Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

07.02.2018 San Valentino og det magtpåliggende scoop.

Kære Vinvenner,

Den katolske kirke har faktisk et kontor, der udelukkende beskæftiger sig med helgenerne og deres plads i kalenderen. Det vil komme som en overraskelse for de fleste, at kontoret, Ufficio per la Liturgia, slettede San Valentino fra kalenderen allerede i 1970.

Efter at have været beskytter for de forlovede og for kærestefolk siden 1465, befandt den stakkels mand sig tilbage til sin status af almindeligt menneske. Øv! var det fair? På en måde ja. Dels ved man ikke rigtig, hvilken Valentino historien taler om, da der er hele to eller tre af dem, dels skyldes valget af datoen den 14. februar et tilfælde. Det var den dag, netop i 1465, at paven Paulus den 2. stiftede et selskab af fromme sjæle, der skulle sørge for medgift til værdigt trængende ungmøer og vordende ægtefolk. Dagens helgen den 14. februar var også dengang San Valentino.

Siden da har Valentinos dag været en festdag for alle kærester. Han er også beskytter for epileptikere. Hvorfor står hen i det uvisse, men man mener, at det skyldes lyden på tysk af navnet "Valentin" og det med at "falde": fallen. I andre lande end de tysktalende har man valgt andre helgener som beskyttere for "gudernes sygdom", men Valentino har beholdt sin "protector" position på de to så forskelligartede felter.

De eneste, der har grund til at være noget sure på sagen, er de to helgener Cyril og Methodius: deres navnedag, der frem til 1970 faldt den 7. juli, blev flyttet til netop den 14. februar: men, ak! alt optaget. Englænderne og amerikanerne havde forliebt sig i historien om kærester og elskende folk og havde gjort dagen den 14. februar til den store kommercielle festdag.

I er sikkert også ved at blive overdænget med forskellige tilbud om gaver og aktiviteter i anledning af Sankt Valentin, desuagtet om I er single, fraskilte, partnersøgende eller lykkeligt gift eller midt i den vildeste forelskelse. Det ville være oplagt at lade være med at joine the bandwagon, men på den anden side alle lejligheder er gode for noget positivt...salg:

ROSÉ MED FRI FRAGT

Jeg ved ikke hvorfor, men de fleste tilbud, som jeg modtager og ser på nettet, går ud på, at det er manden, der skal forære noget til kvinden. Og som regel er det noget lyserød noget. I pagt med flertallet har jeg fundet et næsten uimodståeligt tilbud på rosé vine med fri fragt og kærlig hilsen til alle elskende par:

Så er den Valentino barberet, men hvad er det, der er mig så magtpåliggende?

MAGTPÅLIGGENDE SCOOP

Hvor lang tid går der mellem overraskelserne? Jeg mener de rigtige vinoverraskelser: at smage en vin, der byder på en smag I ikke kendte eller endnu bedre, en smag som I havde ledt efter i mange andre vine? Det var det, der skete for mig med "San Giove", en Sangiovese Superiore 2016 DOC. Endnu større var overraskelsen, fordi producenten var La Battagliola, som de fleste af jer kender for deres mørke perlende Lambrusco (Dosage 15 og Dosage 30) og den hvide lige så perlende pignoletto "Le grand Pignol".

Jeg må indrømme, at jeg ikke havde megen tillid til denne røde: "Ja, tak: send gerne et par flasker som vareprøve, men hvorfor I alverden giver du dig til at fremstille jævne prisbillige sangiovese, som man kan fodre dyrskuer og folkefester med?" Alberto Salvadori, som er en gentleman, svarede ikke, men lod vinen tale for sig selv. To flasker blev leveret mandag formiddag og mandag aften besluttede jeg mig for at gøre kort proces med smagning af vinen: proppen af og to generøse glas blev serveret til en hurtig risotto ai funghi.

WOW!

Allerede farven satte mig i en positiv tankegang. Wow-effekten var ikke sen om at melde sig med altaffejende og overbevisende kraft. Wow! Som I ved, skal man ikke rose producenterne for meget, ellers stiger priserne, men jeg kunne ikke lade være og her er, hvad jeg skrev til Alberto. Noget af entusiasmen kan være gået tabt i oversættelsen, men glæden er ikke til at tage fejl af:

"Stor og flot overraskelse denne San Giove! En vin som vi kan li' den. Vin-vin uden indrømmelser til modeluner eller trendy vinstile. Moderne og klassisk på en og samme slurk. Tiltalende men ikke en crowd-pleaser. Åben og gavmild men ikke servil. Elegant i al sin naturlige enkelthed men aldrig banal. Lige tilpas ved winebar som på højbord. Stor overraskelse især fordi den kommer fra en "lambruschista" som dig."

Så fortsatte jeg med at spørge om mængde, pris og det hele. Jeg importerer vinen - det er mig magtpåliggende! - og jeg kan allerede nu se den som herligt tilbehør på mange vinvenners bord. For de stærke i troen er der altid en lille forudbestillingsrabat at hente, men prisen er så fornuftig, at alle I, der sværger til de bedste sangiovese, kommer nok til at stå i kø for denne San Giove. Ama'r.

Siden alle betingelser for erklæring af SCOOP er opfyldte (kvalitet, mængde, pris), er denne San Giove 2016 et SCOOP.

Ciao, Carlo

PS: Kort og godt. Ejeren af den lille ø Santa Cristina, i Venedigs bugt, familien Swarosvski, har forstået, at her i den dybe Nord kan vi (I og jeg) li' gode røde vine.

De sætter pris på, at vi (I og jeg) går efter bolden og ikke efter manden. Altså: det der er i flasken og ikke hele hype'n omkring etiketten og smart PR. Derfor har de med glæde sluppet en ny sending af deres kære Ammiana rødvin:

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

IDAG: onsdag den 7. februar: 14:00 til 17:00
torsdag den 8. februar: 14:00 til 17:00
fredag den 9. februar: 14:00 til 17:00
lørdag den 10. februar: LUKKET
søndag den 11. februar: 13:00 til 15:00 Vinsmagning af.......(vi ser hvad der kommer fra Italien i denne uge)

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10