Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

06.12.2006 PARMIGIANO

Kære Vinvenner!

Onde kræfter går rundt og agiterer for, at det er øl man skal drikke til julemaden. Rent historisk kunne jeg give dem ret: danskerne havde øl før de fik vin, Jul og julebryg. Det er dog også en kendt historisk sag, at vikingerne måtte forlade landet i lange både i søgen efter en noget mere opløftende drik. I sagaen om Torgil og Haldor (Gyldendal 1960 - Bind I) siger faderen Torlejk: "... I trænger til at slibes, om I skal holde jer skarpe, mjød og øl er ej længere sunde for jeres æt. Rejs udenlands i sommer og nyd druens drik...." Til hvilket, den yngste søn Tord, bemærkede til Torlejk: "Fader, hvor kan det være, du har tårer i øjnene ?..." Torlejk svarede: "Jeg fordrev Steinar, Ønund Sjones, Svend den blodgrumme skaffede jeg af vejen, jeg var med i hundrede udenlandsfærd og lige så mange gilder og ølskæmt, men jeg indser nu at jeg vil dø uden at det er lykkedes mig nogensinde at smage en Libenter Rosso Piceno ......."

Nu hvor de historiske kilder er i orden, og vi er klar over, at det er vino vino vino vikingerne ville vælge, lad os se hvilke andre vine der er tale om, udover Torlejks anger, Libenter 2003, årets 7. og sidste scoop til 85,- kr., der passer til, nej ikke til Parmigiano, men til and, gås, flæskesteg og det triumferende tilbehør af brune kartofler og rødkål. Altså: den traditionelle danske julemad. Well, efter snart en menneskealder i Danmark og lejlighedsvis udsættelse for en oversvulstig og totalt gennemført sønderjysk juletradition, har jeg raffineret min forstand for årstidens mad og hvad skal der til af italienske vine. Og vi taler ikke bare om god mad, men om gæs der slås for at ende i vort køkken og kartofler af privat avl, der står og tripper for at komme under den kærlige behandling, der er gået i lige linje, fra svigermor, til kone og til teenagerdatter. Nå, hver so bedst om sin gris: det må nødvendigvis også gælde vinene, som jeg lister her i stigende prisrækkefølge:

(1) Tavignano 2004 Rosso Piceno DOC 65,- Marche
(2) Libenter 2003 Rosso Piceno DOC 85,- (*) Marche - Årets 7. & sidste SCOOP
(3) I Galli 2003 Valpolicella Classico Superiore Ripasso 95,- Veneto
(4) Shará 2003 langhe DOC Syrah, Cascina Baricchi 115,- (*) Piemonte - Årets 6. SCOOP
(5) Febo 2003 Merlot, Sorbaiano IgT 140,- Toscana
(6) Ammandorlato 1999 Veneto IgT I Galli 495,- Veneto

Alle disse vine, uanset prisklasse, er i besiddelse af den "sødme", der skal til for ikke at drukne i det fede, det søde og det brændte og faktisk fremhæve det. Alle vinene har en afstemt og ren frugtsyre, der "renser munden" og balancerer det mættende og det fede element i maden. At de så smager, hver for sig, rigtig godt, er noget som I må tage som et ... ovenikøbet.

(*) At to af vinene er årets 6. og 7. SCOOP, kunne se planlagt ud men det er kun et logistisk tilfælde!

De nævnte vine er gamle kendinge og derfor sparer jeg jer for beskrivelser, men ønsker lige at bruge et par linjer om Ammandorlato. I kan læse hele historien ved at klikke på linkset, men lad mig sige at i disse tider, når man ser topAmarone til priser, der snildt overstiger ettusind kroner, så er 495,- kr. stadigvæk mange penge, men nej, hvor er de godt givet!! Om det er til julemaden, til Stilton, Gorgonzola, eller til et solo megameditationstrip, er denne vin et af de "must", der ikke bør mangle i jeres række af fine vinoplevelser.

http://shop.carlomerolli.dk/product_info.php?products_id=140

For at bestille en kasse indeholdende én af hver af ovenstående rødvine send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.  med teksten "JULEVIN" i Emne Subject. Pris: 985,- kr. Levering 55,- overalt i landet.

Vinene kan naturligvis bestilles hver for sig og der er intet minimum køb.
Levering overalt i landet: 6 flasker 55,- kr.; 12 flasker 80,- kr.; 24 flasker: 0,- kr .

VIGTIGT: Indikér venligst allerede ved bestilling, om I ønsker selv at afhente eller at få vinene leveret.

Ciao,
Carlo

PS
PARMIGIANO

Så kunne man spørge sig selv, hvorfor gør jeg mig klog på dansk julemad i stedet for at fortælle noget om italiensk, eller romersk ditto. Nu er Italien en lang støvle og det, der er Jul i Milano, er ikke Jul i Palermo, men hvis I er nysgerrige nok, skriv og jeg vil fortælle lidt om det. Og til de mange der har spurgt, kan jeg også fortælle, at Parmigiano-kontrakten er på plads. Jeg fik min vilje og den kvalitet
jeg ville have til den pris I vil betale. Guldklumpene, som kommer i vakuumpakker à ca. to kilo, skulle forlade deres trygge tilværelse ved Parma den 11. eller den 15. ds og være her midt i uge 51, lige før Jul eller lige efter Jul.

Pris: 199,95 kr./kg for en Parmigiano-Reggiano af superprima kvalitet med lagring på mindst 24 måneder. Afhentning fra lageret: 5% rabat i december måned.

Levering af Parmigiano sammen med minimum seks flasker vin er gratis. Levering af Parmigiano alene: 80,- kr. overalt i landet.

Bestil nu ved at sende en mail til
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten PARMIGIANO i Emne/Subject. Husk at angive
hvor mange "klumper" I ønsker, jeres navn, adresse og telefonnummer.

Fakturaen bliver sendt som bekræftelse og tillægges et strafbeløb på 5,- kr./kg. hvis I skriver: Parmasan, Parmesan, Parmesano, Farmesan, Farmisano og lignende amerikanerier. Korrekt afskrift af navnet belønnes med en rabat på 5,- kr./kg. Altså: den smager bedre, hvis man siger "PAR-MI-DJAR-NO".

PPS
UDSALGET fortsætter til den 23. december. Forlang den ajourførte liste, da visse vine allerede er udsolgte.
I hele december måned forhøjes afhentningsrabatten fra 3% til 5%.

*AFHENTNING: BEMÆRK VENLIGST ÆNDRINGEN AF ÅBNINGSTIDERNE!!!*

*Lageret er beliggende Skodsborgvej 48 A, 2830 Virum, i k&aeli g;lderen.

ONSDAG den 6. december 14:00 til 17:00
TORSDAG den 7. december 14:00 til 17:00
FREDAG den 8. december 12:00 til 17:00
LØRDAG den 9. december LUKKET
MANDAG den 11. december 14:00 til 17:00
TIRSDAG den 12. december 14:00 til 17:00
ONSDAG den 13. december 14:00 til 17:00
TORSDAG den 14. december 14:00 til 17:00
FREDAG den 15. december 12:00 til 17:00
LØRDAG den 16. december 10:00 ti 13:00

Rabatten fratrækkes ved betaling. Betaling sker med kontanter og dankort.

Indikér venligst allerede ved bestilling, om I ønsker selv at afhente
eller at få vinene leveret.

Næste mail: onsdag den 13. december 2006 Santa Lucia


Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

WEBSHOP!

WEBSHOP