Preppo-pakken og Ciliegiolo

Kære Vinvenner,

0403a

Tro det eller ej, i disse dage er jeg i gang med at prøve at dygtiggøre mig om noget som jeg aldrig troede jeg skulle beskæftige mig med. Alkoholfri vine. "Potevo morí prima": stod det på en supporters banner på Stadio Olimpico den dag Romas fodbodstjerne Totti spillede sin sidste kamp og sagde farvel til sit publikum: " Bare jeg døede før jeg skulle opleve dette" Så grelt står det ikke men "når den tredje kunde har spurgt, så skal du skaffe den vare der bliver spurgt om" sagde min læremester. Jeg tror nu ikke at jeg bliver verdensmester i vine uden alkohol eller med lav alkohol men der er faktisk flere af jer, der har spurgt om jeg havde noget alkoholfri og jeg kan blive ved med at svare "Vand". Lad os se hvad fremtiden bringer.

PREPPO-PAKKEN

I denne uge har vi endelig sat skik på "Fadeburet" og nu kan jeg begynde at tilbyde jer en overlevelses ration af kvalitets fødevarer. "Preppo" indeholder noget af det bedste indefor hver kategori; pasta, olie, tomatsaucer og Parmigiano Reggiano. Spørg hvem I vil: med Martellis og økoFabbris pasta er I i en klasse der svarer til biler som Ferrrari og Lamborghini.

Prisen i pakken inkluderer levering så selv vinvennerne på de famøse og mest fjerntliggende ikke brofaste øer kan lave sig en ordentlig tallerken spaghetti:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/74-foedevarer-mad/4794-spaghetti-lyst-en-lille-preppo-kasse/

Resten af sortimentet i Fadeburet finder I her og eventuelle madbestillinger, der kan sendes sammen med Preppo kommer også med gratis fragt:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/74-foedevarer-mad/

CILIEGIOLO

0403b

Erik Banti undrer sig lidt over at, af alle hans vine, er Ciliegiolo, den som "nun schioda"(udtales: nun ski-o-da). Udtrykket er romersk dialekt som man bruger når noget "ikke flytter sig", noget som er så fast tømret ,at sømmene ikke kan trækkes ud.

"Lav en promotion" skriver den gode "vikingo" - sæt prisen ned". Usundt og usjovt, det med prisnedsættelserne men Erik bidrager, fordi han mener at Ciliegiolo er det perfekte svar til alle de vinelskere, der ønsker vine, der er fyldige men ikke tunge. Ciliegiolo med sin harmoniske balance mellem frugt og tanniner er lige sagen: kan nydes af alle til alt og hvem ved ? måske vil Ciliegiolo vil blive modevin også i Danmark. Det er det, i den grad, i Italien: hvor fra en stille eksistens som komplementær drue til Chianti til berømmelse når den vinificeres solo. Især i Toscana Umbria og østLigurien. Fra at være næsten forsvundet til forskernes og vinelskernes opmærksomhed: ciliegiolo er i DNA slægteskab med sangiovese.

På billedet ovenfor kan I se Erik Bantis Ciliegiolo i selskab med nogle kumpaner af samme drue:

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/26-roedvine/3851-2023-spineto-ciliegiolo--maremma-toscana-doc-erik-banti-aabn25/

FORUD26
eller:
"You've never had it so good"

0403c

Rent vinmæssigt, her, i hvert fald. Flere vinvenner har undret sig over TABUI 2019s lave forudbestillings pris: ca. halvdelen af hvad Barolo Roserva fra den gyldne 2019 koster rundtomkring på nettet.

Det kan I takke jer selv for, der siden årgang 1999 har fulgt denne fine Serralunga Barolo og har gjort den til en af jeres absolutte favoritter. Kan det skyldes Roald Als's fine tegning af en trøffelhund (Tabui på lokal dialekt) på etiketten ? det har sikkert hjulpet og nu at 2019 er den sidste årgang fremstillet af ønologen Giorgio Barbero er der mere grund til at sikre sig nogle flasker af denne holdbare klassisk Barolo.

I finder TABUI her sammen med alle de andre forudbestillinger som ville fortjene hver især en lang beskrivelse...:

Der er p.t. 26 vine at vælge imellem og en grundig læsning af listen vil sikkert vække glade minder og en god portion af lige så glade vinforventninger.

I skal ikke spørge min hvilke vine jeg anbefaler fordi I kender svaret: "Alle 26!" (*)

TABUI 2019 BAROLO RISERVA

På den mere seriøse del, går min første anbefaling til den gyldne 2019 af TABUI Barolo Riserva. Ugåglipbar både for Barolisterne, samlere og vininvestører. Det er iøvrigt den sidste årgang, der blev fremstillet af ønologen Giorgio Barbero, der fulgte vin fra sin første årgang 1999 til denne 2019. (Billedet overfor viser "trøffelhunden" i en Riserva 2016 - Tabui er altid Riserva - årgangen på forsalg nu er 2019 Riserva. På lager er der få flasker 2016 - en kasse tror jeg- og lidt flere 2017 og 2018)

NIZZA 2021 DOCG

Monferrato: det smukke bakkede område bliver ved at levere gode vine til fornuftigere priser og blidere karakter end naboen Langa, men topvine som Nizza i topårgangen 2021, er i en klasse med de gode Barolo og fortjener al jeres opmærksomhed. Franco Mondo er et godt indarbejdet navn, I kan sætte al jeres tillid til.

LANDBOHØJSKOLEN

Fra Trentino er de nye årgange og vine fra San Michele all'Adiges berømte Ladbohøjskolen klar. Stifteren Edmund Machs navn på etiketterne garanterer en højere kvalitet til...studenterpriser siden 1878

"KVÆR-TJEK-KI-Å" OG FEBO

Toscana byder sig til med nogle få magnums af Brunello 2019 og med de nye årgange af samme Brunello (2020) og Rosso di Montalcino (2023). Sorbaiano har ventet længe med at frigive sin Febo, en rødvin der er værd at vente på og investere i: den gyldne årgang 2019 fornægter sig ikke!

https://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/

(*)

En lidt "crazy" vinven har spurgt hvad ville det koste at netop købe en flaske af hver (ikke magnum og ikke sæt). Jeg spurgte hvorfor var han interesseret i den noget usædvanlige sammesætning. Det viser sig at han har en ven som er helt skudt i franske vine og han ville bruge de 29 vine som gave i anledning af vennens 50 års førdselsdag.

Jeg svarede, at er man 50 er det for sent til at genoptræne de smagsløg, der er helt ødelagte af et livs omgang med franske vine. Vennen ville ligefrem risikere en "chock anafilattico" ved at udsætte sig for så mange gode italienske vine. Da han insisterede svarede jeg at 3.995,- kr. ville være en passende pris for flaskerne, én af hver. Så ved I det.

Ciao,

Carlo

ÅBNINGSTIDER PÅ LAGER
Rundforbivej 271 a stuen, 2850 Nærum

Tirsdage og Lørdage : LUKKET
mandag-onsdag-torsdag-fredag: ÅBENT 14 til 17
søndag ÅBENT 13 til 16

Som regel er jeg på lager noget før ovenstående åbningstider.
Ring eller skriv for at tjekke eller lave aftale.

Next Post Previous Post