![]() | Da søndag den 24. februar, i overmorgen altså, er sidste frist for en del populære forudbestillinger, sender jeg denne extra mail idag, så får I et par dage mere for at beslutte jer. Samtidigt vil jeg rette fokus på to af livets fem nødvendigheder. (De andre tre er Lambrusco, spaghetti matriciana og I-ved-godt-hvad). Den ene er Parmigiano Reggiano: der er kommet en sending på 36 måneders lagring: den kan bestilles nu og hentes i lagerets åbningstider. Selve forsendelsen af Parmigiano Reggiano er naturligvis gratis, når osten kan sendes sammen med vin. I ved godt hvad jeg plejer at sige: om mine vine kan vi diskutere, men om min olivenolie, balsamico og Parmigiano Reggiano er der ingen diskussion: blandt absolut de bedste i landet. Der findes måske lige så gode, men ikke bedre. Det er også noget jeg konstant hører fra jer. Tak. Uhyre begrænset plads til diskussion levnes også til den vin jeg har fået stillet til rådighed 236 flasker af. Det er den efterhånden sjældne Riserva 2010 af Barolo cru Cerratis enkeltmark "Vigna Cucco". Toppen, rent geografisk men især smagsmæssigt, af en af Serralungas bedste vinmarker, der ejes i monopole af Tenuta Cucco. |
Jeg ved at Barolo-elskere, Barolo-samlere og Barolo-investorer, er allerede på vej til tastaturen for at forudbestille. Hvad med alle de andre vinvenner ? Tja: hvad skal jeg sige ? De - og alle faktisk - vil nyde godt af min "intet tvangsminimum" salgsmåde : køb blot en flaske eller to (og... fortryd at I ikke har købt flere, engang i har smagt den). Køb en flaske eller to til jeres børn attenårs fødselsdag, hvis jeres barn er så heldig at være født i den vellykkede årgang 2010. Køb et par flasker: uanset jeres vintrosretning og vinforkærlighed, det er netop en af de vine, der ikke burde mangle i jeres samling af top vinoplevelser. Billedet ser I ovenfo, her er vejen til Baroloparadiset:
![]() |
i forhold til fx 24 måneders lagring er smagen i 36 måneders ost mere koncentreret: derfor kan den med fordel bruges både i madlavning ( lasagne, ovenpå pasta, i auberginer parmigiana osv) og på ostebordet.
Og endelig er her listen over de vine I kan nå at forudbestille - og spare en del penge - inden søndag den 24. februar. Listen er lang, fordi I har jeres favoritter og jeres gamle kendinger. Det er svært for mig at fremhæve den ene vin frem for den anden: lutter lagkager! Især nyhederne som GOVERNO ALLA TOSCANA, Sorbaianos FEBO, I Veronis QUONA RISERVA burde tiltrække jeres opmærksomhed. Det samme kan jeg sige om Massilimianos Calabretta ETNA vine. Lambruscolovers kan spare stort ved at forudbestille Pino Tirellis mørke og saftige STOPAI. Jagten starter her:
I tvivl ? tøv ikke med at sende mig en mail. Eller ring mig op.
< Forrige | Næste > |
---|