Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

18.10.2017 Zanovello

Kære Vinvenner,

Det er efterårsferie og det fyger med "Out of office" "Ferie" o.l. svarmails fra jer. Dog er vintibuddene lige som hovedpiner: de kommer uanmeldt og man skal tage dem som de kommer. Derfor starter jeg med dette tilbud idag her midt i (jeres) ferieperiode. På manges forlangende og der er al grund til at ile til tangenterne, selv om I skulle sidde på en fortovscafé i Rom eller Nice: der er kun max 1.200 flasker af denne lille juvel af en rødvin. I kender den og jeg vil derfor ikke bruge jeres tid med yderligere introduktion:

Lidt mere tid vil jeg til gengæld bruge på to andre vine fra mestervinmager Franco Zanovello. Det er to ret spændende vine, hver fra sin del af landet og hver især med en fin nuanceret smagsprofil. Den slags vine, som I vil formodentligt ikke købe, da de er ikke kendte navne, men som I vil elske lige fra første slurk engang I har prøvet dem. Og den ene er endda en hvidvin!

OLIVETANI & NERELLO MASCALESE

Navnet Olivetani afslører noget om vinens fødested, de euganeiske bakker og deres milde klima. Vi er nord for oliventræet vækstzone men både her og ved Gardasøen hersker der så gunstige vejrforhold at olivenolie har en særlig fin kvalitet. Vinmarkerne ligger ved foden af Venda bjerget omkring en gammel munkekloster hvor munkene var netop beskæftiget med dyrkning af oliventræet og med produktionen af olivenolien. Hemmeligheden bag oliens og vinenes kvalitet ligger i jordbundens vulkanske karakter. Olivetani Bianco stammer fra druer fra gamle vinstokke og fremstilles af et blend af sauvignon bianco, tai bianco, pinot bianco, pinot grigio, moscato bianco og garganega.

Hvad der fik mig til at gå ind for denne vin er dens fyldige smag som er samtidigt let og elegant. Vinen har kun kendt rustfristål og flaskelagring men har lagret i lang tid på sit eget bundfald (sur lie) og det er det, der giver vinen en dejlig fylde. Drueblandning resulterer i en beundringsværdig harmoni mellem netop fylde og elegance. Jeg smagte denne 2015 årgang til sandartfilet med kartofler og persille : pragtfuld! Olivetani kan også snildt serveres til en vifte af retter, der går fra charcuteri til ovnstegte fiskeretter og til ikke lagrede komælksoste. Vinen kan nydes nu og inden sommeren 2019. Dræb ikke Olivetanis finesse ved at servere den for kold: ti-tolv grader ville være tilrådeligt.

Samme elegnce og indbydende drikbarhed finder jeg i den vin som Franco Zanovello producerer fra sine vinmarker på Vestsicilien af druen nerello mascalese. Mascali er en landsby ikke langt fra vulkanen Etna og det er netop ved DOC Etna at nerello mascalese indgår sammen med den mindre dyrket nerello cappuccio. Franco Zanovello har fundet ideele forhold for nerello mascalese på den modsatte side af øen end Etna og resultaterne giver ham ret. Vinmarkerne ligger på en højde af cirka 4-500 meter over havets overflade og nyder godt af den drastisk temperaturskift mellem dag og nat. Denne Nerello Mascalese 2015 er meget "fleksibel" hvad parring med maden angår: fra pastaretter til fjerkræ til hvidt kød og til mellemlagrede oste. Drik nu og frem til 2020-21.

6700 ESBJERG , 2500 VALBY og 1408 København K

A) Distant Friends fra Esbjerg og Omegn er velkommen til Musikhuset den 25. oktober fra 16 til 19. Tilmeldig nødvendig til en af værterne Dan B. Larsen på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

B) Vinvenner fra København og Omegn skal ikke rejse så langt for at deltage i Vinakademiets 10-års jubilæum. Det er nemlig ti år siden at det første hold elever begyndte deres sommelieruddannelse. Hundredevis af dygtige elever har siden modtaget diploma fra Vinakademiet. Jubilæum fejres søndag den 19. november fra kl.12:30 til 22:30 med seminar, mini vinmesse (vi er med) og afsluttes med middag og vinbar med live musik og sang. Det hele foregår på Hotel og Restaurantskolen, Kjeldsgårdsvej 1, 2500 Valby. Det fulde om meget omfattende program kan dowloades fra http://vinakademiet.dk/

C) Alle er velkommen til Wildersgade 23 – Baghuset, for "Jul på Slotett" fredag den 24. , lørdag den 25. og søndag den 26. november hvor Cibi & Vini og jeg afholder vor lejlighedsvis traditionelle julemarked med italienske julegodter og ditto vine. Sæt kryds på kalender nu: omfattende og detaljeret program i næste mail.

Ciao, Carlo

PS: PARMIGIANO REGGIANO er nu i kølerummet på lager og kan afhentes i lagerets åbningstider

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

I DAG: onsdag den 18. oktober: 14:00 til 17:00
torsdag den 19. oktober: 14:00 til 17:00
fredag den 20. oktober: 14:00 til 17:00
lørdag den 21. oktober: LUKKET
søndag den 22. oktober: 13:00 til 15:00
mandag den 23. oktober: LUKKET
tirsdag den 24. oktober: LUKKET
onsdag den 25. oktober LUKKET. Vinsmagning i Esbjerg
torsdag den 26. oktober: 13:00 til 17:00
fredag den 27. oktober: 13:00 til 17:00
lørdag den 28. oktober: LUKKET
søndag den 29. oktober: 13:00 til 16:00 Vinsmagning på lageret
mandag den 30. oktober: LUKKET
tirsdag den 31. oktober:LUKKET

Udenfor ovennstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10