![]() |
Der er kommet så megen vin fra Italien, at jeg kun vil bruge et par sekunder af jeres tid. Mange af vinene vil blive udskænket søndag mellem 13.00 og 15.00 på lagerets Skovlytoften 1 i 2840 Holte. Alle er velkomne og det koster (jer!) ikke noget, men I ender alligevel med at købe, så gode er vinene !......
Mandag den 10. september: en WineClass aften hvor vi kommer godt rundt i hele Lambrusco-universet og dets "tilbehør":
Torsdag den 13. september: åbningsbilledet viser, hvad der venter jer af "tilbehør" torsdag den 13. september, når vi skænker vin (andet end Lambrusco!) ved Meyers pop-up shop i Nordhavn. Det er et gratis arrangement og særindbydelse kommer senere ved separat mail.
Lørdag den 29. september: den store LambruscoLove© festival, hvor jeg håber at hilse på mange af jer. Husk på, at der er Early Bird rabat for bestillinger inden den 1. september og ligeledes grupperabat for grupper af mindst 10 personer:
TIRAMISÙ BEKYMRINGER
Jeres tiramisú-bekymringer er ovre, når det gælder dessertvin. Fordi endelig har vi fundet vinen til tiramisú! Som I ved, indeholder denne populære kolde dessert både kaffe, kakao, cognac eller Marsala og den fede ost mascarpone. Altsammen ingredienser, der gør det svært at finde en passende vin dertil. Hver gang jeg bliver spurgt, tøver jeg med en anbefaling. Det ender som regel med, at kunden vælger en Moscato d'Asti, hvis søde bobler og frugtsyrlighed passer til tiramisú som skrædderen I ved hvor. Ofte tilråder jeg kunden til i det hele taget at lade være med at servere dessertvin og byde blot på en god kop kaffe. Denne ærlige men noget rent omsætningsmæssigt masokistiske indstilling er nu en saga blot.
I tirsdags kom en af mine fodboldkammeraters kone og hun skulle vælge vinene til en italiensk inspireret komsammen. Dessertvin til tiramisú? Jeg åbnede en flaske af denne geniale dessertvin og skænkede et lille glas til fruen og til en anden kunde, der lige var kommet ind ad døren. Det varede ikke mere end et halv minuts reflekteren og så var dommen afsagt: "Jo, der er denne her!"
Servér den iskold/køleskabskold og i små glas. Værsgo':
![]() |
Ugens testkasse byder på toskanske vine fra den unge ønolog Andrea di Maio. Ret spændende sager, langt fra alfarvej når det gælder anvendelsen af druer: sangiovese ledsages af syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og resultaterne har bragt gårdens vine helt fremme i den toskanske elite.
![]() |
Druer presset med fødderne, nul filtrering, nul temperaturstyring o.m.a.: ovenstående Fattoria Kappa leger med begreber og protokoller, som de deler med naturvins bevægelsen. For de vinvenner, der er en smule vinkonservativt anlagt eller ikke har lyst til de store eksperimenter, er Pietro Majnonis Chianti Superiore 2015 trygheden selv. Genkendelig, traditionel, velsmagende, fyldig og frisk på én gang: All-weather allrounder Chianti som vil lade sig savne engang den er udsolgt. Der er knap hundrede flasker på lager, så det er nu, hvis I vil sikre jer "comfort" kærtegn og gode dråber.
(Vinen har ikke brug for "pushing", da den har sine faste aficionados. Den er kun med som reminder for de vinvenner, der kan li' den og risikerer at få svaret "udsolgt", næste gang de vil købe deres forsyninger af den.)
< Forrige | Næste > |
---|