Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.12.2006 SKÆLDUD

Kære Vinvenner!

Min medarbejder Tai mener, at der var for mange vine i de seneste par mails og at I, kære sjæle, blev forvirret af det. (Nogle af jer fik ovenikøbet mailen med japanske tegn istedet for æ, ø, å. Ikke noget der ligefrem hjælper på købelysten, med mindre det er sake, man vil have.)

Ihvertfald har jeres reaktion til hele to scoops ikke været den sædvanlige storm på borgen, kødannelse, telefonkoncert og slagsmål ved kasse ét. Hvilket har bekymret den unge vinhandler. Tai altså.

Rolig. Lige som i de pokerspil, der er blevet så populære igen, ved jeg, at jeg sidder med fire es i hånden
og har råd til at sidde her "biding my time, drinking her wine". Hvem damen er, hvis vin jeg nyder, ved efterhånden alle dem, der blot skimter disse ugentlige mails. Det er fru Schiavenzas rigtig gode Barolo 2001 enkeltmark Broglio, der netop er landet og vil være god også efter Jul og efter næste Jul og næste Jul og efter alle Jul frem til 2011-15.

Det var det første es. Det andet? Der er mange men især syrah-vinen Shará 2003 giver mig en indre glæde.
Hold øje med Natale Simonetta og hans vine fra Cascina Baricchi: hans vine vil aldrig blive dyre, fordi det er ikke det han ønsker, men allerede nu taler folk som Giacosa, Conterno Fantino, Cappellano,
Voerzio med beundring og respekt om denne unge outsider. Er I til syrah vine, skylder I jer selv at smage denne her 2003. Og ikke kun fordi jeg siger, at det er årets 6. scoop.

Duften åbner sig straks med friske toner af bær og en kompleksitet, der skylder træet meget lidt og de modne syrah-druer alt. Vinen fylder ganen med en harmonisk og fængslende ren viskositet. Smagen slår dybt på strenge af kirsebær, ribs, morbær med superdelikate nuancer af vanille og peber og en antydning af røg.
Ingen servilitet, ingen crowdpleasing, men denne vil blive jeres yndling. Jeg vædder min gamle Borsalino-hat på, at I vil nyde denne Shará 2003 lige så vel til ovnstegte fiskeretter, til jomfruhummere som til svinekød og hvidskimmeloste. Og især solo. Pris: 115,- kr.

("Jamen, vil den passe til and & gås"? "Ork, fuglene starter med at flappe igen med vingerne, når de blot dufter denne vin".)

For at bestille send blot en svarmail til info@ bla.bla... Jo, jo, men der er så mange gode syrah vine i verden: hvorfor skulle I lade jer besnære af mine anprisninger? Jeg skal sige jer
hvorfor. Af samme grund som nogle af de store vinproducenter i Piemonte, der har et vågent øje til Natales
produktion: denne Shará 2003 besidder den sjældne gave af renheden. I skal tage flasken i hånden og vende den et par gange, før I vil tro på de 13,5% der står skrevet på etiketten. Natale bruger hverken det ene eller det andet: han giver vinen omhu og tid. Han har sit helt eget "Reinheitsgebot".

De andre esser? Jamen kig blot på de seneste to mails, der er nok at vælge imellem (hvilket jo var problemet!):

http://www.carlomerolli.dk/index.php_?option=com_content&task=view&id=198&Itemid=93

Jul & rødvin. Ja. Men er der ikke nogen, der drikker hvidvin? Jeg vil gerne bruge et par linjer for at præsentere en knippelgod hvidvin, fyldig og med den nerve, der ligger lige under
den milde karakter, der kun kan stamme fra de bedste solmodne druer fra de mest velegnede vinmarker. Det er
såmænd en Verdicchio, godt nok Classico Superiore, men stadigvæk en ydmyg Verdicchio. Der er bare det, at i denne udgave har vinen taget det store skrud på, kørt forbi frisøren og jazzet sig op til den store fest: MISCO, det er alt det I skal skrive - "MISCO" - for at prøve en hvidvinsoplevelse af de rigtigt inciterende. Prisen 85,- kr. Jeg siger jer. Når man drikker den, tror man at det er en stille hvidvin, men der er straks ZZ Tops "Doubleback" i ganen. Sharp dressed wine.

Nå, jeg vil ikke skrive mere for ikke at skulle høre, at jeg forvirrer jer og komplicerer jeres juleindkøb af
vine. Mit simple forslag er: for at bestille en kasse indeholdende to flasker Misco Verdicchio 2004, to Barolo 2001 Broglio og to Shará 2003 send blot en svarmail til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "SKÆLDUD" i
Emne/Subject. Prisen er 890,- kr. plus evt. 65,- kr. i levering overalt i landet. Afhentningsrabat i december: 5%. OBS: der er ikke noget minimum man skal bestille og der er frit slag i sammensætning af kassen.

Ellers en kort meddelelse om, hvad der lige er kommet på lager:
Morellino DOC 2005 Erik Banti 69,- kr.;
Anno Sesto 2003 (to røde glas i Gambero Rosso) 145,- kr.;
Moscato d'Asti DOCG 2005 Ca del Giaj 75,- kr. (i den gyldne, modne stil);
Moscato d'Asti DOCG 2005 Rinaldi (i den friske floreale stil) 75,- kr.;
Brachetto d'Acqui 2005 DOCG Rinaldi 85,- kr;
Recioto Classico 2003 Le Ragose 195,- kr.;
Barbaresco 2001 DOCG Cascina Baricchi 165,- kr;
Barbera d'Asti Superiore 2004 DOC Villa Fiorita 90,- kr.;
Abaco 2004 Pinot Nero Villa Fiorita 65,- (2003 er stort set udsolgt. 2004eren er et muligt kommende scoop, skal bare studeres noget mere. Iøvrigt: den 30. januar stor Villa Fiorita smagning i København.)


PARMIGIANO er lovet hjemme den 18. eller den 19. december og UDSALGET fortsætter frem til den 23. december.
Så er vi her: tjenestevillige og kampklare. Hvad kan man ønske sig mere? En liste over mousserende vine?
Jamen send blot en svar mail til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. ......

Ciao,
Carlo

PS: Tyve år med uafbrudt fight for kvalitet og lidenskab til vinen i det monopolplagede Norge. Et vinmagasin alle I, der elsker vin, burde holde:
www.vinforum.no. Stort TILLYKKE til det norske VINFORUM, som
fylder tyve år i år.
I hele december måned forhøjes afhentningsrabatten fra 3% til 5%.

*AFHENTNING: BEMÆRK VENLIGST ÆNDRINGEN AF ÅBNINGSTIDERNE!!!
*
*Lageret er belig gende Skodsborgvej 48 A, 2830 Virum, i kælderen.

ONSDAG den 13. december 14:00 til 17:00
TORSDAG den 14. december 14:00 til 17:00
FREDAG den 15. december 12:00 til 17:00
OBS! OBS! OBS! LØRDAG den 16. december 10:00 ti 13:00 OBS! OBS! OBS!
MANDAG den 18. december 14:00 til 17:00
TIRSDAG den 19. december 12:00 til 17:00
ONSDAG den 20. december 14:00 til 17:00
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP