Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

11.07.2007 PROTEST


Kære Vinvenner,Efter sidste uges mail er jeg blevet overdænget af protester fra karaflerne: “Hvorfor er det kun vinkanderne, der får lov til at blive fyldt med Castel Rosino? Vi er ikke kun til dyre Barolo og Chianti Classico! Vi vil også bruges til Castel Rosino! De mødte op og kippede med Dannebrog for at understrege en lang og tro tjeneste, deres forskellige oprindelse til trods: ”Vi vil ikke snydes for Castel Rosino!”Lidt hjalp det, den forklaring at vinkanden hører lige som til den åbne, simple vin, at keramikken holder vinen kølig og at sådan er traditionen nu engang... Nej! vinkaraflerne, høje og lave, glas eller krystal, krævede deres ret til Castel Rosino. “Jamen, I har ikke engang set, hvordan flasken ser ud!...Kan I ikke være ligeglade? Det er blot en simpel Rosso Piceno til 55,- kr ?” “Nej!” var det stålsatte svar, “det er en principsag: lige vilkår for alle beholdere.”

Deres skrøbelighed til trods, var de hverken til at hugge eller stikke i. De var parate til at varsle strejke og nægte at tage imod andre vine, hvis de ikke fik deres portion Castel Rosino. Mest emsig var den bredmavede karaffel, der havde gæstet et utal af dyre Brunello og vægtige Amarone: ”Vi har klaret så meget for dig, endda franske vine har vi lagt krop til! Hvorfor skal vi nu nægtes Castel Rosino?” Straks var der støtte fra de andre, der i kor påmindede mig om “Alle de elendige vareprøver, alt det vi har gjort for dig...”. Den runde karaffel, der kommer fra et kemisk laboratorie, brød ind: “Jeg har forladt et nyttigt liv blandt forskere og højere videnskabelige mål: er det belønningen?” Andre påberåbte sig deres ydmyge ophav: “Du har købt os i et supermarked: vi kan klare lidt af hvert og vil ikke snydes for en simpel vin!” Alle frembragte argumenter, der kunne retfærdiggøre deres krav: ”jeg kom med dig fra Italien, fra den trattoria hvor jeg startede som litermål ....”. “Jeg havde det lige så godt som vandkaraffel oppe ved de norske statsbaner...”.
“Jeg indeholdt en californisk rødvin...”. Straks begyndte de at klirre truende og jeg kunne se, at min historisk korrekte beslutning om kun at bruge vinkanderne til den simple vin blev opfattet som pop og, hvad der var værre, diskrimination.

Jeg forsøgte en sidste gang og prøvede med den klassiske: ”Sådan gør man nu engang i det land, hvor vinen kommer fra!” “Åhr! de varme lande!..” udbrød den kønne krystalmadam, “jeg tilhører Holmegaard slægten og vi er vant til at vælge og vrage!” Alle karaflerne nikkede med respekt for den fine kollega og alle holdt vejret i nogle få sekunder. Tavsheden blev brudt af den tykke glaskaraffel, en sværvægter der var stolt af sin hank, fordi den havde ydet fast og nødvendigt holdepunkt ved mange vennemiddage. Hun tog for første gang ordet. Alle lyttede opmærksomt, fordi hun havde arbejdet sig op fra saftkaraffel af industriel glas til uundværlig vinkaraffel, når store magnumflasker skulle omhældes: “Det er vi bedøvende ligeglade med, hvad de gør i Italien: enten er vi med på det hele, også på Castel Rosino, eller det er slut med at bruge os.”

Jeg indså, at jeg måtte give mig, dog kunne jeg ikke acceptere, at min autoritet blev sat i tvivl. Vinkaraflerne skulle vide hvem der bestemte: .“OK, men først skal I tage godt imod ugens vin, behandle den pænt, give den al den luft den skal have og få det bedste ud af den“. “Ork nej! Det er juli Carlo, det er ferie – karaflen kiggede ud af vinduet - det er sommer: vi gider ikke en af dine rådne Barolo eller nogen alkoholrige Primitivo...”
“Nej” - forsikrede jeg dem - “det bliver en sommervin......., det er faktisk indbegrebet af sommervinen. I vil synes om den og være glade for at give den de ti minutters luft den skal have. Det er en 2006er af druen ciliegiolo, en vin der først bliver rigtig god en seks-otte måneder efter, at den er frigivet....”.

