Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

23.11.2004 Baldo, Barolo & Kinabark.

Kære Vinvenner!

Teobaldo Cappellano, for vennerne Baldo, er ikke sådan en vinproducent, der lever i samme tidsalder som alle os andre.
Han ynder at klassificere sig selv som et "fossil", afskyer vinguiderne, frabeder sig bedømmelser og pointgivninger, så meget at han skriver
om det på bagetiketterne. Han siger: "Jeg laver vin for en forholdsvis lille kreds af venner og kunder, som sætter pris på hvad jeg laver".
Handelsbegreber som "deadline", "just in time", "sidste frist" eksisterer ikke i hans verden. De vine, der iøvrigt meget belejligt dukker op nu
på tirsdag, blev bestilt... i marts i år. Om jeg har haft indflydelse på, hvad han sender og på prisen ? Nuller. Det er hverken
sjusk eller dovenskab. Det er bare, at han producerer ikke så meget og han kan sælge næsten det hele til som han siger "venner og stamkunder".
Mange kører forbi gården, der ligger ved foden af Serralunga og køber "ved staldøren". Den tid, Baldo sparer på salgsarbejdet,
bruger han i marken og i kælderen. Vinen har en klasse, man anerkender med det samme, en kvalitet man bøjer sig over, en bonitas der taler for sig selv, hvis altså man kan få fat i nogle flasker!
Det sidste gælder især hans specialitet: Barolo Chinato. Hvad er Barolo Chinato? Det er Barolo tilsat kinabark. Barolovin tilsættes sukker, alkohol og diverse krydderier bl.a. kinabark, stjerneanis og kommen. Hver producent har sin egen hemmelige opskrift. Kinabark indeholder kinin, som er et virksomt middel mod malaria og Barolo Chinato havde således tidligere sin faste plads i vinbondens medicinskab. I dag serveres den både som aperitif og som et folkekært fordøjelsesfremmende middel. En god Barolo Chinato er en af de få vine, der er velegnet til chokoladekage. Cappellano har i sin dagligstue en plakat fra 1865, som reklamerer for Barolo Chinato Dott. Giuseppe Cappellano og er således den ældste producent. De fleste, ikke mindst andre producenter, siger at hans Chinato også er den bedste. Prisen er 295,- kr. (Jeg har også nogle få flasker Barolo Chinato fra fru Schiavenza: prisen er 210,-).

Hvad er det så, som den gode Baldo har valgt for os, udover sin Barolo Chinato?

1200 flasker Barbera d'Alba 2000 DOC  à        58,- kr.

600 flasker Barbera  d'Alba 1998 DOC    à       58,- kr.

60 flasker Barolo 1999 Otin Fiorin Pié Franco    à     305,- kr.

60 flasker Barolo 1999 Otin Fiorin Rupestris    à      252,- kr.

360 flasker Barolo 1998 Otin Fiorin Rupestris  à      199,- kr.

(Alle vine med standardavance fyrre procent).

Om vinene kan jeg sige, at Barbera er til en foræringspris. Det er en af overraskelserne ved Baldo: sådan en klassik Barbera d'Alba til tre euro! Hvis den kostede femoghalvfjerds kroner, ville I stadigvæk synes, at den er god valuta for pengene! Barolo 1999 er lige frigivet og absolut til henlæggelse, mens 1998 kan begynde at drikkes nu.
Baldo blev også omtalt i uge 50/2002 på hjemmsiden www.carlomerolli.dk. Dengang foreslog jeg en blandet kasse med fast sammensætning. Idag er der intet minimukøb og I kan sætte kassen sammen som I synes bedst. Hvis der i kassen er tolv flasker og mindst en flaske af hver af ovenstående vine, er levering 0,- kr. overalt i landet. Ellers er levering: 45,- kr. overalt i landet uanset kvantum.
For at bestille send en svarmail med teksten BALDO i Emne/Subject og skriv hvilke flasker I ønsker.
HUSK! venligst jeres telefonnummer og komplette adresse.


Mens vi er i gang med Piemonte: der er på lager få flasker tilbage af:
Barbaresco 1997 DOCG vinmark Martinenga 350,- kr. Om den skrev www.vinhulen.dk:. pladsen gik til Marchesi di Gresy - igen uden kamp. Den var suveræn på denneplads. Lidt mere moden end feltet generelt, lidt mere sødmefuld men enormtfinesserig og elegant med en god kraft og fantastisk balance.  (Nr. 2 kan lyde ikke af meget, men i den test der refereres til, kostede vinen, der vandt den 1. plads hele 1.399,95 kr.: så er det godt gået!)De venligste hilsener,Carlo MerolliPS: Hvis I interesserer jer blot en smule for cykelsporten, ved I sikkert hvem Francesco Moser er. Det som I næppe ved, er at han, sammen med sin bror Diego, også er en glimrende vinbonde.
Jeg skrev til VinAbonnenterne: "... Er Francesco en verdensmester også i vinfremstilling?
Det ved jeg ikke, men det er lang tid siden, at jeg har smagt vine med den samme komplette renhed og stilsikre afrundede smag."

For at vide mere om Francesco Mosers vine sendt blot en svarmail med teksen "MOSER" i Emne/Subject.
Fra November 2004--VinAbonnement er der tilovers fireogtyve sæt med seks vine fra Francesco Moser.
Tre hvide og tre røde. Pris 531,-  levering: 0,- kr. overalt i landet.

Husk venligst at I - efter at have modtaget fakturaen herfra - også kan betale direkte med dankort ved at bruge betalingsformularen her...

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5