Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

03. 10.2004 Årtes SUPER SCOOP (*)

Kære Vinvenner!


Da en flok vilde nordmænd og jeg besøgte Donato D'Angelo for første gang i 1989, sagde én af nordmændene, som en kompliment: "Vi har hørt, at De skulle være Syditaliens Angelo Gaja". (For dem, der ikke ved det, var Angelo Gaja på det tidspunkt Piemontes og nebbiolo-vines ikon og nok hele Italiens kvalitetsproducent nummer et). Donato D'Angelo svarede: "Måske er det Angelo Gaja, der er Norditaliens Donato D'Angelo!" Vi grinte lidt. Tiden har givet Donato ret.

Jeg ved ikke, hvordan det er lykkedes mig, måske var det det gode vejr og den venlighed Donato D'Angelo er blevet modtaget med fornylig i København, men da vi snakkede om en bestilling, nævnte jeg for ham vor scooptradition. "Hvis jeg kunne sælge hans Serra delle Querce 1999 til under en hund, ville det være et rigtigt scoop, faktisk ÅRETS SUPER SCOOP (Serra delle Querce 1999 kostede med almindelig fyrre procent avance 165,- kr.). Han tænkte sig lidt om og sagde: "Hvis du køber pænt af Vigna Caselle 1999 Riserva og af Canneto 2001, giver jeg dig den pris du har brug for på mit restparti Serra delle Querce 1999". Top! Om Canneto og Vigna Caselle vil I høre mere senere, men jeg fik hele restpartiet af:

SERRA DELLE QUERCE (= Egebjerg) 1999 Basilicata IgT
(55% aglianico 45% merlot)

Pris 6 euro x 7,45 =  44,70
Hjemtagelse             10,-
ialt                            54,70
avance 40%              21,88
ialt                            76,58
moms 25%               19,15
ialt                            95,73
oprundet                  96,-
(*) Superscoop er årets overscoop: der er kun et superscoop om året.


Lad mig sige det på den måde: hvis det skulle være den eneste gang, I købte hos mig i år, så skulle det være nu. Pragtfuld vin, en moderne klassiker I vil være stolte og glade for at vise frem og nyde. Som firma- og direktionsgave findes der næppe bedre til de penge.  Restpartiet bestod af 200 karton à tolv flasker. Desværre ikke nok til alle, hvorfor jeg vil anbefale en hurtig bestilling. Jeg ville gerne skrive meget om, hvor god den vin egentlig er, men vælger i stedet for at give ordet til en af vore kunder, der skrev:


"Jeg havde i går den fornøjelse at lave vinsmagning for godt 40 mennesker, hvor jeg som bekendt havde nogle af dine vine med ud......... Der var en mand på ca. 60 år. Han smagte Serra delle Querce. Han fik tårer i øjnene. Han påstod, at han ikke vidste, at vin kunne være så godt. Han fik efterfølgende et fuldt glas af herligheden og sukkede. Den er så dyr, at jeg aldrig kommer til at smage den igen, men det var en stor oplevelse! Han var faldet helt i svime."

Den velansete www.vinhulen.dk skrev:


Serra delle Querce, D'Angelo, Basilicata 1999 165,00 Carlo Merolli 10.07.2004 Rubinrød. Mørk, varm og sødmefyldt næse med meget stor imødekommenhed med marcipan, lakrids og en dyb, dyb svedskeblomme og blomme med sirlige nuancer af træ og røg. Helt fantastisk næse. Smagen er ekstremt koncentreret og intens med blomme, svedskeblomme og marcipan med nuancer af kamfer og apotek samt lette toner af læder. Blød og fyldig, men samtidigt tanninholdig og brutal. Skal ligge - og kan snildt ligge 5-8 år, men den er på vej mod forførende harmoni og balance. Audrey Hepburn i næsen. John Wayne i smagen.

Der er ingen minimumsbestilling. Og totalgaranti: tilfreds eller pengene tilbage.
For at bestille en kasse med tolv flasker send blot en svarmail til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. med teksten "SERRA" i Subject. Levering: 69,- kr. overalt i landet uanset kvantum.  Afhentning i Virum eller Wiuff Vinhandel efter nærmere aftale.

De venligste hilsener,

Carlo Merolli

PS: I kan snildt bestille Donato D'Angelos to andre topvine med: Vigna Caselle 1999 Aglianico del Vulture DOC (96,- istedet for 103,- kr.) og Canneto 2001 Basilicata IgT (90,- istedet for 128,-). Priserne gælder ved bestilling af minimum én karton, gerne blandet. Fragt: 69,- kr. overalt i landet uanset kvantum.


PPS: SPØRGSMÅL: "Aviserne bugner med masser af gode vine på tilbud, den ene mere lovprist end den anden : jeg kan ikke se skoven for bare træer....." SVAR: "Fortvivl ikke: Serra delle Querce er "skoven".


PPPS: "Og så er det, traditionen tro, fra den 1. oktober at alle mine perlende vine bliver nedsat. Det er efterår og vinter og jeg må formode, at jeres lyst til Lambrusco & co. går i dvale. Forlang en liste over nedsatte perlende vine ved at sende en svarmail med teksten "VINTERHI" i Subject.

PPPPS: Kender I nogen der fylder 40 år og I mangler en gave, så har jeg nogle få flasker af FARA 1964 rødvin fra dengang de daglige vine blev drukket med det samme og de gode vine kom på flasken. Kan det drikkes? kan det ikke drikkes? Den flaske jeg har smagt var OK. Og hvis I kigger i Roald Als' og min  bog "Vin & Vrøvl" vil I se, at Dessilani er ret ferm til ældre årgange. Mit "educated guess" er, at vinen har klaret sig meget fint og burde være drikkelig. Druen er den nordlige nebbiolo og årgangen en kanonårgang i Piemonte. Men da vi er i antikvariatafdelingen, gives der ingen garanti.
Prisen: alt over en plovmand kan gøre det. Plus forsendelse.
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8