyrke. Hvis I bager selv jeres brød burde I prøve melet. Lige som jeg gør med Parmigiano Reggiano (altså for at "finansiere" min families forbrug!) har jeg importeret en portion pasta og mel. I finder her en testkasse som sendes med fri fragt:

Iøvrigt er der studier, der siger at brød og pasta fremstillet af disse gamle kornsorter kan med fordel spises af folk med lette former for glutenintolerance og har en nedsættende virkning på colesterol. Nu er det ikke medicin jeg sælger og jeg nævner det kun fordi der er solide studier bag disse resultater. Jeg kan sende de relevante links, men husk at jeg spiser pasta'en først og fremmest fordi de smager godt!

SØNDAG DEN 10. MAJ: SIDSTE FRIST FOR DE SCHIAVENZA-LIDERLIGE:

Liderlige ? Ja, det må jeg sige! I er ved at tømme Trattoria Schiavenzas kælder! I skrivende stund er der tilbage: 14 flasker Barolo Serralunga 2014, 22 flasker Barolo Broglio 2014, 68 flasker Barolo Prapo' 2014.

Af enkeltmarken Cerretta, som regnes for den bedste i denne årgang, er der 344 flasker tilbage og af den i Trattoria mest solgte vin Nebbiolo 2017 er der 204 flasker. Af samme årgang i Barbera d'Alba er der 133 flasker (En vinven sagde forleden " 99,- kr for Schiavenzas Barbera ! Du risikerer at give samme beløb for en halvkedelig rødvin fra en supermarkedshylde!"). Det er rigtigt men som I kan se er beholdning også begrænset og ved at tynde ud:

PARMIGIANO REGGIANO

Nu på lager igen:

ANSLÅET ANKOMSTTID AF DE FORUDBESTILTE VINE

Til trods for de naturlige forsinkelser, der skyldes den aktuelle situation, ser det ud som om vor speditør formår at holde hvad vore leverandører - og jeg - lover:

I tvivl ? ring eller skriv til mig!

Ciao, Carlo

BUSINESS AS USUAL

Fri fragt har som formål at mindske den interpersonlige fysiske kontakt. Den vil være gældende uden tilbagevirkende kraft fra nu og til den dag (forhåbentlig snart), hvor disse "undtagelsestilstande" ophører. For forudbestillinger gælder fri fragt dog ikke.

Lageret holder åbent som sædvanlig (se venligst åbningstiderne i bunden af mailen) og vi passer på hinanden:

A) på lagergulvet er det tegnet runde "hinkefelter", som er placeret med 2 meters afstand til hinanden. Stil jer på et felt og afvent venligst betjening.

B) jeg kommer gerne ud til bilen med kasserne men I kan køre helt til lagerets dør.

C) hvis I fortæller mig, hvilken dag I kommer og nummeret på jeres bestilling, så vil jeg sørge for, at vinen er stillet forrest på lageret klar til at blive hentet. Det behøver I ikke, men det afkorter ventetiden. "Ventetiden er gratis"

D) der er handsker og desinficeringsmiddel tilgængelig ved indgangsdøren og ved dankortapparatet. Der kan også betales med mobile pay.

E) håndtering af vinkarton'erne og al ekspedition foretages med engangshandsker på.

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lager både før og efter nedenstående åbningstider. Ring 4585 1978 eller send mig en mail for at tjekke.

onsdag den 6. maj: ÅBENT 13:00 til 17:00
torsdag den 7. maj: ÅBENT 13:00 til 17:00
fredag den 8. maj: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 9. maj: LUKKET
søndag den 10. maj: ÅBENT 13:00 til 16:00

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6