![]() |
En ny Grignolino, en italiensk hvidvin fra den i Danmark meget plantede solaris drue, et arrangement med sydafrikanske vine fra......Friuli.....: nej, det er ikke fordi jeg mangler nyheder at skrive om, at jeg her bringer linket fra den seneste mail, men fordi jeg er sikker på, at mange af jer vil være glade for det. Også fordi det tilbyder gode vine til priser, som fortjener jeres udelte opmærksomhed. "Ja, men kære Carlo, sådan siger og skriver alle dine kollegaer." Naturligvis: hver so bedst om sin gris og så videre, men kig venligst lige her en ekstra gang. I kender mig og jeg kender jer: undertiden skal selv de rigtig gode tilbud fremhæves en ekstra gang. Nyd:
Uge 49/50 kommer der på lager en sending fra fire vinbønder, der dyrker cesanese druen. Det var de samme producenter, der besøgte os i København den 10. november. Der mangler kun de sidste billeder i webshoppen.
Men hvorfor skal Distant Friends forsøge sig med vine, som de hverken kender eller har hørt om før? Fordi Cesanese har været Roms røde vin siden Julius Cæsars tid, fordi den smager godt, både som ung vin og som vellagret vin, fordi der er en meget fin prisspredning, fra hverdagsvin til gemmevin og sidst men ikke mindst fordi de smager godt. Ah, det har jeg allerede skrevet, men denne kvalitet er måske det vigtigste: det er på mange måder en ny smag. Cesanese minder ikke om andre italienske vine. Med lidt anstrengelse kunne man tale om noget, der kan minde både om sangiovese og om pinot nero, men det ville være at sætte Cesanese i en bås, hvor producenterne ikke ønsker at være. Lige som katten på vejen er Cesanese sin egen. Og snart forhåbentligt også jeres:
![]() |
De seneste statistikker siger, at der bliver solgt 217 mio. tons af den om året. I Italien. Hvis det er rigtigt, betyder det at hver italiener spiser 3,6 kg panettone om året. Det må inkludere også den del, der går til eksporten og som snart vil gøre sin gode figur også på visse af danskernes borde. Jeg har sikkert fortalt den historie før om mine børn, der til morgenmad blev tvunget til at spise den italienske julekage, panettone, helt frem til Påske: det var dengang i 1976, da deres far importerede sekshundrede panettone uden at tage højde for to kendsgerninger: 1) kun ganske få danskere anede hvad panettone var 2) de, der kendte den, kunne ikke fordrage den.
Idag er panettone til at finde i næsten ethvert supermarked og jeg har - af ren nostalgi - importeret nogle ganske få panettone. Det er håndværkspanettone fra Bar Lazio, hvor den joviale og hårdtarbejdende Franco anvender fætteren Giovanni Terenzis Cesanese vin som ingrediens.
Håndværkspanettone adskiller sig ved færre eller nul tilsætningsstoffer og ved en kortere holdbarhed (her: 10. januar 2020): det er et bagerprodukt hvor ingredienserne - udover standard rosiner og sukater - overlades til mesterbagerens kreativitet. Franco har sendt panettone al Cesanese, som han har copyright på, men også panettone med chokolade, og med pære og chokolade. De kan bestilles, uspecificeret, på følgende link. Jeg har ikke importeret mange af disse julekager: børnene er nu voksne og af eller anden grund er de ikke helt vilde med panettone:
![]() |
Vi er meget stolte af vores italienske tricolore silkebånd: det svarer lidt til fru Hyacinths Royal Doulton te service, det med de håndmalede strandsneglsblomster. Naturligvis pakker vi jeres gaver enten mens I venter eller til senere levering. Vi tager ikke timelønsbetaling for pakkearbejdet. Det er en del af privilegiet at kunne ekspedere jeres ordrer. Seriøst. Hvad vi tager for selve gavekarton'erne, kan I se her og hvis I har brug for vores kendte tricolore silkebånd (men jeg mener det er bomuld) kan I også se her:
"FERNISERINGEN" fredag den 29. november er udsat. Pga af stor travlhed. (Tak for det!) Dekorationerne kan dog stadigvæk købes
< Forrige | Næste > |
---|