![]() |
Ligesom en god snedker der kigger på resultatet af et veludført møbel. Sådan har jeg det denne weekend: stolt og glad over et arbejde, der er færdigt. Sådan har jeg det, når jeg kigger på mit tilbud til "de 99 får": dvs. samtlige vinvenner.
Arbejdet er færdigt: jeg kigger på det og, i al beskedenhed - men uden falsk beskedenhed -, er jeg virkelig tilfreds med de tolv vine, jeg har sat sammen til jer. En perle, hver især. Hver især en tolvtedel af en veludført pakke:
![]() |
Man kan lave en lang liste over, hvad "danskerne" er ikke til. Da jeg kom til Danmark, var "danskerne" ikke til olivenolie, blæksprutter, soltørrede tomater, aceto balsamico, mozzarella, tiramisú og sushi. Var det et bedre Danmark? Svært at sige; hver alder har sine favoritter, tiderne skifter and all that. Jeg var bare glad, da jeg fik lov til at købe restpartiet af Il Fondatore 2015, en Sorbara DOC fremstillet efter den ægte Metodo Ancestrale. (Hvorfor "ægte" ? Fordi man kan opnå det samme resultat ved at lade den første gæring foregå i tryktanken og så aftappe vinen, der færdigærer på fasken.)
Det er fædrenes (og formodentilig mødrenes) nedarvede metode til at fremstille perlende vine. Lad os se: druerne presses meget nænsomt. Gærkulturen der findes på druernes overflade kommer i kontakt med den søde druemost, og den første gæring går i gang ved den temperatur, man nu har i fremstillingskælderen, dvs. uden temperaturstyring.
Vinen aftappes og gæringen fortsætter i tre-fem måneder, hvorved vinen bliver delikat perlende. Til forskel fra champagne-metoden eller metodo classico tilsætter man hverken fremmed gærkultur (liqueur de tirage) eller retter på sødmegraden (liqueur de expedition). Vinen i flasken udvikler helt på en selvstændig og naturlig måde sine karaktertræk. Slut. Vinen er klar til at blive serveret og vil holde sig i god form over en række år.
Det gør denne 2015 også. Moden og mindre skarp end for to år siden, men stadigvæk imponerende dejlig solo, til fiskeretter og især til charcuteri.
Det er netop den "parring" - med charcuteri - vi vil forsøge på torsdag den 13. hos Meyers Manufacturing pop-up shop. Her er et billede af, hvad der venter jer af fint lufttørret prosciutto, skinke salami og den uundværlige lardo (spæk) fint "portrætteret" af Katrine Klinken:
![]() |
Der venter jer også et udvalg af mine vine og smagning af Majnonis olie og Casalventos fine Vinsanto:
https://www.meyersmad.dk/nyheder/varkstederne-i-nordhavn3/
< Forrige | Næste > |
---|