....at der var indtil flere af jer,
kære vinvenner,
der ikke anede, hvad "Norwegian Blue" er for noget. Jeg er målløs!
Blandt de vinvenner, der lever i et alvorligt åndeligt mørke, er der fine folk i det liberale erhverv, kemiingeniører, formuende nordsjællændere og ditto esbjergenser. Blandt de spørgende: “hvad er Norwegian Blue?” fandtes yngre postbude, en finmekaniker, en bager, to advokater og, tragisk nok, en boghandler!
Jamen! Jeg troede, at "Norwegian Blue" var en fuldtintegreret del af vores almene fælleseuropæiske dannelse! Lige så forbløffet jeg er over denne mangel på basal dannelse, lige så glad er jeg for at kunne henvise til "The parrot sketch" nederst i mailen.
Håndtegneren Roald Als reagerede også og ville ikke finde sig i at se sit navn citeret sådan uden nogen videre form for royalty. I øvrigt mente han, at jeg skulle koncentrere mig på vinens verden og lade være med at rode med børnebørnenes farveblyanter. Roalds mor er fra Trondhjem og derfor mente han også, at han var ekstrakompetent til at vise, hvordan en død Norwegian Blue skal se ud.
Det ligner.
Norwegian Blue er også blevet en del af de ... italienske regioner på hjemmesiden, hvor I vil kunne se de vine, der kan erhverves for en slik eller to: restpartier, meget modne vine og netop uhyre billige flasker, hvis status som levende vine man kan have delte meninger om.
Da alle nu forhåbentlig ved, hvad en død papegøje af arten norskblå er, lad os så prøve at aflive en myte: at Barolo kun drikkes til kraftige kødretter. En god Barolo er en vin I kan drikke til alt. Nogle, et mindretal, vil mene, at havregrød og Barolo er en vanskelig kombination, men det er nok fordi de ikke har prøvet den. Her er en anden kombination: “Paccheri al prezzemolo e cavoletto di Bruxelles”, som skriger efter Barolo.
Det kunne godt være fordi denne herlige enkeltmarksBarolo fra Vigna Cucco i Serralunga er fra topårgangen 2004 (“Kan den drikkes nu? Ja, den kan drikkes og nydes nu.”) Det kan være fordi det bitre og rustikke i retten blander sig godt med denne Barolos blide tanniner og delikate nuancer fra trælagringen. Hvem ved? Parringen er dog perfekt. Prisen er det også: 165,- kr. for en Barolo, som får mere og mere opmærksomhed og finere og finere placeringer i de italienske vinguider. En holdbar Barolo (2004-2018, 2020) som gerne vil sammenlignes med mange af de kendte navne, der koster det dobbelte og, bvadr, det tredobbelte.
Vinen kommer i behagelige seks styks kasser. Opskriften på retten sendes med i kassen (og kun til dem, der bestiller vinen!)
For at bestille en kasse med seks flasker Barolo enkeltmark Vigna Cucco 2004 send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “CUCCO” i Emne/Subject.
Prisen er 990,- kr. Fragten fra 1 til 13 flasker: 125,- kr. overalt i landet.
Ciao,
Carlo
http://shop.carlomerolli.dk/index.php?cPath=66
http://video.google.com/videoplay?docid=5775099474392087542
OBS! ÆNDRING AF ÅBNINGSTIDERNE på det nye lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte: (indgang MODSAT SIDE = på højre side af vores røde bygning!)
I DAG: Lørdag den 25. oktober: LUKKET
Søndag den 26. oktober: 13:00 til 15:00
Mandag den 27. oktober: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 28. oktober: 14:00 til 17:00
Onsdag den 29. oktober: LUKKET
Torsdag den 30. oktober: 14:00 til 17:00
Fredag den 31. oktober: 14:00 til 17:00
Lørdag den 1. november: LUKKET
Søndag den 2. november: 13:00 til 15:00
< Forrige | Næste > |
---|