Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

Uge 08 - 2000

CARLO MEROLLI
Kongsvænget 38, 2830 Virum
tlf.: 45 85 19 78
fax: 45 85 19 78
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Cascina Berlendesa Moscato di Scanzorosciate DOC (Riserva Personale) (Moscato Rosso di Scanzo 1995-1996 -1997)

MARIO PINA
Glæden ved vinhandlen afhænger af den kvalitet af den vin man finder: på mange måder er der ikke nogen forskel mellem at finde en 'kioskbasker' til tre for hundrede og en ekstremt-afsindigtgodt-elitær-dethvideudaføjnene dyr vin som produceres i ganske få flasker og som ingen kender. Faktisk vil jeg sige, at den ene kan ikke eksistere uden den anden. Et godt eksempel på den sidste kategori er Mario Pinas vin. Åbn godt for ørene og begynd at checke bankkontoen: følgende tekst kan komme til at stå Dem dyrt. Jeg kan dog love Dem, at De bliver åndelig beriget i tifoldige forhold til forringelsen af ovennævnte bankkonto. Og så kan De kun glæde Dem over, at der er knap tres flasker af hele herligheden. Men lad os procedere med orden. Hvem er Mario Pina?Mario er en gudsbenået konditor og bager fra den lille landsby Trescore Balneario ved Bergamo. På et tidspunkt i sit liv udviklede han allergi over for mel. Nok noget af det værste der kan ske for en bager. Der var ikke noget at lave. Heldigvis for Mario var han svoger til Italiens vinguru nr. et, Luigi Veronelli. Derfor fik Mario den gode idé at begynde at handle med de bedste af de bedste vine fra svogerens berømmelige vinguide. Det gik da meget fint. Mere vil have mere, og for Mario var det ikke nok at købe og sælge vin. Han ville også være producent. 'Mario Pina, viticoltore'. Han købte en meget faldefærdig gård oppe på bakkerne omkring Bergamo og gav sig til at producere en mastodont af en vin af den lokale blå muskat drue. Så lige så pludselig som den var opstået, forsvandt melallergien. Han vendte tilbage til bageriet, men nu var pensionsalderen nået, og en ny generations Pina var klar til at overtage konditoriet på torvet i Trescore Balneario (*). Mario hengav sig et hundrede procent til vinproduktionen. Nu var der hele dagen til at passe vinmarkerne, og nu var zonen ophøjet til Moscato di Scanzorosciate DOC. Produktionen - de få flasker der før var en skattet julegave til venner og bekendte - blev forøget til hele femtenhundrede flasker.

En dråbe i vinens verden. Men en dråbe der giver værdi til hele molevitten.

Nu endelig var det muligt at sende til 'Carlo in Danimarca' noget mere end de venskabelige tre juleflasker. Således er det sket, at der i år sammen med konditoriets traditionelle håndværks panettone kom seksogtredive flasker 1995 og seksogtredive flasker 1996 af Cascina Berlendesa Moscato di Scanzorosciate DOC 'Riserva Personale': mere eksklusivt kan det ikke blive. Dog som noget nyt i forhold til de andre år - fulgte der en faktura med sammen med vinene. Det blev vinen ikke mindre eksklusiv af. Nu, efter at have nydt et par flasker og foræret et par andre som julegaver til mine venner, har jeg ca. tres flasker til salg. Hvem er den ideelle køber ?

Den vinelsker der holder af søde vine. Alle de andre kan stå af her. 'Sød' skal forstås her som ursød, homerisk sød, sød og styrkegivende som trylledrik. Mario Pina fremstiller stadigvæk sin vin uden skelen til fortjeneste.

Konditoriet kaster godt af sig . 'Det mest jeg får'- siger Mario - 'er skældud fra min familie: vinmarken kræver for meget af min tid, det koster for meget, jeg får for meget bøvl med DOC myndigheder.' (Marios vin er simpelthen for god, for meget bedre end DOC kravene!) Med en flaske af Mario, solide trekvartliters flasker, kan man fremstille mindst fem af de andre, de moderne DOC vine i kokette halvliters flasker.

Så denne vin skal appellere til dem, der udover penge også har tid og interesse for landbrugets oprindelige produkter. Dyb kardinalrød farve med lilla skær, meget vedvarende duft af krydderi, nellike, muskatnød, hindbær, brombær, violer, roser. Smagen er som sagt sød, mættende. Denne vin er en dessert i og for sig. Nippes bedst en sommereftermiddag i haven eller en vinteraften alene. En vin til fordybelse, til meditation. Men også til det stik modsatte: til umiddelbar glæde. Det vigtigste er ikke til hvad og hvornår. Det vigtigste er: med hvem. Solo er ikke nogen forbrydelse. Mario Pinas vin er langtlevende og de to år er de seneste frigivne. Prisen? 40.000 lire.

Købspris: 160,- kr. Hjemtagelse : 12,- ialt 172,-avance (ingen kære mor denne gang, ellers har jeg venner nok til at dele de få flasker med): 100,- ialt 272,- kr. moms 68,- kr.: pris 340,- kr. Naturligvis franko leveret.

Vinen, der ikke er til at finde i den almindelige prisliste, bliver kun tilbudt via e-mail og efter princippet først til mølle. Ellers kan I prøve at komme forbi Mario næste gang, I er i Trescore Balneario:

Pasticceria Pina, Via Locatelli 14. Hvis I ikke skulle finde vinen, kan I altid trøste jer med at købe chokolade. Marios søn, Gianni er formand for de italienske chokoladekonditorer og allerede vidt berømt. (*) byen hedder balneario, fordi i de gamle dage lå der i nabolaget berømte kilder og kursteder.

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10