Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

29.04.2018 Gratis afhentning. Gratis parkering

Kære Vinvenner,

(IDAG: søndag den 29. april: åbent 13.00 til 16.00)

Nej, hvor Aarhus har ændret sig siden første gang jeg var der. I torsdags kunne jeg nikke genkendende til "Spanien" med sit svømme- og dampbad, skiltet til "Den gamle By" men ellers var det blevet til en regulær millionby. Indbyggernes karakter fandt jeg dog, havde ikke ændret sig: høflighed i roligt og effektivt tempo, proaktive smil og en eller anden konkret lethed, der gjorde arbejdet lige så let i torsdags. Vi (det lyder altid bedre med "vi") skulle præsentere en del vine for to gode kunder og deres kundekreds. Arrangementet foregik i bryggeriet Ceres' gamle bygninger, som huser restauranten Malt: hvem der bare havde fortalt en ung Carlo Merolli på vej ud af Aarhus anno you do not want to know, at en dag ville han skænke Lambrusco og Barolo i de samme bygninger?

Som I er ved, er Ceres skytsgudinden for cornflaskes og alt, der har med korn at gøre. På et tidspunkt var øllet af samme navn så populær i Italien, at jeg kom i diskussion med en af mine romerske venner, der hårdnakket påstod, at "Nu skal du smage denne nye italienske øl, den er bedre en "dine" danske Carlsberg og Tuborg." Da jeg gjorde ham opmærksom på, at den flaske Ceres han havde stillet på bordet var nu dansk, sagde han "Ah, "Ceres" cereali, Siciliens beskytter: bare fordi du nu bor i Danmark, tror du at alt øl er dansk. Se her." Han vendte flasken om og på bagetiketten stod der noget med Bergamo og ingen henvisning til Smilets By". Jeg har ikke fulgt med på ølscenen i Italien, men i de år lavede Ceres reklame i det italienske fjernsyn, så min vens påstand var måske undskyldt. Ihvertfald tak for sidst til de nye vinvenner i Aarhus og skål, nej, ikke med Ceres men med den just ankomne perlende tørre hvide fra La Battagliola:

LE GRAND PIGNOL

Den friske årgang 2017 er nu på lager og engang I smager på denne vin, vil I blive "hooked på den. Ekstremt læskende: den vil glædelig kunne ledsage alt fra velkomstdrik til forret, charcuteri, ikke lagrede oste, pasta med fiskesaucer og fiskeretter. Sushi ingen hindring! Det er den vin I ser på billedet ovenfor med den diskrete gule etiket:

Nu at solen titter frem, burde jeg fortsætte med at skrive om den gode GALA, Lambrusco'en med tysk prop og ditto bagetiket, der ved en fejl blev leveret til vort lager i Virum. Prisen er en ren og skær engros pris, 56, kr., men jeg vil ikke plage jer videre med det. I stedet for vil jeg introducere to vine, som har begejstret mig og som bekræfter det gode ved vinhandlerjobbet: pludselig opdager man guldkorn, eller guldkorn bliver præsenteret for én. Jeg siger det med det samme: der er kun 239 flasker hos producenten og jeg har købt dem allesammen. Vinen er en ganske "almindelig" Chianti fra bakkerne omkring Firenze ("Colli Fiorentini"). Jeg ved, at der blandt jer er flere, der kan lide at læse vinfakta. Jeg foretrækker at nyde vinene og lade mig begejstre, men denne gang vil jeg dog starte med lidt vinfakta: årgang 2015, økologisk, produktion på 8.500 flasker, alkoholstyrken 13,8 %. Druer: sangiovese, canaiolo, trebbiano og colorino. Lagret for 13 måneder på egetræsfade. Slut. Hvorfor er den så fantastisk god, at I skal skynde jer til at forudbestille den?

