Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

10.10.2018 Om scoops, vinterpriser og om en rar Barbera 2014

Kære Vinvenner,

Jeg forsøgte at advare restauratøren, at det var en årgang med et lidt "sladret" ry, den 2014 han havde valgt som husets vin, men lidt hjalp mine faglige indsigelser: vinen smagte ham godt og han vil have den til sit vinkort. "Kan jeg få en engros pris?" Det fik han og så tænkte jeg, hvorfor ikke give vinvennerne samme chance? At smage en rar Barbera Superiore 2014 til engros pris? Et godt glas rødvin, velegnet til efterårsmad og faktisk til stort set alskens mad, lige som i vinens fødested, Langhe område, hvor Barbera er ensbetydende med rar og solid hverdagsvin. Enkeltflaskens pris er i forvejen tiltalende, men undtagelsesvis i mit regi vil den endnu mere tiltalende "engros"-pris gælde ved køb af mindst seks ens flasker:

"Og hvad er DIN mening om årgang 2014?" spurgte restauratøren. I kender mit svar: "Jeg danner mig en mening efter at jeg har smagt på en vin, ikke før." Så meget desto mere hvis årgangen er en af dem, som mange vinskribenter har dømt fra metereologisk instituts vejrkort og ikke fra den vin, der er i glasset. Desuden er Italien så langt et land, at visse steder har 2014 været en meget fin årgang, de fleste steder på Sicilien for eksempel. Som "levende" bevis for dem af jer, der er dristige nok til at stole på mine vinvalg og foretrækker smag for sagn, har jeg sammensat et tilbud på mine bedste 2014. Listen er en overraskelse (nej, der er ikke noget Lambrusco med i kassen), også fordi indholdet kan skifte, eftersom visse vine bliver udsolgt. Garantien på kvaliteten og en også for jer fordelagtig pris er en selvfølge:

DE SÅKALDTE NATURVINE

Jeg forsøgte også at sælge nogle såkaldte "naturvine" til bemeldte restauratør, men han ville ikke vide om dem: "Det er et modefænomen mest for de smarte og hippe winebars i centrum af storbyerne...". Nu havde han købt en pæn portion af Barbera Superiore 2014, så jeg gad ikke entrere i en diskussion med ham. Jeg nøjedes med at svare, at det var alt andet end et modefænomen: "Det er et udtryk for, at flere og flere kræver renere, mindre manipulerede fødevarer....jeg kommer på torsdag med den Barbera du har bestilt. Ciao." Nej, det er ikke et modefænomen og hvis I tror, at jeg hopper på den bedste den seneste mode, tager I grusomt fejl. Jeg har haft et godt øje til naturvinene i snart femten år, måske længere end det. Sagen er at der er mange producenter fx Poderi Fortuna, der arbejder på en måde, der sagtens kunne defineres som "naturlig", men de kunne ikke drømme om at bekende sig "bevægelsen".

Fremstilling af "naturvin" svarer ikke til nogen godkendt eller standardiseret protokol, derfor er selve ordet en praktisk stiltiende aftale mellem producenter og forbrugere. Jeg har skrevet et par linjer om det og de kan rekvireres ved at sende mig en svarmail med teksten "Natur i Emne/Subject. Vinnysgerrige vinvenner kan her se de naturvine, jeg importerer, og......nyder:

PARMIGIANO REGGIANO

På mange måder er Parmigiano Reggiano også et sandt naturprodukt: mælk, salt, osteløbe, intet andet. Jo: tiden. Jeg har modtaget endnu en portion af stykker à 1 kilo. Et af de tilbagevendende spørgsmål er: "Hvor længe kan den gemmes?". Altså: hjemme hos os kommer Parmigiano ikke i morgenkaffen men ellers er der..... no limits. Og som rimelig pastaorienteret familie bruger vi sandsynligvis mere Parmigiano end andre, men et kilo? Formentlig tre til fire ugers forbrug, både som drys på spaghetti og lur mig, om der ikke falder et lille stykke af, mens man er i gang med at køre osten på rivejernet:

Ciao, Carlo

PS: SCOOPS:

Det er ved at lakke mod enden med beholdningen. Check lige her:

ÅBNINGSTIDER på lager SKOVLYTOFTEN 1, 2840 HOLTE
Undenfor nedenstående åbningstider: send en email eller ring 4585 1978

IDAG: onsdag den 10. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00 Sommelier Renzo Tebano holder skansen. Jeg er til vinsmagning i Vordingborg.
torsdag den 11. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
fredag den 12. oktober: ÅBENT 14:00 til 17:00
lørdag den 13. oktober: LUKKET
søndag den 14. oktober: ÅBENT 13:00 til 15:00

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10