Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

14.10.2018 Brunello 2013 og Magnum 2012 "Kvær-tjek-ki-å" udskænkes

Kære Vinvenner,

Tak til alle der var med på Babette i Vordingborg i onsdags. Fantastisk flot vejr, der dannede ramme om en god og vellykket smagning. Jeg håber, at Babettes ejere Vivi og Henrik vil have os igen, så jeg også får lov til at blive og spise. Alle vine blev vel modtaget og jeg har meget lyst til at lave en Vordingborg-kasse med en flaske af hver af vinene. Hvad siger I til det? Interesseret? Send mig en svarmail med "4760" i Emne/Subject og jeg lover at strikke sammen det berygtede tilbud "you cannot refuse".

2016 MONTEBETTI

Idag, søndag den 14. oktober, er det sidste dag for forudbestilling og -betaling af den dejlige Chianti DOCG Montebetti. Alle de af jer, der har bestilt den tidligere årgang 2015, har ikke fortrudt det og har genbestilt. De andre har tid til klokken 21:00 søndag den 14. oktober.

DEN STANDHAFTIGE 2014: LANGHE ROSSO DOC Tenuta Cucco

Den dejlige flaske rødvin I ser på billedet ovenfor er en Langhe Rosso 2014 Tenuta Cucco. "Igen en af disse 2014ere!" Ja og igen en god anledning til at sige tak - nej, ikke nødvendigvis til mig - men til de dygtige vinmagere hos Tenuta Cucco.

Denne Langhe Rosso starter uskyldigt, med en blid åbning og med en tiltalende duft af vanille fra fadlagringen. Blot et strejf, der ikke generer mig, faktisk det modsatte: en pæn velkomsthilsen. Efter blot et par minutter udvikler vinen sig flot i glasset for at slutte med en fin Piemonte signatur af dæmpet, genkendelig garvesyre. En rødvin som I kan nyde til alt og hvis I er gastrodristige, vil vinen kunne serveres noget afkølet også til kraftige fiskesupper. Ellers er den oplagt ledsager til alt kalvekød og pastaretter med den I-nu-har-lavet sauce.

LANGHE: OPSKRIFTEN TIL EN FORNYELSE

Langhe DOC "kom til syne" for en femogtyve år siden som en måde for at give en bred lovlig ramme til producenterne i Cuneo provinsen til at fremstille vine, der var både hurtigere modne (= salgbare) og mildere end nebbiolo. Denominationen og typen blev meget hurtigt en slags ta' selv bord: vinbondens håndelag spillede en større rolle end tilknytning til typicitet og tradition. Det var også på det tidspunkt, hvor barriques, merlot og cabernet gjorde deres indtog i Langhe-regionen. Tenuta Cuccos Langhe Rosso 2014 fremstilles nemlig af næsten lige dele nebbiolo og barbera fra Serralunga sammen med merlot og cabernet fra Elias vinmark i Roddi. Vinens mærkbare finesse stammer fra to faktorer: at vinstokkene har en gennemsnitlig alder på mellem femten og tredive år og fra den "kolde blanding" (de færdige vine blandes sammen til det endelige produkt), som giver perfekt integrerbare vine.

Prisen alene ville være nok til, at denne vin bliver deklareret som scoop, men vi kan ikke li' at inflationere begrebet, vel? Derfor vil jeg nøjes med at sige, at kombinationen af smagen og seks styks prisen burde være i stand til at få jer til at afbryde jeres efterårsferie og komme tilbage for at bestille den:

UDSKÆNKNING PÅ LAGER SØNDAG 13:00 til 16:00: BRUNELLO 2012 og 2013 samt SARNUM 2015 Magnum

Søndag den 14. oktober udskænker vi - på lageret - denne Langhe Rosso og nogle andre vine, blandt andet Sorbaianos "Albero" 2016, Montescudaio Rosso, Brunello 2013 Q, Brunello 2012 Magnum Q. og Sarnum 2015 Magnum. Der vil ikke mangle prosciutto di Parma , andet charcuteri og Parmigiano Reggiano til at ledsage vinene.

PARMIGIANO REGGIANO

Efter nogle vinvenners opfordring er der nu igen Parmigiano Reggiano, både i et kilo og to kilos udskæringer. Den sidste størrelse er den I kan se på åbningsbilledet, som støtte til en flaske af 2014 (av!) Sorbara QUINTO PASSO.

Quinto PASSO hentyder til producenten, Chiarli-familiens femte generation. Vinen er en Metodo Classico, som blev frigivet i 2017. Den vil passe glimrende til Parmigiano Reggiano, da det ikke er nogen hemmelighed længere, at tørre klassiske mousserende vine er lige som skabte til Parmigiano. I morgen sander vi, om det er rigtigt. Parmigiano Reggiano i to kilos vakuumpakkede portioner finder I her:

VINTERPRISER: VI STARTER MED PROSECCO

Jeg kan ikke rigtig være bekendt at slagte Lambruscopriserne nu, mens "det milde vejr fortsætter". Derfor starter vi med Prosecco. Klik og vær glad:

Ciao, Carlo

PS: Tilbuddet fra sidste mail kører godt og der er al mulig grund til at skynde sig, hvis I er glade for Barbera:

og hvis I er glade for Barolo, så glem nu ikke følgende SCOOP:

ÅBNINGSTIDER på lager SKOVLYTOFTEN 1, 2840 HOLTE
Undenfor nedenstående åbningstider: send en email eller ring 4585 1978

IDAG: søndag den 14. oktober: ÅBENT 13:00 til 16:00.
Udskænkning på lageret Montescudaio, Brunello 2012 Magnum og 2013, Sarnum 2015 Magnum
mandag den 15. oktober: LUKKET
tirsdag den 16. oktober: LUKKET
onsdag den 17. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
torsdag den 18. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 19. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 20. oktober: LUKKET
søndag den 21. oktober: ÅBENT 13:00 til 15:00

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10