Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

21.08.2016 Flaskevariation og Barolo & Pinot Nero programmet

Kære Vinvenner

"Japanerne er helt vilde med den!" Det er rigtigt: Massimiliano Calabretta eksporterer en del af sine gode vine til Japan og USA. Blandt de mange firmaer, der i de sidste fem-ti år har købt vinjord op ad Etna, skiller Calabretta sig ud for at være én af de ældste på banen. Familien har ejet forskellige vinmarker på de bedste jordlodder i tre generationer. Det var oplagt, at jeg skulle svare: "Så lad os sælge den til japanerne" men jeg vidste, at de bureaukratiske omkostninger for så lille et parti ville have oversteget vinens værdi. Massimiliano nævnte også et par andre importører, i Danmark og i Sverige, der havde vist interesse for vinen, men det var blevet ved snakken.

FLASKEVARIATION

"OK, jeg giver den en sidste chance og smager den med max. opmærksomhed, så skal jeg fortælle dig." "Godt, men husk, at der kan være tale om flaskevariation." I min ordbog er flaskevariation synonym med "vagt i gevær". At flere flaske af samme vin kan smage forskelligt er ikke noget odiøst, så længe vi er på den gode side af "smager godt".

For de uindviede er flaskevariation nogen man næsten kun oplever i håndværksvine: minimale forskelle, fra flaske til flaske af samme vin af samme årgang og aftapning. Det kan være et plus, der fremhæver kvaliteten: salig Bepi Quintarelli var en "mester" i denne disciplin. "Mester" i gåseøjne, fordi det ikke er noget vinbonden laver fortsætligt. Det kan være små urenheder i den ufiltrerede vin, vin fra et fad der bliver aftappet for tidligt eller for sent, flasker med lidt mere bundfald end andre. Som sagt, der kan være hunderedeogsytten forskellige årsager. Flaskevariation sker næppe i industrivine, dvs. i vine som fremstilles i hundredetusindvis af flasker: den industrielle fremstillingsproces styres efter helt andre kontrollerede vilkår.

GODT ELLER DÅRLIGT ?

Fænomenet har sin charme, for os der kan lide at genfinde håndværket i vinene. Dog, uanset håndværk eller industri, kan flaskevariation kun accepteres, hvis vinen smager godt. Så enkelt er det. Flaskevariation burde aldrig bruges af vinbonden og/eller vinhandleren som en bortforklaring ved en vin, der ikke smager som den skal. Så er spørgsmålet: smagte den magnum Nerello Mascalese 2003 fra Calabretta godt?

Det fortæller I mig. Nerello Mascalese kan gemmes nogle år, og selvom tretten år er mange, er der set ældre spillevende eksempler på vine med op til tyve år på bagen. Her er der to muligheder: køb med returret eller køb uden returret. Det vil sige: køb til fuld pris med mulighed for at returnere vinen og få pengene tilbage eller konverter købet til andre (af Calabrettas) gode vine, eller betal den lavere pris og lev med eventuelle flaskevariationer. Naturligvis går øvelsen også ud på at sende Massimiliano en god rapport om denne vin, så skriv endelig om jeres oplevelser. Alle kommentarer vil loyalt blive afskrevet på vinens side i webshoppen.

Klik her for at købe vinen til reduceret pris. Prisen er stærkt reduceret, fordi jeg her ikke har tænkt mig at bytte evt. flasker, der ikke smager som de skal. Da det drejer sig om en gammel årgang, er dette salg en undtagelse fra de kvalitetsstandarder, som mine vine normalt lever op til. Ved at købe vinene accepterer I, at vinene ikke nødvendigvis lever op til den gængse opfattelse af en "god vin" og I kan derfor ikke reklamere over mangler ved vinen:
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/14-sicilia/2408-2003-nerello-mascalese-magnum-15-liter-sicilia-igt-calabretta/

Torsdag den 25. august: BAROLO & PINOT NERO: PROGRAMMET

SCHIAVENZA, Serralunga d'Alba, Cuneo:

2015 Dolcetto d'Alba DOC

2015 Barbera d'Alba DOC

2013 Nebbiolo Langhe DOC

2011 Barolo BROGLIO DOCG

2011 Barolo CERRETTA DOCG

2011 Barolo PRAPO' DOCG

2012 Bariolo BROGLIO DOCG

2012 Barolo CERRETTA DOCG

2012 Barolo PRAPO' DOCG

2003 Barolo PERNO DOCG

2004 Barolo RISERVA BROGLIO DOCG

2006 Barolo RISERVA PRAPO' DOCG

2008 Barolo RISERVA BROGLIO DOCG

2008 Barolo PRAPO'

PODERE FORTUNA, San Piero a Sieve, Firenze:

2012 ASSIEVE Toscana IgT (80% merlot 20% pinot nero)

2014 ASSIEVE Toscana IgT (80% merlot 20% pinot nero)

2013 COLDAIA Toscana IgT (100% pinot nero)

2011 FORTUNI Toscana IgT (100% pinot nero)

2010 MCDLXV Toscana IgT (100% pinot nero)

2006 FORTUNI Toscana IgT (100% pinot nero)

2007 FORTUNI Toscana IgT (100% pinot nero)

Der er stadigvæk plads til smagningen, mens det snart er full house til "aftensmaden". Tilmeld jer her:
http://shop.carlomerolli.dk/produkter/?search=NERO+La+vela

Ciao, Carlo

PS: GRATIS FRAGT

Som I kan se, bliver der flere og flere tilbud på den af os allesammen elskede gratis fragt. For det meste drejer det sig om introduktionskasser, hvor fragten deles mellem gyngerne og karusellerne. I andre tilfælde kan det være, at nye producenter "spytter i fragtbakken" for at få deres vine kendt; i endnu andre tilfælde giver jeg afkald på noget af avancen, og endelig kan fragtbeløbet være skjult i vinens pris, som det nu er kutyme hos de fleste kollegaer på nettet. Gratis fragt er som Julemanden: den eksisterer ikke, men hvorfor skal vi ødelægge vore illusioner?

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/60-gratis-fragt/

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

I DAG: søndag den 21. august: LUKKET "En søndag på Amager": Cirkus Merolli !!!
mandag den 22. august: 14:00 til 17:00
tirsdag den 23. august: LUKKET
onsdag den 24. august: 14:00 til 17:00
torsdag den 25. august: 14:00 til 17:00
fredag den 26. august: 14:00 til 17:00
lørdag den 27. august: LUKKET
søndag den 28. august: 13:00 til 15: Hvis godt vejr (nul regn nul blæst) vinsmagning i gården.

WEBSHOP!

WEBSHOP