19.02.2017 De forelskede svaner

Kære Vinvenner,

Jeg vil ikke sige, at der ligefrem var mailstorm men uventet mange af jer har skrevet, at de satte pris på opdateringen af ugemailen på hjemmesiden, fordi de kunne sidde og læse mails i ro og mag. Især hvis man var gået glip af nogle gamle mails, mens man havde været ud at rejse eller befandt sig i lignende situationer, der forhindrede en ordentlig læsning af mailen. "You win!" Opdateringsarbejdet er nu gennemført og vil igen fra nu af kunne læse ugemails på hjemmesiden, som tidligere. Hvis I finder nogle tiltalende tilbud, så husk venligst at tilbuddene gælder for den uge, de er sendt ud i og hele den følgende uge. Derefter er det et spørgsmål om, hvorvidt jeg stadig har vinene.

PUGNITELLO

I går aftes prøvede jeg Rosso Maremma 2015 IgT fra Poggiolella. I kender sikkert den lidt skeptiske indstilling, som man nogen gange indtager overfor visse vine. Jeg forventede ikke det helt store og faktisk var det kun af "pligt", at jeg havde købt vinen: Poggiolellas stærke side er Pugnitello i Riserva 2009, 2010 og 2010. Deres unge og enkle Rosso 2015 kom med, fordi det er god skik, synes jeg, at man prøver alle de vine, en vinbonde producerer. Ihvertfald første gang man bestiller.

Overraskelsen var derfor ret stor, da jeg blev overrumplet af en bølge af blød frugt. "Brombær" tænkte jeg straks. Kunne jeg bruge det i vinbeskrivelsen? Ville folk ikke tænke på, at det var en Ribena-noget af en slags? Nej, vær rolige. Frugten er i ekstrem balance med de andre vinkomponenter og hjælper med til at dæmpe alkohol'en, hele 14,5%. Høj ja, men man skal læse styrken på etiketten, for man kan ikke smage den i vinen. Maremmas lys og saltede luft har gjort underværker og hjulpet med til at fremelske en vin, der vil overraske lige så meget som den vil behage. Kombinationen sangiovese og merlot har vi smagt før men sjældent med dette flotte resultat. Jeg har lagt vinen ind i PUGNITELLO-kassen, som jeg sender med fri levering: de vinnysgerrige, Toscanaelskerne og sensationsjægerne skal ikke tøve et sekund:

AT KENDE ENS BESØGELSESTID

Et sekund eller to skal ingen tøve med at forudbestille Luianos "Rosso Assai" og Chianti Classico, begge 2015. Hvorfor? Fordi traditionen tro vil der snart være nogen kloge europæiske eller amerikanske vinskribenter, der vil "opdage" 2015 Chianti Classico fra Luiano og give vinen rosende omtale og høje Parker-points. Det er det, der er sket med Tenuta Cuccos Barolo di Serralunga 2012: 92 points i Wine Spectator. Værsgo! De vinvenner, der har troet på mine lovprisninger og har bestilt den, kan glæde sig til, at vinen vil være på lager midt i denne uge, uge 8. Alle de andre må være lidt tålmodige, fordi jeg er ved at vride armen om på Piero Rossi Cairo og gøre gældende, at som den første, der spottede denne Barolos kvalitet, har jeg ret til en portion til til samme gode lave gamle pris. Mens I venter på det, så udnyt forudbestillingsmuligheden for at sikre jer et par kasser af Luianos perlegode 2015ere:

(Ja, 59,- for Rosso Assai og 88,20 for Luianos Chianti Classico 2015 kan kun lade sig gøre, fordi I har taget dette forudbestillings-halløj til jer!)

SVANERNE VED BREDE FORTÆLLER....

...at selv om der ligger et tyndt lag is på søen, så er foråret godt på vej med erantis og ænderner som tilskuere til svanernes kurmageri. Før vi har set os om, er det grilltid! Og netop grillmad var det jeg tænkte på, da jeg smagte "Vecchio Ceppo" Primitivo 2015. Servér den ved 16-18 grader og nyd. En pleaser uden de berygtede "jammy"-toner. Køb den nu til senere brug: vi skænker den på lager på søndag:

YOU WIN! IGEN!

Ja, jeg har "givet mig" hvad Parmigiano angår og mange af jer har allerede bestilt - tak. Jeg måtte også give mig hvad tunfisk angår. Efter nogle måneders skriverier er jeg blevet "godkendt" som kunde hos Ligure Sarda. Hvem er det, dette Liguriske Sardiske selskab? Det er ejerne af Middelhavets eneste eksisterende system af faste "tonnara" fangstnet. Deres tunfisk er absolut den bedste og selskabet det eneste, der kan garantere, at det er blåfin tunfisk, der bliver fanget og bearbejdet på stedet ved Carloforte, på øen San Pietro i det sydøstlige Sardinien. Lang historie og absolut et must for gourmeter, foodies o.lign. Prislisten finder I i bunden af linket:

Jeg er også ved at samle nogle opskrifter: de er nok klar ved næste mail.

SCOOPKASSEN OG HVERDAGSKASSEN

Vinterferien til trods er der flere, der har bestilt. Nu at I er tilbage fra ferien, regner jeg med at der vil være....kødannelse. De to kasser hver for sig er inhvertfald det værd. SCOOPKassen her:

Hverdagskassen her:

Ciao, Carlo

Herunder ÅBNINGSTIDERNE på lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Ved afhentning: Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning. "Hvorfor? Fordi hvis det regner eller I har købt mange vinkarton'er, er det nemt og let at bære dem ud til bilen".

Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: søndag den 19. februar: 13:00 til 15:00. Vinsmagning på lageret. Hvide Greco, Fiano, Falanghina, røde Vecchio Ceppo m.m.
mandag den 20. februar : LUKKET
tirsdag den 21. februar: LUKKET
onsdag den 22. februar: 14:00 til 17:00. Tillykke JARA!!!
torsdag den 23. februar: 14:00 til 17
fredag den 24. februar: 14:00 til 17:00 Vinsmagning på lageret
lørdag den 25. februar: LUKKET
søndag den 26. februar: 13:00 til 15:00 Vinsmagning på lageret.