![]() |
Så har jeg smagt den NOVUM 2018, der blev købt på en anbefaling: dejlig, dejlig vin, der glider ned som kildevand. Fyldig, meget rund, serveres kølig og med risiko for at genstandstælleren løber løbsk......Kom og smag den på søndag på lageret: producenten har sendt et par kilo kastanjer: dem rister vi og serverer dem til den kølige NOVUM 2018. Alle er velkomne! Distant Friends kan trygt bestille den her, I vil ikke fortryde det:
![]() |
"Hvordan kan det være, at vi sælger ikke mere af denne vin?" spurgte jeg Renzo Tebano, sommelieren, der hjælper mig i dagens dont. Selvom vort lager ikke er et af de største, sker det at nogle vine bliver "forsømte" eller forbliver skjult bag andre vine. Men den vin, jeg pegede på, var i "bella vista", lige på et synligt hjørne af lageret, i to hele årgange faktisk. Nå, vi gjorde ikke mere ved det, men det drillede mig, fordi jeg vidste, at vinen smagte godt, var forholdsvis sjælden i sin druesammensætning og fornuftigt prissat. Jeg ved godt at vi, vinvennerne og jeg, kan have en lejlighedsvis forskellig opfattelse af begrebet "fornuftig", men her kunne der ikke være uenighed, fordi vinen havde solgt meget godt. "Havde?" Jeg ville checke statistikken i webshoppen men kunne ikke finde vinene. Ups! Mysteriet løst. Den røde prik i administrationen viste, at vinene var "ikke aktiv". Vinene var sikkert solgt på forudbestilling - så gode er de - og jeg havde glemt at genindstille timeren engang fristen var udløbet. Godt: nu var vinene genaktiveret, prikken blev til grøn og jeg fandt ud af, at det måske var en idé at tilbyde de sidste flasker til en speciel restparti-pris. Hermed gjort og bemærk nedsættelsen, som burde sætte fut i jeres bestillinger, især hvis I har købt og smagt vinen før:
![]() |
Ansporet af ovenstående bøf kiggede jeg både lageret og webshoppen igennem for at finde de vine, der var noget forsømt eller hvis beholdning var lav. Har regnet lidt på det og der er kommet en del vine, mange af jeres favoritter, som kunne samles i et tilbud, som jeg har døbt "De fornuftige 75,- kr." Vinene behøver næsten ingen introduktion, fordi som sagt I har købt dem før og i stor stil. Fyld gerne depoterne mens smeden her er varm:
![]() |
tre raske toskanere: Pietro Majnoni, Erik Banti og Guido Gualandi er i gang med at pakke den olivenolie, som jeg regner med at præsentere under det særlige WineClass kursus om den geniale gave fra oliventræet. Vi skal lære alt om olivenolie og vil smage typiske produkter fra Italien og fra regionerne omkring Middelhavet. Deltagerne vil også blive rustet til at kunne skelne mellem skidt og kanel næste gang de/I skal købe en flaske eller en dunk olivenolie:
https://wineclass.academy/event/en-aften-om-olivenolie/
Apropos Majnoni: traditionen tro har jeg nedsat de sidste flasker af hans høst 2017 (udløber juni 2019) nu, at høsten fra 2018 er på vej:
![]() |
https://wineclass.academy/event/en-aften-om-olivenolie/
De første eksemplarer er blevet indleveret og det hårde vurderingsarbejde mhp. tildeling af 1. 2. og 3. præmie er begyndt. Det bliver kamp til...strengen den 23. november. Herefter tre typer, hver i sin stil:
![]() |
Til venstre den type, der er sikker på nominering og shortlisting: klokkestrengen, der fortæller en historie, gerne med årstal og navn. I midten den mere maskin anonyme type, med ren dekorativ funktion. Bemærk dog årstallet - 1966 - i ophængsdelen: det er noget, der giver points. Til højre den type, der sorterer under "Land og Traditioner": dens placering vil afhænge af, hvad der bliver indleveret af andre klokkestrenge af samme type. Kåring og Klokkestreng Dag, fredag den 23. november på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte. Dér vil I også kunne se de klokkestrenge, der allerede er indleveret og hænger til skue.
< Forrige | Næste > |
---|