DEN MENNESKELIGE FAKTOR

Ingen god vin af høj kvalitet bliver til ved et tilfælde. Producenten er ikke en Herr Hvemsomhelst. Han er dybt involveret i sin regions landbrug og har ved siden af vinproduktionen stiftet en forening, der beskæftiger sig med de antikke toskanske kornsorter. Han underviser om fødevarernes historie på Gonzaga universitet i Firenze. Det anede mig, at der var en ekstraordinær person bag denne vin. Vi skrev sammen og da jeg modtog hans prisliste, så jeg et slaraffenland af vine fra mindre kendte og "reddede druer": pugnitello, foglia tonda og andre shiraz, colorino, aleatico, som basis af vine hvis produktionen er lige så lille som interessant. Jeg har naturligvis bestilt lidt af hvert og glæder mig som et barn til at smage dem, men nu gælder det de disse 239 flasker Montebetti 2015 Chianti colli Fiorentini DOCG. I dåner, når I har smagt den. Ren forudbestilling og først til møllen:

Gualandis gård i Montespertoli er også et af rejsemålene for Wine Class' undervisnings tur "live" til Firenze. Det er en meget spændende og lærerig rejse "til kilden": Hvis I er interesseret, sender jeg gerne programmet. Send blot mig en svarmail med teksten" Firenze" i Emne/Subject.

EN GAMMEL VEN

Hvis I kigger på min hjemmeside og prøver at finde navnet Franco Mondo blandt de gamle ugemails, vil I finde både beskrivelsen og omtalen af denne vin: Barbera d'Asti Superiore "LeRose" Nizza DOCG. Det er den anden rødvin på åbningsbilledet. Det er også producentens bedste vin i den vellykkede årgang 2012. "NIZZA" er "hovedstaden" i Piemontes Monferrato og centrum for produktion af de bedste Barbera d'Asti. Franco Mondo fremstiller også andre vine, men jeg er blevet "ramt" af denne "Le Rose": barrique lagret men ikke så meget, at det generer mig. Faktisk er det en fyldig og delikat vin, der har en nærmest sart syrestruktur fra barriquen: træet tjener til at tæmme og dæmpe den voldsomme frugt, som vinen oprindeligt må have haft lige efter presning af druerne. Resultatet er en af de vellykkede sammensmeltninger, der giver ret til salig Giacomo Bolognas oprindelige intuition: den garvesyreløse barbera's frugt har brug for en tilførsel af garvesyre fra fadlagringen. Gerne fra de små fade - barriques -, hvis vel at mærke det hele er i hænderne på en dygtig og erfaren vinmager som Franco Mondo.

Jeg sætter denne vin på en kort forudbestilling til en lavere pris end almindelig og ak! igen en vin I burde ikke gå glip af:

Mens vi taler om forudbestillinger, vil jeg blive i Piemonte og minde jer om 2014 Barolo di Serralunga fra Cascina Cucco. Fristen for forudbestilling er næste søndag den 6. maj og vinen vil være på lager uge 21/22. Det er et SCOOPP, så behøver jeg vel ikke at sige mere:

ETNA

Vinen fra vulkanen er både trendy, "in", populær, emne for et modefænomen og en del "hype". Jeg er meget glad for min Aitala og ejeren Rocco Trefiletti har lovet både at sende de nye årgange og at medarrangere en "ETNA FESTIVAL" i København i september. I kan snildt tyvstarte med at tilmelde jer til de smnagninger og wine makers dinners, som kollegaen Fabio Simoncini holder med start den 3. maj både i sit eget "Slot", det nye smageslokale i Wildersgade 23, og hos to af de bedste italienske restauranter i byen. Hans producent Valcerasa er en af de mest pålidelige og fornuftigst prissatte producenter. Ejerne Alice Bonaccorsi og hendes mand vil være til stede og skænke deres vine. I kan tilmelde jer ved at ringe til Fabio på 3257 7798.

Ciao, Carlo

PS: Jeg har bemærket, at på flere hjemmesider fra vinhandlerkollegaer står der, under fragt: "Gratis afhentning på vort lager." Om det er et tilfælde af dansk lune eller om der virkelig er nogle vinlagre, som tager sig betalt af kunder, der vil hente vin hos dem, vil jeg ikke kunne sige. Men jeg skynder mig at bedyre, at der er gratis afhentning også på vort lager og at, ja, parkering er også gratis......

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER beliggende Skovlytoften1, 2840 HOLTE:

IDAG: søndag den 29. april: 13:00 til 16:00
mandag den 30. april: 14:00 til 17:00
tirsdag den 1. maj: LUKKET
onsdag den 2. maj: 14:00 til 17:00
torsdag den 3. maj: 14:00 til 17:00
fredag den 4. maj: 14:00 til 17:00
lørdag den 5. maj: LUKKET
søndag den 6. maj: 13:00 til 15:00

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5