Jeg har skrevet meget om Riserva 2013, Julebasten© - som snart er udsolgt - men meget lidt om Superiore 2013 økoChianti'en på 1 liters bast fra Pietro Majnoni. Det kom jeg i tanker om igår, mens jeg lavede mad. Nok fordi jeg ikke selv havde smagt Superioren, siden jeg havde godkendt vareprøven i sin tid. Jeg tænkte, at jeg ville smage den, som om jeg var én af jer, sådan lidt med et kritisk blik, veldisponeret overfor den vin "Merolli skriver så meget om" men alligevel lidt på vagt: "En Chianti er nu engang en Chianti: vil den skuffe mig? er bastflasken blot en gimmick? en gang hyggelig folklore? et skud af tressernostalgi?"
Sænk paraderne! Denne 2013 Superiore er charme ved første slurk! Alle jer, der har rejst til Italien og stadigvæk drømmer om den gode vin I fik dernede, stop med at med at drømme: denne Chianti 2013 er meget meget bedre end en hvilken som helst husets vin, åben vin, lokal vin I fik dernede. Den har simpelthen alt: farve, duft, bouquet, smag. Det friske strejf af ren "sødme", der kendetegner en rigtig god Chianti - og i realiteten alle de gode vine. Vi var tre og drak en halv liter: jeg er dog bange for, at ikke alle vil være i stand til at udvise samme mådehold, engang flasken er trukket op og Superioren smagt!
Med den i glasset er I ikke langt fra drueklaserne af den gode høst i 2013. En uovertruffelig Chianti, der vil lyse på jeres borde vinteren igennem. Som I kan forstå, blev jeg ret inspireret og skulle absolut tage et billede af vinen og dens "tilbehør" til mine instagramvenner. Teksten lød. "Sorry folks: soul food was born here". Ovenstående er en rekonstruktion, godt nok med de samme spillere, resterne. "Originalen" kan I se på instagram. Vinen, der holdt sig i god form også idag, kan I bestille her:
Superiore vil blive skænket af producenten Pietro Majnoni selv ved smagningen mandag den 23. november. Til samme smagning vil jeg præsentere to nye Huse: Marchesi Incisa della Rocchetta, med sine Monferrato vine: Barbera, Grignolino, Pinot Nero, og den liguriske Zangani med sine Vermentino og sine interessante røde vine på basis af sangiovese, syrah, ciliegiolo og andre "mærkelige druer". Hvis de når at komme hjem til tiden - jeg kan dog ikke love det - vil jeg også skænke de nye årgange af:
Huset, der styres med kærlig og dygtig hånd af Ludovica Fabbri, hører til de mindste i Chianti Classico området, men også til de bedste. Jeg kører med en kort forudbestillings- og forudbetalingsperiode. Vinen skulle gerne være på lager uge 48/49. Mere om Savignola Paolinas vine her:
Vedr: forudbestilling og forudbetaling:
Ved forudbestilling og forudbetaling inden den 15. november vil Savignola Paolinas vine kunne erhverves til en reduceret pris.
Vinene vil være på lager i Holte uge 48/49. Jeres betaling vil blive trukket den 15. november.
Rent praktisk:
- intet minimum køb
- betaling kun med dankort
Som sagt, hvis kommer de før - og I ikke har købt det hele! - vil Savignola Paolinas vine være med til MØD VINBØNDERNE smagningen den 23. ds:
< Forrige | Næste > |
---|