Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

28.01.2009 Wine women and song...

Kære Vinvenner,
winewomenandsong.jpg                      
Sidste uges firestavelsesord var faktisk femstavelseord, men ‘who’s counting’?

Ja, det gør faktisk nogle blandt de altid opmærksomme vinvenner. Tak for rettelsen.
De selvsamme som er “vinens venner” og som slår kraftigt til, når der kommer grusomme rydoplister
som den aktuelle RYDOP 4, nok den sidste i denne ombæring.

Husk at forlange den ved at sende en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
med teksten “RYD OP” i Emne/Subject.

Når rydop-dagene er ovre, er I overladt til Bananhandlen og den er ikke så ringe endda: i går forhandlede en vinven sig til et større parti Barolo 2001 med en rabat på næsten seksogtyve procent.

Jeg ømmede mig noget, sagde tak for handlen og spurgte om han fyldte rundt eller havde en stor fest i den nære fremtid. “Nej, vi er faktisk flere her på jobbet, der køber sammen. Vi giver den GAS. Det er faktisk en idé vi har fra Italien”.

Det er rigtigt: G.A.S. betyder Gruppo Acquisto Solidale. Noget i stil med “solidarisk indkøbsgruppe” (S.I.G.??), hvor det solidariske består i, at man handler så meget som muligt direkte med... Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. . Altså direkte med (små) producenter. En person delegeres til at forhandle på vegne af
en gruppe kollegaer på arbejdspladsen, i idrætsklubben, i opgangen i en ejendom osv.

Ikke mange formaliteter og nul administration: blot en fællesinteresse i at købe noget godt og spare ved det. For så vidt ikke noget revolutionerende, men ideen er nu givet videre. At GAS findes og er godt kørende gør min idé om Bananhandel ikke helt så aparte som det så ud i starten.

En anden aparte idé er, skulle man tro, at plante de grønne druer traminer, sauvignon blanc og viognier på Siciliens kølige bakker. Det er kun italienerne, der har fantasi nok hertil. Og som slipper godt afsted med det! Endda meget godt! Resultatet er, uden overdrivelse, i verdensklasse.

Den tørre, sprøde, fyldige, elegante hvide union mellem den sicilianske grillo-druen og den sydfranske viognier er et MUST for alle. Selv for folk, der lige som jeg, ikke har hvidvin som presserende prioritet i livet. Det var kærlighed ved første slurk og en smag, som vi ikke havde prøvet før! Prisen taget i betragtning overvejer jeg et scoop, men uanset hvad,  ville I blive umådelig glade for denne sicilianske hvidvin og en smag, vi ikke anede kunne findes.

Lige så glade vil I blive for den søde PASSITO af tørrede druer traminer og sauvignon blanc. Her mangler jeg faktisk ord: jeg kan kun sige, at I vil få en vin i glasset, som I vil vende tilbage til igen og igen: enkel og kompleks, let og fyldig, så god at både den uerfarne gæst og vinkenderen straks vil spørge jer: “Hvor kan jeg købe den?”

Den røde Nero d’Avola er med i den nye årgang, 2007, som matcher i kvalitet den af jer roste og voldkøbte 2006. Jeg skriver ikke meget om denne Nero d’Avola, fordi I allerede har sagt god for den! I den ubarriquerede udgave, blød, rund, frugtrig,  dejlig og moderne på den gode måde. Kan drikkes til alt og er især velegnet til fester og middage, hvor man vil “ramme bredt” og samtidig servere en rødvin, der byder på mindeværdig smag og personlighed.

Min anbefaling ville være: køb løs af disse dejlige vine, men jeg ved, at mange af jer ville være tøvende over for hvide og søde vine, derfor er mit solomoniske forslag:

 • 5 x Grillo Viognier 2007  Sicilia  IgT à 85,- = 425,-
 • 5 x Nero d’Avola 2007  Sicilia IgT à 75,- = 375,-
 • 2 x Passito Traminer-Sauvignon 2007 Sicilia IgT halv liter à 155,- = 310,-

I alt: 1.110,- kr.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “ABATE” i Emne/Subject.  Prisen er 1.110,- kr.
Jeg er så sikker på, at I vil synes om den nye hvide og den nye søde Passito, at jeg vover en delvis spon-so-re-ring af fragten. Fragt for disse tolv flasker er 90 kr. overalt i landet.

Tilbuddets sammensætning kan ændres. Fragt fra 6 til 13 flasker er så stadigvæk 90,- kr. overalt i landet.

Ciao,
Carlo

http://www.tenutadellabate.it/

PS

 • Om “wine” har I læst i mailen. Hvis I skulle være interesseret i fortsættelsen, “women and song”, send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “KIRSTEN” i Emne/Subject.

OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte: (indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)

 • I DAG : Søndag den 25. januar: LUKKET
 • Mandag den 26. januar: 14:00 til 17:00
 • Tirsdag den 27. januar: 14:00 til 16:30
 • Onsdag den 28. januar: 14:00 til 17:00
 • Torsdag den 29. januar: LUKKET pga smagning
 • Fredag den 30. januar: 14:00 til 17:00
 • Lørdag den 31. januar: LUKKET
 • Søndag den 1. februar: 13:00 til 15:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP