![]() |
Tirsdag er gået med at læsse jeres 2014 Barolo di Serralunga fra Tenuta Cucco af og i dag onsdag begynder vi at pakke og sende den til "Distant friends". Rødvin bliver emnet for denne mail, fordi jeg har fundet en virkelig fin Chianti Rúfina. Eller bedre sagt: den har fundet mig. Jeg var ikke i markedet for endnu en Chianti, men efter at jeg havde modtaget "prova d'assaggio", smagsprøven, var jeg solgt: "Chianti når den er bedst". Skrevet og underskrevet på tro og love af yours truly. Årgang 2015 glider ned med farlig venskabelig hastighed. Riserva 2015 er den vellykkede jernhånd i fløjlshandske. Forlang af den alt det, som I ville forlange af en upperclass sangiovese. Jeg har lovet producenten ikke at pushe vinen for hårdt, da han ønsker at opbarbejde et stabilt navn og kundekreds fremfor "vendita a fuochi artificiali", som han sagde: "et eksploderende salg" ("fuochi artificiali" er fyrværkeri på italiensk). Derfor er prisen kun en kort introduktionspris:
Friadgangisterne har fået en dags forspring, men der er formentlig nok til alle. Før vi går videre med de mange røde, der presser sig på, her en lille fortsættelse om vores vinven og hans krabbeløse spaghettini med krabbekød. Han ringede tilbage for at takke mig for rådet. "Ingen årsag" sagde jeg og tillod mig at spørge, hvad han havde brugt af fisk, hvis han havde brugt fisk overhovedet. "Jo, jeg havde nogle torskekæber, sauterede dem med både kørvel og purløg og de passede fint til spaghettini. Nå, torskekæber. Det var lang tid siden jeg havde smagt dem, så hvorfor ikke? Det er ovenikøbet en billig spise og der er ingen ben i. Jeg købte en god portion og tilberedte dem som forret på følgende måde. Skulle I blive inspireret til at prøve retten, så husk at der skal.....torskekæber i.
Lidt olie på panden, et finsnittet vinteræble uden skræl, to tre lige så fintsnittede skiver ingefær. Lad det hele simre lidt og smid kæberne i. Når de er ved at blive mathvide, tilsæt et halvt glas af en eller anden tør hvidvin (jeg forestiller mig at et halvt glas pilsner også kan gøre det), skru op for blusset og kværn lidt sort peber på. Når vinen er boblet af, er retten klar til at blive serveret. Gerne som forret. Måske også til spaghettini, hvem ved? Nå, tilbage til de røde vine.
Sammen med jeres (og min Barolo 2014: jeg har købt lidt flere flasker end I har bestilt) har jeg nuppet de sidste 240 flasker af den svulstige (15,5%) Barbera Superiore 2015. Der er et par karton lagt til side til min søn Giuliano, men ellers er der frit slag. Jeg ved, at der er mange af jer, der har smagt den, som også ønsker at bestille den:
I Antikken spiste man den, vaskede sig med den og brugte den til belysning. Jeg kan ikke love, at I ikke vil bruge den til andet end at spise på mandag den 26. men sikken en herlig spise på ristet brød og bare lidt salt. Til WineClass kursus har vi modtaget: Majnonis 2018, Gualandis 2018 - begge økologiske - Erik Bantis 2018, Queirolos 2018 (fra Ligurien: én fra en olivenlund ved kysten og én fra en olivenlund på bakkerne), Garda, Molise, Grækenland, Spanien.
Tilmelding her:
< Forrige | Næste > |
---|