![]() |
Ovenstående er en, der vil pynte i enhver vinkælder, men praktisk talt næsten ubrugelig til at åbne vinflasker med. Det er med proptrækkere lige som med frimærker: der skal et simpel frimærke til for at sende et brev men man kan købe sig fattig i frimærkesamlinger. Den simpleste mest enkle proptrækker er to-taks proptrækker: den såkaldte "tjenerproptrækker" og mere behøver man ikke for at trække en prop op.
Så kan man kaste sig ud i samling af både moderne og antikke af slagsen. Selvfølgelig har man altid haft proptrækkere i Danmark, men siden vin var, helt op til tresserne, en drik for de bedre stillede, var udbredelsen af proptrækkerne ikke så almindelig som fx i de vinproducerende lande. I min webshop kan I finde nogle proptrækkere både til hverdagsbrug og som gave til en vinelsker:
Ved bestilling sammen med vin medsendes proptrækkerne dvs. uden beregning af særskilt fragt. Siden det kun er tjenerproptrækkerne, der opbevares på lageret, kan de andre typer ikke bare købes ved direkte henvendelse men skal først bestilles i webshoppen.
Blandt de vine I kan bestille nu, er der Erik Bantis seneste succes, den økologiske SPINETO BIO. Den vil blive skænket ved smagningen den 25. august, men Distant Friends kan tyvstarte her: Der er en forudbestillings og -betalingsfrist til på søndag den 11. august:
![]() |
En anden vin, som er en glæde at trække op, er årgang 2016 Riserva Rúfina fra I Veroni: QUONA. Speditøren har lovet vinen på lager i næste uge (uge 31) og hvis I har forudbestilt, kan I glæde jer til en vinoplevelse af de meget fine. Har I ikke gjort det, kan det stadigvæk nås:
![]() |
Imedens fortsætter det sælsomme og følsomme 'italiensk udsalg' hvor I får kun lov til at...betale og udfordre jeres smagsløg. Hverken tegnebogen eller pengepungen bliver udfordret og det har flere vinvenner sandet og sågar takket for hele vejen fra Jylland (hvilket borger for kvalitet, jo):
![]() |
Hvad betyder det, at vinbønderne, vinproducenterne er med? Først og fremmest, at I kan rette jeres ris og ros direkte mod de ansvarlige. Nu er det mest ros vinene vil få, men som altid lærer man mere af kritik end af ros. Derfor en bøn: vær skånsesløse i jeres vurdering af vinene OG sig jeres uforbeholdne mening til producenterne. Det vil hjælpe dem, til at forstå deres publikum og det vil hjælpe mig ved næste...prisforhandling. Desværre regner jeg ikke med, at der vil falde megen ris på de udskænkende personer, men er sikker på at Alessio fra Podere Fortuna gerne vil høre jeres vurdering af pinot nero, siden det er en af de meste elskede og udbredte druer i Danmark. Ligeledes vil Erik Banti kunne fortælle lidt om sine genvordigheder med Morellino druen, og Giorgio Chiarli vil fortælle, hvorfor pignoletto først er kommet på mode de seneste par år og ikke før. Spørg Andrea Rinaldi om, hvorvidt hans succes i USA også skyldes en nyfortolkning af barbera druen eller om han var mere glad for barbera, som den var i de gode gamle dage. Hans distrikt Monferrato er ved at komme ud af Langhes skygge og der fremstilles virkelig fine vine, der stadigvæk hører under "et købers marked". Paolo Gotti er ved at løfte arven fra Sorbaiano, et hus vi har forhandlet i de sidste tredive år, og han vil gerne høre jeres mening. Professor Guido Gualandi vil ikke have problem med at besvare jeres spørgsmål på flydende engelsk om, hvorfor kalder han sine vine for "arkæologiske". Hans foredrag om antikke kornsorter, vinbrug og dyrkningsmetoder plejer at skabe kødannelse. Jeg kunne godt tænke mig, at flere oplevede hans entusiastiske og enormt vidende formidling af emner, der vedrører os alle: derfor gentager vi mødet med Guido Gualandi ved en dedikeret wine maker dinner onsdag den 28. august.
< Forrige | Næste > |
---|