Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.09.2015 Marche

Kære Vinvenner,

"Hellere et dødsfald i familien, end én fra Marche, der banker på døren". Lidt ekstremt, som nu italienerne ofte kan være, men mundheldet stammer fra dengang, pavestaten hvervede sine mest loyale og effektive skattefolk netop fra den fromme region Marche. "From" er det rigtige ord, fordi selv små landsbyer med knap tusind indbyggere kan præstere tre eller fire kirker. Kirkerne og den kunst de besmykkes med giver Marche en førerplads, som få er opmærksomme på: mere end Toscana og mere end Roma, er Marche den region der kan fremvise det største antal af kunstværker indenfor malerkunsten.

Giotto, Piero della Francesca, Raffaello, Tiziano, Bellini, Tiepolo, bare for at nævne de mest kendte har virket og efterladt mesterværker i Marche. Ved siden af dem en skare af mindre kendte men lige så fantastiske kunstnere som Carlo Crivelli, brødrene Vivarini, mestrene fra Fermo og virkelig mange andre. Det er landskabets harmoni, der fangede og stadigvæk fanger, i en region der byder på alt fra udstrakte sandstrande til skiløjper i totusind meters højde. For ikke at tale om gastronomien: og vinene.

HARMONI

Nu vil jeg ikke påstå, at samtlige vine fra Marche er en Raffaello værd, men harmonien i den efterstræbte stil er ikke til at tage fejl af. Billedet ovenfor viser en Libenter Rosso Piceno: en kraftbasse som sin høje alkoholstyrke til trods er blevet én af jeres favoritter. Nok fordi den ved siden af "muskler" tilbyder en kurv af solmodne frugter afstemt med en afrundet garvesyre. Lige den vin man ønsker sig til ovnstegte retter, oksekød eller til et velspækket pølsebord.

Hvad har Danmark tilfælles med regionen Marche? En del af navnet! Den nordlige stamme, Longobarderne, kaldte tre af deres grevskaber, der grænsede op til det land, hvor byzantinerne herskede, for "marka" dvs. "grænseland" eller "land" slet og ret. Og navnet udtales på italiensk "Mar-ke".

I denne måned er der to glimrende anledninger til at teste eller genteste harmonien: dels ved "selvsyn" del 24. september på restaurant La Vela i Vedbæk og - hvis I er forhindret eller bor langt væk - ved at forudbestille vinene til en pris, der er så harmonisk som..... dagen er lang. Lad jer ikke snyde af, at priserne ligner supermarkedspriserne: med vinene fra Tavignano er I så tæt som I kan komme på ægte landbrugsidentitet:

Vælg og vrag: uanset hvad I vælger, vælger I godt!

ZANOVELLO 2012

Søndag den 13. september udløber fristen for at sikre sig en god flaske eller ethundrede af en vin, som også tilhører klassen "jeres favoritter" og tilmed til harmoniske 69,- kr.

Ciao, Carlo

PS

EFTERÅRS BÅNDSPAGHETTI

I ny og næ poster jeg på instagram (carlovino) nogle billeder af noget, der fanger min opmærksomhed. Hvis I kigger der, vil I se billedet af en ret, der kom næsten af sig selv: "Fettuccine autunnali" med karljohanssvampe, blommer, basilikum, persille, peber og ost. Ret nem og velsmagende hvis jeg må selv sige det. Opskriften får I i næste mail, eller på forlangende, engang i løbet af søndag. OK: pasta er en "tålmodig" spise, men nu er det ikke sådan, at bare man smider nogle ingredienser sammen med spaghetti, så har man "opfundet" en ny ret. Men man kan også være heldig, lige som mig denne gang. Resultatet præges af det, som er emnet for denne uges mail: Harmoni. Her kan I smage Tavignanos harmoniske vine sammen med Barolo, Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Gavi.........:

ÅBNINGSTIDER på lageret Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Kør venligst helt ind i gården på højre side af den røde bygning.

Uden for nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978.

IDAG: søndag den 13. september: 13:00 til 15:00 Sidste frist for forudbestilling af Zanovello 2012
mandag den 14. september: LUKKET
tirsdag den 15. september: LUKKET
onsdag den 16. september: 14:00 til 17:00
torsdag den 17. september: 14:00 til 17:00
fredag den 18. september: 14:00 til 17:00
lørdag den 19. september: LUKKET
søndag den 20. september: 13:00 til 15:00

WEBSHOP!

WEBSHOP