Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

20.10.2019 Kaninkrigen og Cesanese-feber

Kære Vinvenner,

Tak til alle, der har indsendt deres opskrifter på tilberedelsen af kaninkød. Der er flere og jeg prøver at samle dem alle, med kommentarer, i en særskilt mail næste søndag. Der er to store punkter, hvor der hersker uenighed: 1) bruning før eller bruning efter endt tilberedelse, og 2) anvendelsen af fløde i saucen. "Ground control" denne gang er ikke bare min gode ven Paolo, som anbefaler bruning efter endt tilberedelse, men også Renzo Tebanos mor, fra Genova. Hun er i lighed med alle italienske husmødre en autoritet over de retter hun selv laver. Renzos mor er 83 år gammel og hendes opskrift vil sikkert vidne om den ældste tradition.

Såsnart som jeg spørger italienske venner om kanin, svarer de allesammen: "Er det vilde kaniner eller kaniner fra opdræt?" Den del havde jeg ikke tænkt på. Næste spørgsmål handler om størrelsen. Hvis I husker, var den kanin jeg købte på Bondens Marked en ordentlig moppedreng, men flere af mine italienske kilder sværger til små kaniner, lige som dem for eksempel man avler i små huler på øen Ischia. Ifølge traditionen må disse kaniner ikke veje mere end tolvhundrede gram.

Naturligvis er der en særskilt opskrift på tilberedelsen af Ischias kaniner og også denne opskrift vil være med på den særskiilte "kanin-mail". For ikke at genere veganere, vegetarer og alle dem af jer, der betragter kaniner som kæledyr eller ikke bryder sig om kaninkød, vil jeg kun sende mail'en til dem, der rekvirerer den ved at sende mig en svarmail med teksten "Kanin" i Emne/Subject.

Til alle de andre kommer her en rask oversigt over det slaraffeland af vine I kan forudbestille. Vi starter med CESANESE DAG. Vær god ved jer selv og gå ikke glip af dette møde med vinbønderne. Det er vine I vil blive glade for at have stiftet bekendtskab med. Jeg har kopieret udtrykket "Cesanese feber" fra en god kollega, Toscavini, der også vil præsentere to af sine importerede Cesanese huse i løbet af sit eget arrangement. Om man kan snakke om decideret Cesanese feber i Danmark? Det er måske lidt overdrevet, men jeg er sikker på, at I vil tage denne vin til jer:

Næste vin I burde rette jeres opmærksomhed på er Sorbaianos fem røde vine, de fleste gamle kendinge og nogle ved at være udsolgt fra gården:

SCOOP-værdigheden ville være tildelt Villa Fioritas IL GIORGIONE 2011, en Barbera d'Asti Superiore som er Superiore af navn og af gavn. "Ville være" fordi der ikke er flasker nok af den til at gøre alle vinvenner glade. Den "suspekte" prisnedsættelse er langt fra suspekt og skyldes kun jeres forudbestilling og at det drejer sig om et restparti på knap 200 flasker. Er I til Barbera d'Asti af typen som fx Bricco dell'Uccellone og Franco Mondos Le Rose, burde I skynde jer til at bestille løs:

LANG TID TIL JUL ?

Ja, både for dig og mig, men Julebasten@ er nu her og lad os undgå...... panikscenerne som ifjor, da mange måtte gå forgæves, fordi vinen hurtigt blev udsolgt. Bestil jeres flæskestegs-, gås-, and- og hele resten-egnede økologiske Chianti Riserva 2016:

Der er flere firmaer, der er i gang med at bestille. Jeg vil vove påstanden, at her er der både en god og "gennemtestet" Barolo vin at hente og penge at spare:

Begge flasker kan ses i åbningsbilledet.

Ciao, Carlo

PS: Havde I set denne her:

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Undertiden er jeg på lageret både før og efter de nedanførte åbningstider.
Ring venligst 4585 1978 eller send mig en mail for nærmere aftale

IDAG søndag den 20. oktober: ÅBENT 13:00 til 16:00
mandag den 21. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
tirsdag den 22. oktober: LUKKET
onsdag den 23. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 24. oktober ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 25. oktober: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 26. oktober: LUKKET
søndag den 27. oktober: ÅBENT 13:00 til 16:00

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10