Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

16.07.2019 Indbydelse: søndag den 25. august 2019

Kære Vinvenner,

Jeg fornemmer, at det bliver noget af et tilløbsstykke og derfor kommer denne indbydelse allerede nu, mens de fleste er på ferie. Hvorfor skal I skynde jer til at købe billetten til denne vinsmagning og bruge en del af søndag den 25. august til det ? Mindst fire gode grunde:

1) Professor Guido Gualandi er en autoritet indenfor landbruget med speciale på genopdagelse og dyrkning af antikke kornsorter. Hans foredrag formidler en stor viden på en nem og charmerende måde og forklarer den vigtige rolle korm brød og gluten har i det vi spiser. Hans foredrag varer en halv time, med dias og ledsages af smagning af brød bagt på mel fra nogle antikke kornsorter.

Ikke nok med det: Guido Gualandi præsenterer - på fydende engelsk - de vine han fremstiller af mange forsømte og sjældne druetyper som fx pugnitello og foglia tonda. Han vil også fortælle hvorfor han har valgt at kalde sine vine for "arkeologiske".

(Senere på den uge, onsdag den 28. august, vil Guido Gualandi holde en winemakers dinner på Ristorante La Vela i Vedbæk. Gå ikke glip af mødet med "il professore" hvis besøg ville være nok for en vinsmagning for sig.)

2) Flere og flere har i år valgt Bologna som feriemål. De fleste kommer tilbage med et flot indtryk af byen, historie, maden og den dejlige hvidvin de får serveret. I langt de fleste tilfælde er vinen af druen pignoletto. Næsten en modedrue i Italien men meget lidt kendt herhjemme, lige som meget lidt kendt er vinene , der kommer fra bakkerne omkring Bologna. Vi får besøg af Giorgio Chiarli som ejer og styrer vingodset Santa Croce i Monteveglio. Han vil præsentere pignoletto i fire forskellige fortolkninger: stille, riserva, frizzante og mousserende. Ved siden af pignoletto de røde vine Santa Croce fremstiller af barbera, cabernet og merlot.

3) Erik Banti: "The return of the Jedi" eller bedre sagt " il vikingo torna a casa". Efter at have vundet sagen ved den italienske Højesteret mod den bank der snød ham, har Erik sammen med sin kone Laura genvundet sin begejstring for vinens verden. Flair for kvalitet har han aldrig tabt og det vil vise han ved at skænke sine morellino: Ciabatta, Spineto Bio, Spinerto Silver, samt sine nye frembringelser: den hvide Vermentino og Spinet Brut Rosé. Erik taler flydende engelsk og en smule dansk.

4) Paolo Gotti: ham kender I ikke med det er Grazia Picciolinis barnebarn. Han har overtaget styring af Sorbaiano og det er første gang han besøger os. Sig velkommen til ham og til hans nye årgange af de kendte: Rosso delle Miniere, Pian del Conte, Febo Merlot, Montescudaio, Velathtri Cabernet franc, M di Sorbaiano.

Spørgsmål ? tøv ikke med at skrive tilbage.

Alle info om dato, tid, sted og links til vinbøndernes webside finder I her:

Ciao, Carlo

OBS: Friadgangister: husk at skrive "FRIADGANGIST" i bunden af jeres bestilling.

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6