Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

23.01.2008 Det fine håndværk

Kære Vinvenner,

Kender I den fornemmelse man har, når man rører ved et godt stykke håndværk? En Wegener stol, en Georg Jensen kande? Ikke nødvendigvis noget stort og dyrt men noget vellavet, der ånder af dygtig fagkundskab og omhyggelig behandling af det materiale, som håndværkeren har haft mellem hænderne?

Præcis sådan en fornemmelse havde jeg forleden aften, da jeg smagte Cascina Baricchis Dolcetto d'Alba 2006. En forbløffende helstøbt, elegant, fin og velsmagende vin. Jeg ledte efter fejl i vinen: det plejer jeg nu ikke at gøre, men hvis jeg skulle skrive om denne vin og foreslå den til jer, så skulle jeg være ultrakritisk, fordi Dolcetto ikke er den type vin, der plejer at sætte sindene og pengeoverførslerne i bevægelse hos jer.
  Det vil denne 2006er. Natale Simonetta kender I og I kender hans suveræne håndelag med de vine, han fremstiller på Cascina Baricchi. Jeg vover påstanden at med denne Dolcetto har han nået noget, der ligner den perfekte vin. Lad os forstå hinanden: jeg taler ikke om en stor Brunello eller om en stor Barolo. Jeg taler om en pokkers fuldendt vin – som tilfældigvis er en Dolcetto: ingen ujævnheder, ingen forkert anbragt penselstrøg. Alt i den vin hører til den højere vinfremstillings klasse. Start med at kigge på den funklende rubinrøde farve, duft til den beherskede og tiltalende bouquet, smag på vinen.

Jeg blev ved med at tage små slurk af den for at finde den lidt ru, stikkende eftersmag, der er de fleste gode Dolcettos signatur. Intet: blød og rund hele vejen igennem. Nul svinkeærinder. Jeg kiggede på alkoholstyrken: 13%. Sådan! En fyldig men ikke oversized Dolcetto. Ingen superkoncentration, ingen misforstået trælagring.

Dolcetto er nu mange ting: der er hele otte denominationer fra Alba ned til Acqui og Ovada. Vinen har altid været piemontesernes daglige vin, serveret til stuetemperatur i den kolde årstid eller velafkølet om sommeren. Den perfekte allrounder. En drue, der lige som træ og marmor og stof lader sig bearbejde og modellere efter håndværkerens evne, vilje og formål. Natale Simonetta ville lave en vin, der ikke stod tilbage for hans øvrige vine: Shará, Nebbiolo, Pinot Nero og Barbaresco (*), en vin af klasse, der kunne drikkes til daglig men ikke en anonym dagligvin. Årgangen 2006 har leveret de bedste druer og én ting kan jeg garantere jer for: det er ikke en vin I bliver trætte af at drikke.

Den flaske, jeg havde med hjem, blev serveret til stuetemperatur og det er det, som jeg også vil anbefale jer at gøre. Behandl vinen som det lille mesterværk den er. Glem alt om jeres tidligere erfaringer med Dolcetto. Start forfra med åbent sind: nyd længden, finessen og alt det dejlige i denne nyopdagelse.  Sådan ser flasken ud:
detfinehaandvaerk.jpg
Oser den ikke af kvalitet? Det gør indholdet også, tro mig. Herligheden koster 82,- kr. flasken og jeg ville have deklareret den for SCOOP, hvis jeg havde haft flere end de 1.200 flasker, som Natale vil sælge til mig.

For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “DOLCETTO” i Emne/Subject. Mit forslag er en kasse med tolv flasker: 12 x 82,- = 984,- kr.. Levering: 100,- kr. overalt i landet. Afhentningsrabat: 3%

OBS! De fleste ved det, men for de nye: dolcetto er navnet på druen. Det betyder “lille sød”. Det er druen der er lille og sød, når den er moden. Vinen er altid tør.

Bestilling kan om ønsket kombineres med den lige så gode Barbera d’Alba 2005 fra samme producent:
http://www.carlomerolli.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=271&Itemid=93.

AF ANDRE TING OG SAGER:

SUPERTOSKANER:
det lakker mod enden. Jeg har ikke hørt nogen kommentarer fra de vinvenner, der har kastet sig over tilbuddet, men jeg har givet et sæt af vinene til en af mine meget vinvidende venner og jeg vil hen ad vejen glæde jer med hans kommentarer om vinene. Der var også nogle af jer, der har svaret med bemærkning om, at den eneste supertoskaner er i realiteten Brunello og skældt mig ud, fordi jeg ikke har nogen, hverken “middelmådig” eller god. Jeg arbejder på sagen og Brunello-elskere kan begynde at belave sig på et lille chok. På den anden side er der også flere, der har spurgt, om der kommer en mail à la “The Empire (dvs Barolo) strikes back” og jeg er ved at arbejde også på det!

SYDAFRIKANER:
Jeg ved ikke, om det er prisen eller smagen eller populariteten men: Pinotage er udsolgt; Cabernet Sauvignon er udsolgt, Shiraz er udsolgt og der er i skrivende stund: 96 flasker Merlot; 193 flasker Chenin  Blanc 2005; 149 flasker Chenin Blanc  2006; 117 flasker Sauvignon Blanc 2006. Tilbuddet gælder ved køb af mindst 12 ens flasker. OBS: yderligere 4% ved køb af samtlige flasker af én type. For at bestille send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten “SKOMA’R” i Emne/Subject og indikér, hvilke vine I vil have. Pris: 540,- kr pr. kasse (45, - x 12). Fragt 120,- kr. overalt i landet uanset kvantum. Nul afhentningsrabat.

ANDREA RINALDI:
Jeg har prøvet at forklare ham, at et “team” på engelsk består af mindst to personer. Han sætter et billede af kun sig selv under titlen “The team” på sin nye hjemmeside:
http://www.rinaldivini.com/

Ciao,
Carlo

Åbningstider på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A i kælderen, 2830 Virum:

IDAG:  Onsdag den 23. januar: LUKKET
Torsdag den 24. januar: 14:00 til 18:00
Fredag den 25. januar: 12:00 til 17:00
Lørdag den 26. januar: LUKKET
Søndag den 27. januar: 13:00 til 16:00

Mandag den 28. januar : 14:00 til 16:00
Tirsdag den 29. januar: 14:00 til 16:00
Onsdag den 30. januar: LUKKET
Torsdag den 31. januar: 14:00 til 18:00
Fredag den 1. februar: 12:00 til 17:00
Lørdag den 2. februar: LUKKET
Søndag den 3. februar: 13:00 til 16:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP