![]() |
Det startede sådan og en af vore Friadgangister (*), der modtog billedet, spurgte om jeg kunne skrive min opskrift på ovenstående "pollo alle melanzane e basilico". Mine såkaldte opskrifter er alle baseret på "ikke-intervention": sørg for at købe rigtig gode ingredienser og lad være med at pille ved dem mere end nødvendigt. Så da jeg så en økologisk kylling i irmas kødmontre, nappede jeg den og levede med, at den var fra Frankrig. Så blev den parteret, brystet lagt til side og resten disponeret i et fad efter at være blevet gnedet godt med salt, rosmarin, basilikum og overdrysset med lidt lime. I fadet kom der også otte kvarte lime og en del oliven og et halvt glas cider. Et halvt glas hvidvin ville også kunne gøre det, men jeg har lige købt en del cider fra Per Kølster og bruger den - cider - både som vederkvægende sommerdrik og til madlavning. I dagens kylling bidrog cider'en med lidt væske og et bid syrlighed (1). Slut. Ovn på 150 grader og når det begynder at dufte godt, sluk for ovnen og lad restvarmen færdiggøre værket.
Og auberginerne? Der var ikke plads til dem, så de tre auberginer blev skåret i en halv centimeters tykke skiver og stegt med rigelig olie og på fuldt blus. Husk saltet og husk at røre godt rundt ofte, så alle skiverne bliver brune og møre. De blev drysset med restbasilikum og serveret som tilbehør til den vellykkede kylling, som så sådan ud:
![]() |
Af promotionelle grunde er det den halve Valpolicella Classico 2015 og Erik Bantis gode 2014 Morellino, der optræder på billedet (1) og (2), men til kyllingen blev der drukket en rest Cider (3). Det er en af de gode gamle regler, at man skal drikke den samme vin, som man har brugt i maden. Hvis der er noget tilbage, vel at mærke. Det var der ikke her og så skulle der heldigvis testes en lækker hvid Pinot Grigio 2014 fra Landbohøjskolen i San Michele ved Trento og en superdejlig kølig rød Marzemino Trentino fra samme kvalitetsproducent. Heldigvis passede begge to til denne kylling. Forbløffende som langt de fleste vine passer til næsten al mad. I kan finde og bestille Pinot Grigio og Marzemino her: (4) og (5).
Det som ingen kunne finde, var hvor mange bønner der lå i skålen. En umulig opgave, da jeg kun viste overfladen af skålen. Så præmien går til den vinven, der skrev: "Man kan jo ikke se, hvor dyb skålen er..." og til den vinven, der skrev: "Kære Carlo. Den er svær. Jeg bad en bøn(ne) til min Gud om hjælp. Han gjorde sit bedste og svarede med 818 bønner" og endelig til den vinven, der skrev: "Antallet er vanskeligt at skønne, men vægten er nok 500 g - de færreste af os vil nok tilberede en større portion, da de jo tager betydeligt på under tilberedningen. I øvrigt en fin blanding med mange bønnesorter, kan man se." Det bedste svar kom fra den matematisk anlagte vinven, der skrev: Kære Carlo, Jeg er overbevist om, at der er 5532 bønner og linser i skålen - så det gætter jeg på...."
Ret vildt som svar, men da quizzen som sagt var umulig at gætte, får alle de fire den lovede præmie og jeg lover at være mere præcis, næste gang jeg skulle lave sådan nogle fancy quiz, hvis eneste formål er at checke, om I sover eller om I er med.... Apropos det med at være med:
Jeg regner med, at der er mange, der vil være med søndag den 29. maj, når vi holder den efterhånden traditionelle LAMBRUSCO FESTIVAL. Sæt kryds ved dagen og hold øje med næste mails med indbydelse, programmer og alt til festen hørende.
På forsøgsbasis vil jeg prøve at samle ugens vine her i bunden af mailen. Lad os se om tiltaget er smart eller dumt: jeres mening er værdsat, men ellers vil jeg kunne se, om det er en god idé eller ej fra....jeres bestillinger:
Iøvrigt er det idag, søndag den 8. maj, sidste frist for bestilling af Cascina Cuccos vine: gamle etiketter og uhyre lave priser samt absolut sidste chance for at fylde kælderen:
< Forrige | Næste > |
---|