Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

31.10.2007 De skal nok overleveDet vil mange andre ikke. Jeg skal nok finde en vin til jeres Mortens and - jeg har faktisk fundet den - men først vil jeg fortælle lidt om den vrangvillige biskopkandidat, der ikke kunne se forskel på en gås og en and og om den hævn man har taget på de sagesløse fugle siden.

Lige som julemanden ikke var en skandinaver men en tyrker, så var Morten - Martinus - ikke en (fransk) biskop men en romersk kavalleriofficer af ungarsk afstamning. Jeps.

Derfor lærer man i skolen, i Italien, at en meget kold novemberdag i Pavia i Norditalien, så Martinus en tigger der frøs i vejkanten. Officeren forbarmede sig, tog sit sværd og skar sin kappe i to lige dele og gav tiggeren den ene. Gud så det og tænkte "godt gået! "og vupti lod Gud solen skinne varmt på den barmhjertige officer og den arme tigger.

Siden da har der altid været godt vejr omkring den 11. november. I Rom ihvertfald: "L'estate di San Martino": Mortens sommer. Ikke Mortens and: italienerne blev snydt for en andesteg men har næppe lagt mærke til det, travle som de var med spaghetti carbonara, spaghetti matriciana osv.

Tilsyneladende var Gud i rigtigt godt humør den dag, fordi samme nat drømte Martinus, at Jesus gav ham den halve kappe tilbage. Den følgende morgen, var kappen hel igen.

Efter to mirakler var der ingen vej udenom: Morten blev straks katolik. Han forlod hæren og blev munk i Frankrig, i nærheden af Tours, hvor han grundlagde et kloster. En elsket og populær skikkelse: så meget at at befolkningen i Tours ville udnævne ham som biskop i år 371.
(Dengang kunne det ske, at biskopperne blev folkevalgte og teoretisk er det muligt også idag. Også hvad Paven angår. Teoretisk.)

Men Morten, der ikke var Skt. Morten endnu, ønskede ikke at være biskop. Han gemte sig et eller andet sted i en mark udenfor byen, nær hvor han boede. Han må have forstyrret en flok gæs, fordi gæssene skræppede op og forrådte ham. Selv om han var en from mand, blev han rigtig irriteret på gæssene og som nyvalgt biskop dekreterede han, at den 11. november skulle blive gåseslagtningsdag. Siden har mangen en gås måtte lade livet. Det var Mortens hævn. På et tidspunkt dog blev det enten svært at få fat i gæs, eller var de for store for at komme ind i ovnen eller for dyre. Ænderne var mere praktiske at have med at gøre og der var rigeligt af dem ved ethvert gadekær, som billedet jo beviser. (Iøvrigt: er der en lille gave til alle dem, der gætter hvor billedets gadekær ligger).

Til Mortens and foreslår eksperterne en rødvin med fint afstemt frugtsyre og dæmpet garvesyre. Enig. Jeg vil tilføje noget afrundet frugt og et let bid: alle karaktertræk jeg finder i vores LIBENTER 2003 Rosso Piceno Superiore DOC fra Tavignano i Marche distriktet. Vinen har fået mange fine anmeldelser (*) og jeg har ikke tøvet med at købe restpartiet op. Jeg præsenterede vinen for første gang i november 2006 og siden er den blevet fast inventar i sortimentet.

LIBENTER 2003 fremstilles af 70% montepulciano, 25% sangiovese og 5% cabernet sauvignon. Det er en varm, fyldig vin der holder mere end den lover: den åbner sig i duften med lette noter af roser og små bær, som støttes af en meget tiltalende drueduft. Smagen er tør men blød og afrundet på sådan en måde, at vinen er nem at drikke. Smagen bliver ved med at folde sig ud og vinen vokser i glasset: efter en halv time har I en komplet vin, som vil kunne klare alt rødt kød, især ovnstegte retter med svampe og den vanskelige parring med den traditionelle danske julemad: gås, and, flæskesteg. Ret fuldent vin, som også er dejlig solo. Libenter står og vipper lige på grænsen til storheden og alligevel har den næsten menneskelig varme og drikbarhed, der kendetegner de bedste Rosso Piceno. Vinen har lagret fjorten måneder på barriques og på større egetræsfade. Libenter betyder "Gerne", "Med glæde" og det er det, Libenter er: en generøs vin, som I vil nyde gerne og med glæde og som I ikke bør gå glip af. Fuld Scoop-værdighed. Drik nu og de næste tre til fem år. Gerne til andesteg!!

For at bestille en kasse med 6 flasker Libenter send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten LIBENTER i Emne/Subject. Prisen er 510,- kr. (6 x 85,- ) og fragten 75,- kr. overalt i landet.

For at bestille en kasse med 12 flasker Libenter send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten 2 x LIBENTER i Emne/Subject. Prisen er 1.020,- kr. (12 x 85,- ) og fragten 100,- kr. overalt i landet.

(*) www.vinhulen.dk: 2 glas ud af tre. Fem stjerner ud af fem på www.vinavisen.dk www.debedste vine.dk: “Fremragende vin til en fremragende pris. Burde koste 114,-. “

Ciao,
Carlo


PS
Nu er det muligt at bestille de seneste tilbud eller de tilbud som stadigvæk haves direkte fra hjemmesiden.
Klik jer til www.carlomerolli.dk og vælg Vinbutikken til højre. Klik der og klik igen på AAA UGEMAILEN.

PPS
Takket være et rundhåndet indkøb fra vinhandleren her og århundredets mest regnfulde juli:
er NOVEMBER dømt til PINK MÅNED: hele 20% rabat på alle vore rosé vine, stille såvel som perlende.
Også de dyre? Ja også de dyre.

OBS! ÆNDRING PÅ
ÅBNINGSTIDERNE på lageret Skodsborgvej 48 A kld. i 2830 Virum:

idag:

Onsdag den 31. oktober: 12:00 til 15:00 OBS! OBS! OBS!
Torsdag den 01. november: 14:00 til 17:00
Fredag den 02. november: 12:00 til 17:00
Lørdag den 03. november: LUKKET
Søndag den 04. november: 13:00 til 16:00 OBS! OBS! OBS!

Mandag den 05. november: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 06. november: 14:00 til 17:00
Onsdag den 07. november: 12:00 til 15:00 OBS! OBS! OBS!
Torsdag den 08. november: 14:00 til 17:00
Fredag den 09. november: 12:00 til 17:00
Lørdag den 10. november: LUKKET
Søndag den 11. november: 13:00 til 16:00

Næste mail: onsdag den 07. november.
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP