Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

25.10.2004 Kært barn....


Kære Vinvenner!

Jeg, for eksempel, hedder Carlo Merolli (*) men blev i kirken San'Andrea delle Fratte i Rom døbt Carlo Claudio Stefano Domenico Euclide. Førstefødte barn og tilmed drengebarn, fem fornavne: var jeg kærkommen i den familie! Når I er færdige med at grine, vil I sikkert sætte pris på lidt lokal sociologi. Der er tradition for, i de fattige katolske familier, at give børnene mange fornavne. Nu var vi "lower-lower middleclass" men decideret fattige var vi ikke. Eller hvis vi var det, vidste vi det ikke. Familien havde for travlt med at leve og klare dagen og vejen. Rigdom og fattigdom var begreber jeg lærte at kende senere i livet. Dengang jeg var barn og knægt, var vi alle lige og ingen af de andre drenge og piger havde mere end vi havde. Fjorten af os boede alle i samme opgang og de andre i beboelseskasernerne ved siden af. Skolen, maden, fritiden, søndagspausen fra legen, det var ens for os alle. Ferie betød at skolen var lukket og at der var mere tid til at lege. Penge var ikke noget man snakkede om, måske fordi man ikke havde dem: ihvertfald ikke noget man snakkede om foran børnene. Der var mad på bordet med usvigelig sikkerhed og af den kvalitet, man ville få fem kokkehuer for idag. Vi gik i seng om aftenen med den overbevisning, at den næste dag pr. definition ville være bedre end den, der netop sluttede. Familien, både ens og de andre legekammeraters, var omkring én og de mange navne var en slags livsforsikring: skulle der ske ens forældre noget, var der en gudfar, Claudio, der ville træde til; bedsteforældrenes navne, morfar Stefano og farfar Euclides navne skulle man have af slægtvidereførsels- og respektgrunde, Domenico var en morbror der døde i krigen. Min mor, der var mere praktisk anlagt, ville have valgt Carlo Alberto slet og ret, men det var en af de få gange, hvor hun blev nedstemt, fik jeg at vide senere. Jo, kært barn har mange navne og hvad skal det scoop hedde, som I selv har udnævnt ved at købe vinen i flæng? Vi snakker om Carmina Burana 2001 til 69,- kr. En cabernet sauvignon!! fra Lazio! Kreativiteten lever og har frodige vilkår hos vinvennerne bag skærmen!

Tak til alle der deltog i spøgen: svarene går fra de mere fantasifulde som "Pusherscoop" "Salgsscoop" * "Mund-til mund scoop" * "Hylde-rydder scoop" * "Genbestillingsscoop" * "Kvalitetsscoop" * "Den-går-som-varmt-brød scoop" "Undergund scoop (som lyder som 'undergrunds kup' ").
Mere resonerende vinvenner skrev også:

 

 Post-scoop (det er jo først blevet et scoop efter/post lanceringen) Plenum-scoop (det er jo et scoop, der er blevet valgt i plenum) Outsider-scoop (det er vel en outsider eftersom vinhandleren selv ikke har udråbt pågældende vin til et scoop? Røver-scoop (ligesom den fortræffelige "Brigante" - den røver pengene ud af folks lommer.

Der var flere, der foreslog Scoopido
eller "Scooby Doo". God forklaring blev givet for "Peri-scoop"  Så var der den vinvennen, der skrev "Mini scoop: siger vel sig selv?" Nej!! mini-scoop er det ikke, da I er ved at købe op alle Carmina Burana 2001 igen! En anden en skrev: Det skal hedde et DemoSCOOP. Dels fordi det jo er langt mere demokratisk end dine diktator scoops :) , dels fordi demos betyder folket (vistnok?) og det jo er dem, der i dette tilfælde beslutter det, og endelig fordi det nok er klogt at starte med". De små grå celler har roteret en del i wekenden, fordi der kom forslag som:
1) "Fætter Scoop". Begrundelse: Fætre holder vel sammen også når det kommer til vinen, ydermere er vi vel alle fætre for herren og 2) "Bottom Up Scoop". Begrundelse: Du har ikke valgt vinen som scoop, det er kommet "nede fra" og den skal bare drikkes og nydes. Og så var der mere lige på navne som: "Salgsscoop", "Buyerscoop", "Superscoop" (de var tiltalende men vi har i forvejen "Overscoop") og "Bestillingscoop".

Henne i det diktatoriske, var der et bidrag der lød: "Tvungen scoop (så er alle vi nørder ligesom nødt til at se hvad det er...") og andre som
"Signore's skarpe scoop" og  "Maestro scoop" hvilket det nemlig ikke er.

Det selskabelige og det sociale blev fremhævet af "Vennevin" , "Group Scoop", "Public Scoop". "At successen kommer udefra, fremhæves af    "udebanescoop". I samme kategori er: kundescoop, kundefavorit, scoopamici (amici betyder venner på italiensk), scooperation, buyerscoop, køberscoop.

Det navn juryen (bestående af fem medlemmer: Carlo, Claudio, Stefano, Domenico og Euclide) har valgt, er SELVSCOOP -. Lige efter kommer Auto scoop: ideen er den samme, selv om der kan være forviklinger med biler. Autoscoop bliver dog præmieret med en enkelt flaske.

Så er Carmina Burana 2001 er "SELVSCOOP": det er jer, der har udnævnt den eller vinen som har fundet motorvejen til jeres ganer. Fra samme Hus
kommer tre andre vine, som er værd at smage på. Om de bliver Selvscoop, ved jeg ikke, men I kan da prøve at bestille en blandet kasse bestående af:
de samme vine som går ud til VinAbonnenterne i denne uge. Herefter tilbuddet som alle kan bestille, om ikke andet så for at se, hvad VinAbonnement er for noget.  For at bestille send blot en svarmail med teksten "OKTOBER 2004". Levering: 0,- kr. overalt i landet uanset kvantum.

Blandt de vine jeg har valgt i denne måned er der én, der volder os kvaler.
Hverken min medarbejder Tai R. Pundik eller jeg er særlig vilde med den,
men vinen modtager pæn ros og idag kunne jeg læse følgende omtale af den:

Rubin med violet reflex. Varm og indbydende næse med mørke bær og lette, friske krydderier.

Toner af lakrids og tjære fornemmes. Smagen har mørke kirsebær og krydderi med en god, fast frugtsyre.
Intens og ret kraftfuld vin med en god frugt. Smager af vin med et godt bid. Pæn balance og struktur.
Nogle tanniner - men de er relativt bløde. **** KTS (fra dagens www.vinhulen.dk)

Hvilket betyder jo: Kanonvin til spotpris" med fire stjerner ud af fem.  Om denne vin Rupilio Merlot 2003
r hører jeg meget gerne jeres kommentarer! De andre vine er: Cesanese di Olevano 2001 DOC, fra samme Hus som Rupilio og,
 stadigvæk fra samme producent, en noget fyldig-på-grænsen-til-det-voldsomme hvide  Malvasia IgT Lazio.

De sidste tre vine er alle fra slaraffenlandet Piemonte: på den blide side har vi Rinaldis dejlige Dolcetto til hverdagsbrug
men gerne til rustikke retter, Cascina Cuccos Barbera 2001 og Barolo 1998 fra samme sted.
Sidstenævnte fik en meget fin anmærkning (fem stjerner ud af fem) i dag i
www.vinavisen.dk·


Cascina Cucco, Barolo, Italien 1998
135 kr., Carlo Merolli
Blød, men også tør rødvin med afrundet frugt. En glimrende madvin til en – efter kvaliteten – rimelig pris.

(1) Rupilio Merlot IgT Lazio 2003, Lombardi  55,-

(2) Cesanese di Olevano DOC 2001,  Lombardi  65,-

(3) Incanto Malvasia IgT Lazio hvidvin, Lombardi  75,-

(4) Dolcetto d'Acqui 2003 DOC, Rinaldi  68,-

(5) Barbera d'Alba 2001 DOC, Cascina Cucco  125,-

(6) Barolo 1998 DOCG, Cascina Cucco 135,-

Ialt   523,- kr.

God fornøjelse!!

De venligste hilsener,

Carlo Merolli

(*) Apropos navne : "My name is Otto , in Italian it means 'eight'" : der er tre procents rabat at hente for de første tyve vinvenner , der gætter hvor denne linje stammer fra.
Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8