Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

12.12.2018 Det er hvad vi laver for tiden

Kære Vinvenner

Ja, det er det vi gør i øjeblikket: pakker vingavekarton'er og besløjfer på livet løs. Ikke sådan at vi ikke kan passe tirsdags- og lørdagsbold, men ellers er vi på hele tiden, som det fremgår af "kalenderen" i bunden af denne mail. Udenfor nedennævnte tidspunkter, send en mail eller ring 4585 1978 for evt. aftale.

Mens december for os er en af de travleste måneder, er arbejdet i vinmarken og i vinkælderen ikke så krævende for producenterne. Flere tager på en kort ferie i januar og hvis I besøger Serralunga og de små Barolo landsbyer i januar og februar, vil I opleve en dejlig følelse af ro og stilhed i de små gyder, nærmest en varme som stærk kontrast til vejret, der på de høje bakker kan være lige som herhjemme: fra kedeligt gråt til funklende, sprødt og koldt med en klar og sprød himmel. Vinbønderne hviler sig, Schiavenza familien plejer at lukke deres restaurant og tage på en kort ferie i januar, men her på nettet fortsætter den linde strøm af e-mails, der både bestiller og spørger om den vin, der må siges at være årets scoop, og ikke bare når det gælder Barolo.

FORSKELLENE

Flere, både blandt dem, der har forudbestilt og dem, der tænker på at forudbestille, har spurgt, hvad der er karakteristik for de fire Barolo fra Schiavenza. Druerne til alle de fire vine kommer fra Schiavenzas egne vinmarker indenfor Serralunga kommunen.

Barolo del Comune di Serralunga fremstilles med druer fra samtlige af familiens vinmarker. "Er det så en sekunda Barolo i forhold til enkeltmarkerne?" blev der spurgt. "Nej: snarere tværtimod. Det er Schiavenzas signaturBarolo, den der produceres flest flasker af, den der skal skaffe omsætning, brød på bordet og en befæstelse af Schiavenzas renommé som gode Barolo producenter. Sagt på en anden måde: enkeltmarksvine er mere "sårbare", fordi de fremstilles af druerne "som de er", mens Barolo di Serralunga nyder godt af et omhyggeligt valg af de bedste druer fra familiens forskellige beliggenheder. I en top årgang som 2015 er basisBaroloen et sikkert valg med høj landbrugsidentitet og et meget godt forhold mellem pris og kvalitet". Produktion på 11.000 flasker.

Enkeltmarken Broglio er den, der er mest følsom overfor årgangens karakter: i de køligere årgange kan den virke lidt tilbageholdende og have tanniner, der har brug for tid for at smide deres "bid" af. I topårgangen som 2015 byder Broglio på de blideste tanniner. En dejlig Barolonyders Barolo: tilpas imødekommende og lidt hurtigere klar end de andre. Produktion på 6.000 flasker.

Cerretta er den klassiske Barolo, solid og robust og med masser at byde på. Kan virke lidt hård de første fem seks år men er i besiddelse af fremragende finesse og elegance. Produktion på 5.000 flasker.

Holdbarheden er Prapo's kendetegn. En monumental Barolo, en senblomstrende kæmpe, der udvikler sig langsomt og vil begynde at yde sit bedste ti år fra høstens år. Den mest holdbare af de fire og derfor den mest eftertragtede og kostbare. Også fordi Prapo' er en top performer med konstant høj kvalitet uanset årgangens karakter. Produktion på 5.000 flasker.

