Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

24.04.2018 Den fleksible vin og Parmigiano Reggiano

Kære Vinvenner,

(Check venligst vores lidt anderledes åbningstider i denne uge i bunden af denne mail)

To dage med forårsol og frem med T-shirt og sommertøj. De mest optimiste og moderigtige har også fundet solbrillerne frem. Alle vinhandlere, på nettet og på gadeplan, har fundet gode tilbud frem på rosé vine. Av! Her er godt halvdelen af vinvennerne stået af. Jeg tror ikke, at jeg overdriver, når jeg siger, at det vindrikkende danske publikum har et anstrengt hvis ikke helt uforløst forhold til vine, der er hverken røde eller hvide.

"NOGET FOR KVINDER"

Jeg har tit spurgt mig selv, hvorfor rosé ikke er mere populær i Danmark. Er kommet til de tre følgende konklusioner. Ret mig, hvis jeg tager fejl og skriv gerne tilbage, for eller imod.

1) Klima 2) Troen på, at krone for krone, får man mere vin for pengene, når man køber rødvin
2) De prisbillige, halvsøde rosé, der var herskende på markedet helt op til firserne
(som fx. Matheus Rosé, Rosé d'Anjou).

Roséer er så blevet stemplet som "vin for kvinder" og hvis man var heldig: "terrassevin". I de sidste fire-fem år har rosé vundet lidt mere plads både i forbrugernes bevidsthed og på de veldækkede borde. Mændene føler ikke længere deres maskulinitet betvivlet, hvis de bliver fanget med et glas rosé i hånden og den moderne, lettere gastronomi har åbnet nye muligheder for rosévin.

ROSÉ ER MANGE TING

Fra de letteste sarteste tørre til de fyldige alkoholrige tørre er der meget at vælge imellem. I Italien alene går vi fra de lyse saltede Chiaretto fra Gardasøen til de fyldige Cerasuolo fra Abruzzerne og til de fyldige lyserøde fra Salento, hælen "mellem tvende have". Det er netop sådan en vin jeg har på lager og nu, at tiden gerne skulle være inde for rosé, har jeg taget en flaske hjem for en grundig "ground control".

Sand at sige, det er ikke en vin, der har modtaget jeres udelte gunst. Det var det, jeg ville "studere". Som billedet ovenfor viser, blev vinen testet over to omgange både alene og til nogle pandestegte danske jomfruhummere. Vinen hedder "Fué" dvs "stukket af", fordi i lighed med Majnonis Ciliegiolo, har kontakten med drueskind været, ufortsætligt, længere end almindeligvis. Derfra den mørkere farve og den sarte "rosa antico" nuance. Held i uheld har vinen fået mere substans og kan sagtens serveres til en række retter såsom: charcuteri, grillet kød, grillstegte fisk og til alle de retter, hvor en rødvin ville være for kraftig og en regulær rosé for let.

VAND OG VIN

Ved omhyggeligt..... studium har jeg fundet frem til et karaktertræk, som kan muligvis have forskrækket de fleste: denne 100% negramaro "flasher" hele 15% i alkoholstyrke. Det bemærkede min medtester, en kvinde, der sagde, at vinen var ikke læskende nok. Jeg gav hende ret og kom i tanker om en episode, som skete dengang jeg besøgte en Chianti Classico producent, Filetta, i Greve in Chianti.

Jeg blev inviteret til frokost i huset og bemærkede, at der var en toliters bastflaske af gårdens gode Chianti Classico på bordet. Producenten, der selv arbejdede både i vinmarken og i kælderen, bad mig om at skænke både til mig selv og for ham. Jeg fyldte mit glas trekvart op og da jeg var ved at gøre det samme i hans glas, sagde han: "Nok, nok, tak men det er for meget, jeg skal arbejde og min vin er for kraftig, jeg kommer altid vand i."

Ja, vand i vinen: det var faktisk ret almindeligt engang og det er det måske stadigvæk ude på landet. Selv dengang hvor vinene ikke var så alkoholrige som idag. Nu er det ikke alle vine, der kan tåle at blive "døbt", men denne negramaro klarede det på en ret overbevisende vis og med et meget læskende resultat: blot en lille sjat koldt vand og vi havde en rigtig læskende rosé. To vine for samme pris!

MUTINA 2017 & 2017 LE GRAND PIGNOL

De er lovet på lager idag tirsdag den 24. april. Check dog venligst vores lidt anderledes åbningstider i denne uge:

IDAG: tirsdag den 24. april: 13:00 til 16:30
onsdag den 25. april: LUKKET. Firmasmagning i Aarhus. Tillykke Carlo!!!
torsdag den 26. april: 14:00 til 17:00
fredag den 27. april: LUKKET Tillykke Theodor!!!
lørdag den 28. april: LUKKET
søndag den 29. april: LUKKET
mandag den 30. april: 14:00 til 17:00
tirsdag den 1. maj: 13:00 til 16:30

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

PARMIGIANO REGGIANO

Nu igen på lager:

Ciao, Carlo

PS.: "Eventyret" med GALA "Tappo Raso" til 56,- kr. fortsætter så længe lager haves:

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7