Karaflerne blev straks nysgerrige: “Uh, en ung vin! Vil det sige ikke noget som skal have luft i timevis? Hurtigt ind hurtigt ud?.....lover du?” “Ja, jeg lover! En ung frugtrig vin der vil serveres helst kælderkold (14-15 grader) og som vil passe til alt. I skal kun hjælpe til i en ti minutter-et kvarter. Det er en vin, der passer til alt og som folk vil lappe i sige...”. “Er det ikke bare noget du siger, fordi du ikke vil give os Castel Rosino?” Nej, jeg lover: I kan stadigvæk få al den Castel Rosino I vil have, men af denne her ciliegiolo har jeg kun knap to pallets: så snart som sommeren titter frem igen og der er gang i grillen, vil denne vin være udsolgt!”

“Hvad hedder den så? Og hvad er ciliegiolo for noget?” spurgte karaflerne. “Dens fulde navn er BORGALE 2006 Lazio IgT og ciliegiolo er en af de ældste druetyper fra Umbrien, Toscana og nemlig, den nordlige del af Lazio. Det er ikke en vilkårlig vin I vil tage imod: den er i familie med sangiovese og legenden vil, at den blev hjemtaget fra Spanien til Italien af nogle pilgrimme, der i 1870 kom tilbage fra Santiago. Derfor er den også kendt som Ciliegiolo di Spagna, men idag er den helt italiensk og druen giver en vin af dyb farve, fyldig, blød og noget syrefattig: den ideelle grillvin, rødvinen til buffet og den perfekte vin, når der skal drikkes spandevis...ehmm, karaffelvis.”

Karaflerne var nu helt solgte og begyndte at gøre sig klar. ”Øv, øv stop en kende” afbrød den tykke, den med hanken, “nu er det ikke en dyr vin du prakker på os, som afløser for den fornuftige Castel Rosino vel?”

“Dyr? Det kunne jeg ikke drømme om: et ord er et ord. Femogtres kroner, det er det den koster, en god flaske Borgale 2006 og ved I hvad? Ved køb af tolv flasker er fragten kun 40,- kr. overalt i landet og afhentningsrabatten 5% i hele juli. Mere kan jeg ikke gøre!”

“Den ta’r vi!” sagde karaflerne uden tøven. Og sådan skulle I også sige, hvis I vil have den perfekte sommervin, som mesteren Riccardo Cotarella har produceret af gode ciliegiolo druer og som karaflerne enstemmigt har sagt godt for!

For at bestille en kasse med tolv flasker BORGALE 2006 send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten BORGALE i Emne/Subject. Pris 780,-. Fragt: 40,- kr. overalt i landet.
Der er ellers intet minimum og fragten er stadigvæk sponsoreret: 40,- kr. uanset kvantum.
Ellers skal teksten på Emne/Subject lyde på “UDSALG”, hvis I ønsker at modtage en liste over udsalgsvinene.

OBS! Jeres (eventuelle) bestillinger og mails bliver først besvaret torsdag eftermiddag.


Ciao,
Carlo

PS
Der er sket en restyling af hjemmesiden www.carlomerolli.dk og der er også sket en...restyling af salgsbetingelserne,
idet den almindelige fragt er steget fra 80,- kr. til 100,- kr. Det er ikke med min gode vilje og jeg lover at fortsætte med
“at lokke” vinproducenterne til at sponsore helt eller delvis fragt, men fragtfirmaerne har bebudet prisforhøjelser
fra 1. juli.


ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skodsborgvej 48 A i kælderen, 2830 Virum:
OBS! ÆNDREDE åbningstider i UGE 28 og 29


Onsdag den 11. juli: 14:00 til 17:00
Torsdag den 12. juli: 14:00 til 17:00
Fredag den 13. juli: 12:00 til 17:00
Lørdag den 14. juli: LUKKET
Søndag den 15. juli: LUKKET

Mandag den 16. juli: 14:00 til 17:00
Tirsdag den 17. juli: 14:00 til 17:00
Onsdag den 18. juli: LUKKET
Torsdag den 19. juli: 14:00 til 17:00
Fredag den 20. juli: 12:00 til 17:00
Lørdag den 21. juli: LUKKET
Søndag den 22. juli: LUKKET


Husk venligst at det nu også er muligt at betale med DANKORT
ved køb fra hjemmesiden www.carlomerolli.dk !

Næste mail: onsdag den 18. juli 2007
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOPPEN

WEBSHOPPEN
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10