Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

13.12.2017 Manden, der generede Veuve-Cliquot

Kære Vinvenner,

Hvis jeg var indehaveren eller en af de ansvarlige for et stort, verdenskendt firma, ville jeg også formodentlig - være på vagt over for efterligninger og overfor folk, der forsøger at udnytte mit arbejde. Selv spurvene vil blive skudt med kanonerne: ingen chance bliver taget. Alligevel var overraskelsen af enorme dimensioner, da "spurven" Pino Tirelli læste brevet fra Veuve-Cliquot. Firmaets advokater påbød ham at skifte etiketfarven på sin STOPAI, Lambrusco dell'Emilia. Farven mindede for meget om den berømte Champagnes. Pino mente, at hvis Veuve-Cliquot havde så ringe tillid til sine kunder, at de kunne forveksle en Champagne med en dybrød brusende Lambrusco, så var det ikke ham, der ville bidrage til forvirringen. Etiketten, som havde altid været af den farve, I kan se på hjemmesiden, blev skiftet til den aktuelle skingrende orange.

Der blev hverken pillet ved vinens farve eller smag: stadigvæk en inspirerende drik, som kan følge jer med opløftende slurke fra sommer (når den indfindes) til julens flæskesteg. Derfor har vi kaldt den Julelambrusco@. At en fyldig og tør Lambrusco passer godt til svinekød er efterhånden en accepteret kendsgerning. Flere af jer har "testet" kombinationen og dét med overraskende gode resultater.

Jeg modtog i mandags årgang 2017 - der for blot to måneder siden stadigvæk var druer ! - og kunne ikke vente med at "teste" den til en fettuccine al ragú bolognese. Som åbningsbilledet bevidner, her går vi grundigt og seriøst til værks, når det gælder testning. Prøv selv og nyd:

JULEVINENE

Blandt vinvennerne er der sikkert stadigvæk nogle, der kun vil servere Lambrusco til flæskestegen under trussel af et våben eller i absolut mangel på andre vine. Derfor i lighed med alle mine kollegaer vil jeg komme med et par anbefalinger. Den gyldne regel er jo immer: "Den vin du bedst kan li', til den mad du bedst kan li'". Når det er sagt, så lad os kigge på nogle vine, der forener fylde, varme (dvs pæn alkoholprocent) og forholdsvis lav garvesyre parret med en rimelig moden alder: I finder mine forslag her og jeg står naturligvis til rådighed med en svarmail, hvis I vil spørge om vine til and, gås, flæskesteg, eller det vegetariske julebord eller hvis I ønsker at servere hvide vine, som er helt fraværende i de følgende anbefalinger:

HVORNÅR KOMMER MIN VIN ?

Tirellis STOPAI i den nyeste årgang 2017: JULELAMBRUSCO@ er nu på lager.

Tavignano (Libenter) og Schiavenza (Barolo, Barbera Dolcetto) er lovet på lager imorgen torsdag den 14.

Zanovello (Olivetani, Merlot Sassonero, Nerello 2015): onsdag den 20.

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

I DAG Onsdag den 13. december: 1400 til 17:00
Torsdag den 14. december: 14:00 til 17:00
Fredag den 15. december: 14:00 til 17:00
Lørdag den 16. december: LUKKET
Søndag den 17. december: 13:00 til 16:00 Vinsmagning på lageret: Barolo, Amarone, Recioto & dessertvine.

Udenfor ovenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10