Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

17.05.2017 Vegetarer

Kære Vinvenner,

En fynsk vinven skrev for at spørge, om jeg havde vin, der var specielt velegnet til vegetarretter. Nu er det italienske køkken rig på mange grøntsags- og pastaretter, man kan derfor spise lækker mad uden at skulle savne kød. Dog var mit svar, at nej, det havde jeg ikke og jeg havde heller ikke tænkt på den slags "diskrimination" i mit sortiment. Og nej, det var ikke et ideologisk standpunkt, blot en konstatering, at der er mange vegetarretter, der er så stærke og bastante, at de sagtens kan ledsages af en Barolo eller en kraftig toskanerbasse. "Hvilke, for eksempel?". Jeg gav ham den seneste vin jeg havde smagt og har tilgode at høre fra ham om det gjorde lykken.

PULLED AUBERGINE ?

I de sidste måneder har man kunnet købe både gris, kylling, lam og jeg ved snart ikke hvilken anden kødret som "pulled". Ordet betyder, at i nemhedens og mad-to-go's hellige navn har man frarøvet jer fornøjelsen af at "gnaske" løs på et stykke kød: væk med ben, brusk og sene, kun det reelle kød, som regel overkrydret og pakket ind i praktiske beholdere. Jeg har aldrig købt noget af det, men det gav mig ideen til en ret, der kan tilfredstille både vegetarer og dem, der holder af pulled mad. Såre enkelt ovenikøbet: tag en aubergine, flæk den i to. Læg en kvist rosmarin ved siden af den og pak det hele i staniol. Sættes i ovnen på 175 grader i godt en halv time. Hvis I undlader at brænde fingrene, når I tager det ud, kan auberginens kød nu skovles ud med en ske. Læg det på en tallerken. Tag en pande: lidt olivenolie, lidt chili. Når olien er varm, så læg auberginen på panden. Drys lidt salt eller bedre lidt saltede udblødte kapers. Lad det simre mens I går i gang med at koge noget spaghetti. Når spaghetti'en er klar og vandet godt siet fra, hælder I den på panden. Rør godt rundt og buon appetito!

VINEN DERTIL ?

Jeg skulle helt tilfældigvis smage på en ny Lambrusco og derfor drak jeg denne her, der med sin fine syrlighed var perfekt (for mig, men også for et par af vovehalserne blandt jer) til auberginens fede smag: det er ikke en rosé men en 100% Sorbara.

Den fremstilles efter "Metodo Ancestrale" af den producent, som mange betegner som "Lambrusco'ens Gaja": Ikke en overdrevet sammenligning hvis vi tager vinmarkernes beliggenhed (Vigna Il Cristo er toppen af Sorbara cru-vinmarker), den enorme lidenskab og omhu, der bliver lagt i vinfremstillingen, og den meget høje landbrugsidentitet i betragtning. Producenten, Paltrinieri, en blot én af den ny bølge producenter, der gør det spændende at følge med i Lambrusco'ens renaissance.

Vinen "RADICE" er lyserød, men ikke en rosé. Ved en rosé fjerner man skallerne, når den ønskede farve er opnået. Her, og i mange andre Sorbara (som fx, vor Medaglie), er det selve druen, der har meget lidt pigment, farvestof. Når jeg ikke anbefaler den til alle, er det nemlig fordi RADICE er skarp som en barberkniv og kræver enten fed mad eller en del hår på brystet. Det er ikke en behagelig terrasse rosé, men en regulær vin til mad: gerne til krydrede vegetarretter, til charcuteri og uundværlig til "bollito misto" (*)

EN VEGETARKASSE

Selvom jeg understregede, at jeg ikke havde nogen decideret vin til vegetarer, "overtalte" den fynske vinven mig til at vælge seks forskellige vine, som han kunne nyde til vegetarretter. De skulle ikke være dyre, men det gjorde ikke noget, hvis der var én eller to, der skilte sig ud pga. prisen. Sådan en opgave kan jeg li'. I kassen er der både lettere vine og den til de mere kraftige retter.Personligt ville jeg have anbefalet også et par fyldige hvide, en rosé og måske måske en Lambrusco, men opgaven lød på kun røde vine. der er gratis fragt til de første 25, der bestiller:

Et par af disse vine - og flere andre - vil blive præsenteret ved vinsmagningen i Københavns Roklub. Dert gælder blandt andre en vin, der har fået fine anmeldeser og som kan gå hen og blive den bedste ledsager til vegetarretter og til sommermad i det hele taget:

FORUDBESTILLINGER

Har lige modtaget et tilbud, som jeg har haft svært ved at sige nej til. Det er vine i den øvre verdensklasse og noget af en sjældenhed.

Ciao, Carlo

PS: Gå ikke glip af dette arrangement:

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/36-vinsmagninger/2616-vinsmagning-hos-koebenhavns-roklub--onsdag-den-31-maj-2017-1530-til-1900/

HVORNÅR KOMMER MIN VIN ?

http://shop.carlomerolli.dk/produkter/55-forudbestillinger/2253-status-over-forudbestilte-vine/

HVORNÅR KAN JEG HENTE MIN VIN ?

ÅBNINGSTIDER på lageret beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring til 4585 1978

IDAG onsdag den 17. maj: 14:00 til 17:00
torsdag den 18. maj: LUKKET: Firmasmagning
fredag den 19. maj: 14:00 til 17:00
lørdag den 20. maj: LUKKET
søndag den 21. maj: 13:00 til 15:00 Vinsmagning på lageret

mandag den 22. maj: LUKKET
tirsdag den 23. maj: 14:00 til 17:00
onsdag den 24. maj: 14:00 til 17:00
torsdag den 25. maj: Kr. Himmelfart: åbent efter forudgående aftale
fredag den 26. maj: 14:00 til 17:00
lørdag den 27. maj: LUKKET
søndag den 28. maj: 14:00 til 17:00

mandag den 29. maj: LUKKET
tirsdag den 30. maj: LUKKET
onsdag den 31. maj: LUKKET: Vinsmagning Københavns Roklub

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10