Ved vinsmagninger, som Schiavenza afholder, er rækkefølgen den samme: Serralunga, Broglio, Cerretta, Prapo'. Man kunne også stille det op sådan: Serralunga og Broglio for de Barolotørstige, Cerretta og Prapo' som gemmevine for de Barolotålmodige (og...... investorerne):

Der er ikke nogen timer, der tæller sekunderne og minutterne ned, men hvis du er blandt de tøvende, bør du vide at virkelig mange vinvenner (plus nye kunder fra hinsidan) allerede har bestilt og at fristen for bestilling og forudbetaling er: den 21. december 2018 (vinene vil være på lager ultimo marts/primo april 2019):

DÅRLIG SAMVITTIGHED

Nogle vinbønder bruger årest sidste måned til at gøre beholdningerne op og se om salgsbudgetterne har levet op til forventningerne. Derfor er det typisk, at der indløber nogle kanontilbud, som er meget svære at se bort fra. Men før vi går videre til netop en af disse appelsiner på Carlos og jeres turban, lige en hurtig reminder om mine Lambrusco's vinterpriser. Før I går ud og vikler jer ind i alle mulige landes bobledrikkelser til Nytårsaften, lad mig sige at den tørre Grasparossa "Dosage 15", som jeg smagte i går, lige for at ....kontrollere den, gav mig dårlig samvittighed (ja, modsat den almindelige opfattelse, så har også vinhandlere en samvittighed): Hvordan kan jeg sælge sådan en dejlighed til 45,- kroner flasken? Tja, har man sagt A, skal man også sige B, bordet fanger og vinterpriser er lovet.

Dog tror jeg, at det måske er den sidste vinter, at jeg holder denne (for jer) sympatiske tradition i hævd: Lambrusco har trådt sine barnesko og der er virkelig mange vinvenner, der sætter pris på den året rundt. Dosage 15 (billedet viser Dosage 30) og alle de andre finder I ved at klikke på linket i bunden af mailen.

ET SCOOP AF DIMENSIONER, HVIS DER VAR FLERE FLASKER...

Lige nu vil jeg ikke distrahere jer mere med Lambrusco, fordi jeg er sikker på, at mange vil nikke genkendende til både figurerne og flasken:

Billedet er brugt før og fortalte, at der var alle grunde til at skynde sig. Der er der også nu, fordi Sorbaiano har sendt et tilbud på Rosso delle Miniere 2009 og 2011, som I vil få det lige så svært at afslå som jeg fik det. Til 95,- kroner burde det være et SCOOP, men der er kun 300 flasker af hver årgang:

Gudedrikken til vinterpriserne: det er her, I skal gå grassat:

Ciao, Carlo

PS: Etna-vine fra Massimiliano Calabretta: dejlige og genuine:

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGERET SKOVLYTOFTEN 1, 2840 HOLTE
I mange tilfælde kan jeg være på lager udenfor følgende normale åbningstider: send en mail eller ring gerne 4585 1978 for nærmere aftale.

IDAG: onsdag den 12. december: ÅBENT 12:00 til 17:00
torsdag den 13. december: ÅBENT 13:00 til 17:00 Tillykke Benny !!!
fredag den 14. december: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 15. december: LUKKET
søndag den 16. december: ÅBENT 13:00 til 16:00 og udskænkning på lageret: bl.a. Etna, Barbera d'Asti, Langhe Rosso
mandag den 17. december: ÅBENT 13:00 til 17:00
tirsdag den 18. december: ÅBENT 13:00 til 17:00
onsdag den 19. december: ÅBENT 13:00 til 17:00
torsdag den 20. december: ÅBENT 13:00 til 17:00
fredag den 21. december: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 22. december: ÅBENT 14:00 til 17:00
søndag den 23. december: ÅBENT 13:00 til 17:00 og udskænkning: Julevine!
mandag den 24. december: LUKKET Glædelig Jul !!!
tirsdag den 25. december: LUKKET Buon Natale !!!
onsdag den 26. december: LUKKET
torsdag den 27. december ÅBENT 13:00 til 17:00
fredag den 28. december: ÅBENT 13:00 til 17:00
lørdag den 29. december: ÅBENT 14:00 til 17:00
søndag den 30. december: ÅBENT 12:00 til 17:00 og udskænkning: bobler af alle slags!
mandag den 31. december: ÅBENT 11:00 til 15:00

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3