Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

20.04.2019 En gækkemail......

Kære Vinvenner,

OBS Idag åbent på lager 15:00 til 17:00

Naboen skulle holde et par dages ferie og vi fik lov til at hente de æg, som has flittige høner lægger hver dag. Farven er ikke photoshoppet: jeg fik lært at forskellige racer lægger æg i forskellige farver. Farven på ægegskallen er et racepræg. I dag kan man sige, at alle høns (rene racer) med hvide øreskiver lægger hvidskallede æg og racer med røde øreskiver lægger brune eller brunlige æg eller æg af anden farve. Hvad lægger italienerne? Har æggene en anden farve end de nævnte, er det tegn på indkrydsning i en nær eller fjern fortid. Der er en hønserace, araucana, hvis æg er turkisfarvede, fordi skallen farves af et farvestof fra galden, der hedder biliverdin. Araucanaer forveksles ofte med hønseracerne Ameraucana og krydsningerne grønlæggere, der også lægger blå/grønne æg. Nemt hvad? Alt ovenstående har jeg fra Wikipedia og mens jeg pillede skallen af et hårdkogt æg, huskede jeg min mors gamle husgeråd: jo vanskeligere skallen er at pille af, jo friskere ægget. Tænkte også på den klassiske (italienske) gåde: hvem der først blev født, ægget eller hønen? Jeg tænkte også på, hvor mange dejliger retter der ville forsvinde, hvis æggene ikke fandtes: omeletter, pandekager, æggestand, carbonara....

En verden uden carbonara! Gys! Det ville svare til en verden uden Lambrusco. Flertallet af de danske vinelskere vil sikkert overleve en forsvinden af Gudedrikken, men vi er nogle få (et tiltagende antal faktisk), der ville blive virkelig kede af det. Og ikke et ord om LambruscoLove© lige nu, fordi der er nogle andre vine, der presser sig på. Vine, naturligvis som I har hverken hørt om før eller kan klare jer uden. Lige som de tre fra Friuli:

HVID MERLOT & KOBBERFARVET PINOT GRIGIO

Det er hverken farven, eller mangel på den, der er interessant i disse to vine: det er smagen. Ved at trække de pressede drueskind væk fra mosten har man opnået en hvid fra blå druer: merlots fyldige smag er forblevet i vinen. En "blanc de noir" ville vore franske fætre sige. Nu at sommeren kommer, vil der være mange lejligheder til at servere denne Merlot Bianco til både fiskeretter, retter med æg og gerne til mange tilberedelser med grøntsager. I RAMATO Pinot Grigio bliver drueskindene lidt længere under gæringen, så de afgiver lidt farve. Derfra "kobberfarven" i pinot grigio "Ramato" (rame = kobber). Typen var meget almindelig, ja det var faktisk den almindelige farve for pinot grigio, før indtræden af kælderteknik og koldgæring af mosten. For dem af jer, der ikke ønsker at vige fra alfarvej, fremstiller Foffani også en "regulær" pinot grigio. Alle tre velsmagende og som traditionen efterhånden byder til en meget lavere forudbestillingspris:

En vintergæk, en sommernar, en fugl foruden vinger
En lille ven som har dig kær, en kærlig hilsen bringer
Mit navn det står med prikker, pas på det ikke stikker

Hardcore Lambruschisti og Lambrusco-fans kan ikke gå glip af den nye årgang af ..........: det er flagskibet fremstillet efter metodo ancestrale med flaskelagring og stort set nul intervention. Tør, sart og skrap på samme tid, elegant og bondsk, state-of-the-art Lambrusco og flere gange modtager af de eftertragtede tre røde glas i den italienske vinguide Gambero Rosso.

Gæt navnet, der står med prikker, og vind, nej, ikke et æg men:
enten
a) gratis entré til LambruscoLove@
eller, især hvis du er Distant Friend
b) gratis fragt ved bestillinger inden den 28. april, når vinens nye årgang vil blive skænket ved LambruscoLove@

ALLERS FORÅRSSMAGNING

Inden LambruscoLove@ er vi dog hos ALLER torsdag den 25. april med et pænt udvalg af vore mest populære vine samt lidt til gården og lidt til gaden: Mutina (naturligvis!), Langhe Rosso, Nebbiolo, Pinot, nero, Barolo, et par ekstreme hvide m.m.m. ALLER er vært ved lidt til ganen:

Den kommende uge 17 er også ugen, hvor vi modtager TIRELLIS VINE og jeg lægger sidste hånd på kataloget til LambruscoLove©. For Distant Friends eller alle de vinvenner, der skulle være forhindret i at deltage, vil jeg lave et særtilbud på en festivalkasse, men lige nu vil jeg lige påminde alle jer "bastfans" om, at det kun er 300 bastflasker som Pietro Majnoni kan sende til os i år. Hans økoChianti Superiore er én af jeres favoritter så vent ikke for længe med at bestille jeres portion hjem:

Og så: God Påske til alle !

Ciao, Carlo

PS: Jeres forudbestillinger. Et kort resumé og en mulighed for at være med:

ÅBNINGSTIDERNE PÅ LAGER Skovlytoften 1, 2840 HOLTE:
I mange tilfælde kan jeg være på lager uden for følgende normale åbningstider:
send en mail eller ring gerne 4585 1978 for nærmere aftale.

IDAG: lørdag den 20. april: Åbent for afhentninger 15:00 til 17:00 Tillykke Marco !!!
søndag den 21. april: LUKKET God Påske! Buona Pasqua !
mandag den 22. april: LUKKET Buona Pasquetta !
tirsdag den 23. april: ÅBENT 13:00 til 16:30
onsdag den 24. april: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 25. april: Forårssmagning hos ALLER. Tillykke Carlo!!!
fredag den 26. april: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 27. april LUKKET. Tillykke Theodor !!!
søndag den 28. april LUKKET LambruscoLove@

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7