Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

21.04.2018 Ambitioner

Kære Vinvenner

Det anede de ikke noget om, da de valgte navnet: det er femte generation af familien Chiarli - de første der aftappede og solgte Lambrusco på flaske i 1860 - og da kvalitet er noget, der har erobret langsomt, skridt efter skridt, blev navnet "Quinto Passo" valgt: det betyder nemlig "Femte Skridt", dvs. femte generation.

Lidt vidste de om, at i Danmark forbinder de fleste "passo" med rødvin af arten Ripasso i alle sine afskygninger: de gode og dem med mere eller mindre for en italiener komiske sproglige bøjninger af ordet passo. Det er ikke japanerne, eller kineserne, der er mestre i kopivarer eller... inspiration, men de kære danske kollegaer. En dag må vi lave en liste over alle de storsælgende røde italienske vine i Danmark, der har noget med "passo" i deres navn.

Derfor lad os slå det fast: "QUINTO PASSO" er en serie af mousserende vine fremstillet med Metodo Classico og har druen lambrusco di Sorbara eller slet og ret "sorbara" (med lille "s") som basis.

"VAR DET NU NØDVENDIGT?"

Det var det spørgsmål, jeg stillede Anselmo Chiarli. Han var ret ligefrem i sit svar: "Ikke hvis du spørger mig, jeg bryder mig ikke om ideen, men det er en stor succes her i Italien og måske var det også en naturlig udvikling af vort arbejde med sorbara, den drue der bedst egner sig til mousserende vine: flaskegæring og langtidslagring - tre år - var næsten et tvungent valg, hvis vi virkelig ville vise druens potentiale og muligheder."

"Produktudvikling": den italienske kreativitet lader sig ikke bremse af smålige lambrusco-fordomme. Kan sorbara risikere at blive en rival til Champagne? Næppe. Dog er jeg sikker på én ting: sæt de to i en blindsmagning med en hvilken som helst anden god tør mousserende vin af champagnemetoden og I vil blive totalt overrasket som jeg blev det.

IKKE FOR ALLE

"OK, du får mig ikke til at vige fra Medaglie, men send mig ethundredeogtyve flasker af hver med næste sending. "Av, bare jeg kunne" sagde Anselmo - "vi har ikke nok: du får max. fireogtyve af den ene og seksogtredive af den anden. Og det er ikke fordi jeg vil spille kostbar: formodentlig om tre fire år vil produktionen stige, men lige nu er det "contingentata" dvs lidt af hver til alle."

Så hvis I holder af gode tørre mousserende vine, vil I blive glade for disse to nye frembringelser. Jeg har sparet lidt fra den første sending og har nu mulighed for at tilbyde to årgange:

DET FORPLIGTER

Ja, det forpligter at være "Numero 1" og det går kun til Chiarlis ære, at projekter som "QUINTO PASSO" sluger en del af de midler, som Chiarli tjener ved sine "regulære" Lambrusco. I weekenden er I gået smågrassat med GALA med den almindelige korkprop og den tyske bagetiket. Fint indhug i beholdningen og der er mere, hvor den kommer fra. Til 56,- kroner er det en hamstringspris og hvis I har børn, der bliver studenter eller andre arrangementer og festlige anledninger, tøv ikke et sekund:

Ellers er spotlight rettet på I VERONI: forudbestilling - og betaling slutter idag søndag klokken 21.: fans af sangiovese skal absolut ikke gå glip af Riserva QUONA og 2016 I DOMI. Chianti Rúfina når den er bedst:

Ciao, Carlo

HVORNÅR KOMMER MIN VIN ?

I er velkomne til at skrive til mig for at spørge og I kan altid checke status over den forventede ankomsttid af jeres forudbestilte vine her:

https://admin.hostedshop.dk/?page=page&sub=edit&id=2&edit=product&produkt=2253&action=edit

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

IDAG: søndag den 22. april: 13:00 til 15:00
mandag den 23. april: 13:00 til 17:00
tirsdag den 24. april: 13:00 til 16:30
onsdag den 25. april: LUKKET. Firmasmagning i Aarhus. Tillykke Carlo!!!
torsdag den 26. april: 14:00 til 17:00
fredag den 27. april: LUKKET Tillykke Theodor!!!
lørdag den 28. april: LUKKET
søndag den 29. april: LUKKET
mandag den 30. april: 14:00 til 17:00
tirsdag den 1. maj: 13:00 til 16:30

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10