Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

25.01.2017 I Middelhavet sardiner svømmer....

Kære Vinvenner,

Sardinerne, der som bekendt svømmer i Middelhavet, smager rigtig godt, hvis man kan lide dem. Hvis I kan se, at de er friske (fast kød, glinsende øjne) eller hvis jeres fiskehandler garanterer for det, er de en delikat spise. Grillstegte eller som vist ovenfor "a la pizzaiola" dvs med tomat og oregano. Basilikumblade er faktisk kun til pynt og for det nationale minde om verde bianco e rosso, grønt hvidt og rødt. Mailen idag har kun rødvin som emne, så sardinerne er måske lidt uapropos. På den anden side er jeg i gang med at modtage et godt tilbud fra Landbohøjskolen i San Michele all'Adige og hvis I er specielt interesseret i et tilbud på deres Pinot Bianco, Pinot Grigio, Sauvignon, Gewürztraminer, Nosiola, Riesling, Müller-Thurgau, Moscato Giallo og Chardonnay, så send mig blot en svarmail med teksten "MACH" i Emne/Subject: jeg vil sende et skræddersyet tilbud lige så snart som jeg får grønt lys fra skolen. Teksten "MACH" fordi navnet nu er officielt skiftet til Fondazione Edmund Mach, stifteren af skolen dengang landsbyen San Michele stadigvæk sorterede under Østrig-Ungarn.

DE RØDE

Om Scoop'et har I læst igår og kan se det igen i bunden af denne mail. Om lammeboven, der ledsagede vinen, har en af jer skrevet: "Lammeboven blev behandlet med det, der på nudansk hedder en "rub". Men hvor mange grader fik den så? Og hvor lang tid? I øvrigt en lidt "udansk" udskæring m. ribben."

Så har vi lært det: "rub". Og definitionen passer perfekt til den massering af ingredienserne på kødets overflade. Jeg må meddele, at resultatet blev meget fint og velsmagende. Det er dog ikke så ligetil at besvare vor vinven, fordi jeg er ikke så præcis i min behandling af ovnretter. Ovnen bliver tændt på midthak, et sted mellem 175 og 200 grader. Når det begynder at dufte godt, åbner jeg og vender dyret og checker det lidt senere igen, når jeg regner med at boven er færdigstegt. "Færdistegt" fordi jeg ikke kan lide rosastegt kød. Næste gang holder jeg øje med tiden, så jeg kan besvare spørgsmålet men er det ikke cirka to timer vi taler om? Mere eksakt når det gælder formula'en "10 timer ved 70 grader", der giver en selvsmeltende mør lammekølle. Og så behøver man ikke checke stegningen: usvigeligt sikker dvs. .....Carloproof stegemetode.

DANSK LAM

Det udanske ved udskæringen er godt spottet: som regel køber jeg mit lam hos en halalslagter. Det har intet med religion at gøre. Halalslagtere har stor afsætning af lammekød og det er derfor friskslagtede danske lam, der sælges. I supermarkedet kan man som regel købe irsk, new zealandsk, tysk lam og tit fra optøede partier. Det friskslagtede danske lam har en mere rustik smag, der tiltaler mig og bedre lader sig behandle med "rub" og andre ingredienser. Næste gang vil jeg prøve den opskrift, som samme vinven foreslår:

PS: min favorittilberedning af en lammebov er at dække den med tynde skiver fetaost, i stegepose, og så 3 timer v 150c. Mør som bare....og fetaen giver den en antydning af "sprængt".

VINENE DERTIL OG TIL MEGET MERE

Alle fire fra TENUTA CUCCO vil passe fint til lam og andet ovnstegt kød. I bliver forelsket i denne Barolo Serralunga 2012 og vil "synes godt" også om de andre vine. Langhe Rosso er en virkelig elegant rød, der vil tiltale mange, også de blandt jer, der ikke er så vilde med Piemonte. Fire dejlige vine: en Nebbiolo 2014, en Nebbiolo 2015, en Langhe Rosso 2014 og en Barolo 2012. Lidt matematik: 442,- 4 = 110,50 kr./flasken. Skal jeg sige mere?

I er godt i gang med at bestille SCOOP'et fra EXTRA MAILEN i mandags. I linket herefter finder I det sammen med de andre vine fra Tavignano, Pugnitello og Aítalas Etna Rosso. Den sidste blev smagt igår og jeg kan garantere jer for, at I dåner, når I smager den. Rocco Trefiletti sender sekshundrede flasker og that's it for denne "Highly Recommended 92/100" årgang. Jeg har modtaget den meget omfattende artikel om Etnavinene fra det engelske vinblad "Decanter" og sender den gerne videre på forlangende.

PUGNITELLO har taget jer lidt på sengen, da det er en stort set ukendt drue fra det sydlige Toscana. Jeg forventede ikke kødannelse men wakey wakey og "op og då", fordi der venter jer en vinoplevelse af de fineste. Og så bliver I blandt de første til at smage vinen fra denne drue. Noget man jo kan prale lidt af:

Ciao Carlo

RESTSALGET FORTSÆTTER JANUAR UD:

NYT TILTAG

Fremover vil ugemailen ikke blive opdateret på hjemmesiden. Eller kun sporadisk. Den..... lave frekvens vil fortsætte, kun to gange om ugen, og hvis I savner en bestemt mail, skriv til mig.

Og hvis I har fået nok, er der i bunden af mailen et link, hvormed man kan framelde sig, på en høflig, diskret og definitiv måde. Det koster stadigvæk ikke noget at være med, blot sund interesse for italiensk vin og lige dele stor fritid og ... tålmodighed.

Herunder ÅBNINGSTIDERNE på lager beliggende Skovlytoften 1, 2840 Holte:

Ved afhentning: Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning. "Hvorfor? Fordi hvis det regner eller I har købt mange vinkarton'er, er det nemt og let at bære dem ud til bilen".

Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: onsdag den 25. januar: 14:00 til 17:00
torsdag den 26. januar: 14:00 til 17:00
fredag den 27. januar: 14:00 til 17:00
lørdag den 28. januar: LUKKET
søndag den 29. januar: 13:00 til 15:00 Smagning på lageret. Mermet 2011 m.m.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10