Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

21.03.2018 Vinlandet Danmark og den gode forvirring

Kære Vinvenner,

Katten kender intet til kalenderen, der siger at foråret er indtrådt. Ananas, citron og bananer, der signaler syd og varme, imponerer heller ikke katten. Katten ved, hvordan man holder sig varm og lader sig ikke forvirre. Det burde I heller ikke gøre, lade jer forvirre. Af hvad? Af det væld af vine I bliver tilbudt hver dag flere gange om dagen. Det er Danmark, der er Vinlandet! Snart importerer alle vin og snart er det kun pølsevogne og bedemænd, der ikke sælger vin. Men man ved jo aldrig. Resten af Danmarks befolkning enten importerer selv eller kender én i familien eller på arbejdspladsen, der importerer vin. For ikke at tale om nettet og facebook. Også blandt vinvennerne, der begunstiger mig med deres vinkøb, er der flere, der importerer vin, i det små, måske, men officielt. Og så alle de andre, der kører til den tyske grænse eller mere mageligt får tilsendt en kasse vine eller fem fra de tyske, hollandske, franske og italienske netbutikker. Så er der alle de folkevelgørere, der lover gode vine til avanceløse priser: rene patrioter. Her undlader jeg at nævne de vinvenner (ex-vinvenner?), der nedsætter sig som vinbloggers, og med mere eller mindre held og kvalifikationer får tilsendt flasker fra importører mod en "gratis vurdering. Forvirringen breder sig i takt med udbuddet. Er det godt? Ja, mener jeg.

JO FLERE JO BEDRE

Der er noget nedsættende i definitionen "garagist" eller "garageimportør". Dog er de langt i overtal blandt vinimportørerne. "Garagister" er alle de registrerede vinimportører, hvis lager ikke er større end parcelhusets garage, eller noget i den størrelsesorden. Det skulle være især dem, der bidrager til forvirringen. Jeg ser dog flere positive træk i virvaret: 1) konkurrencen har altid været god for handlen 2) hos de såkaldte "garagister" er det lysten, der driver værket: de vine, der importeres, hører som regel til den bedre smagsklasse (garagisten skal jo nyde dem selv) 3) derved udvides kendskabet til de gode vine, til gavn for alle 4) før eller senere bliver man træt af at drikke sine egne vine og får lyst til noget andet (velkommen!) 5) de små kan blive store og som man siger, er en professionel en amatør, der ikke gav op.

BEVISET

Jeg kom i tanker om ovenstående betragtninger, fordi blandt de mange der har bestilt San Giove, Lenós og Sarnum, har jeg talt, mindst atten vinvenner, der, ved jeg, selv importerer vin "sådan lidt for sjov", som de plejer at sige lidt stolte, lidt undskyldende. Nogle har endda frejdigst tilbudt mig at sælge eller medimportere de vine de importerer. Jeg siger aldrig nej til smagsprøven og hører gerne om prisen. Ikke kun af høflighed, men fordi man aldrig kan vide, hvad der gemmer sig bag prøveflasken. Det kunne være, at det var et juvel som SARNUM.

Guido Lucarelli, producenten, havde skrevet til 153 danske vinimportører. Der var kun to, der besvarede: en kollega, Nordic Wine Import og jeg. Producenten spurgte, om han kunne komme på besøg med nogle prøveflasker og resten kender I: et SCOOP af dimensioner. Selv hans anden vin LENÒS viste sig at være et rigtig godt vinfund.

Det samme skete, da La Battagliola nævnte deres San Giove "Ah nej ikke en sangiovese frizzante: hold jer til Dosage 15 og Dosage 30, som er to virkelig fine Lambrusco af Grasparossa..." Alberto Salvadori fra La Battagliola svarede kun "Vor San Giove er en sangiovese superiore fra bakkerne i Romagna: den er ikke frizzante (perlende) men helt stille: må jeg sende dig to flasker som vareprøve?" Resten kender I også: jeg endte med at købe alt det, der var af 2016 og venter spændt på prøverne på 2017, engang de er klar.

TILEGNET GARAGISTERNE

Som I kan læse, har min bevæggrund for at importere San Giove, Sarnum, Lenós (og ja: alle mine vine faktisk) ikke været forskellig fra det, der driver en garageimportør: lysten driver værket og jeg beklager, hvis jeg..... bidrager til den øgede forvirring, men det er så dejligt! Til alle garagister blandt vinvennerne og til alle dem, der ikke kan styre deres vinnysgerrighed, er her en testkasse indeholdende to af hver af de tre scoops, som I ønsker I havde....... importeret selv:

DET ER ALDRIG FOR SENT

Hvis I synes godt om ideen om at udvide horisonterne, er der herefter en mulighed for at "catche up" og smage de vine, der har været omtalt de sidste par måneder. Speditøren vil gøre sig umage for at levere Sorbaianos Rosso delle Miniere og Pian del Conte mandag den 26. marts eller senest onsdag den 28. marts:

Ciao, Carlo

PS: DET VAR IKKE MENINGEN, MEN: OGSÅ GOD VALUTA FOR PENGENE

Jeg får det dårligt med mig selv, hvis jeg lader være og med risiko for at være alt for insisterende bliver jeg nød til at fremhæve Ciabatta 2015 og de øvrige knippelgode vine fra Erik Banti. Ikke kun fordi fristen for forudbestilling til den lave pris slutter mandag den 26. marts,

men især fordi det er virkelig vellykkede eksempler på, hvad sangiovese kan præstere, når gode årgange (2015 og 2016) kommer i hænderne på en dygtig vinmager. Men lad os glemme for et sekund smagen og kvaliteten. Lad os snakke om priserne: de priser jeg kan se på nettet siger, at Morellino roder mellem 100 og 120 kr., mens en Riserva eller Riserva type som Ciabatta ligger fra omkrig 200 og 220,- kr. Allerede det skulle være motivation nok til at kigge nærmere på Eriks vine:

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

IDAG: onsdag den 21. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 22. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 23. marts: 14:00 til 17:00
lørdag den 24. marts: LUKKET
søndag den 25. marts: 13:00 til 15:00
mandag den 26. marts: 14:00 til 17:00
tirsdag den 27. marts: 14:00 til 17:00 Tillykke Wili!!!
onsdag den 28. marts: 14:00 til 17:00
fra torsdag den 29. marts til og med tirsdag den 3. april: LUKKET

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10