Lager og afhentning: Skovlytoften 1 / 2840 Holte / tlf 4585 1978
Kontor: Kongsvænget 38 / 2830 Virum / Telefon 45851978

01.05.2016 Vininvasionen og bønnequizzen

Kære Vinvenner,

I de gamle dage lige såsnart som vejret blev mildere, genoptog man krigshandlinger og folkevandringer. Det samme sker i vinbranchen: de to største europæiske vinmesser afholdes i marts og april: Prowein i Düsseldorf og Vinitaly i Verona. Efter disse to messer bliver vi vinimportører "angrebet" af tilbud og af info om de nye aftapninger.

Derfor må jeg anbefale, at I sætter jer til rette med en god kop vin, øl eller kaffe, fordi nu bliver I også "angrebet": læs denne mail nøje, fordi der er mange gode vine og mange gode køb at gøre.

Jeg starter med den handelsform, som I har virkelig taget til jer. Flere og flere forstår, at der er gode penge at spare på gode vine, hvis almindelige priser i forvejen er beviseligt moderate. Jeg taler naturligvis om:

FORUDBESTILLINGER OG -BETALINGER

SCHIAVENZAS HOLDBARE BAROLO

Fru Schiavenza, for eksempel; hun har lige sendt listen over den nye årgang Barolo (2012) og - åh glæde åh glæde - Dolcetto og Barbera (2015). "Hvordan er årgang 2012?" Det bliver I fri for at høre om, af mig altså. Når det gælder Schiavenzas traditionelt lagrede vine, er svaret kun et: køb mens de er til salg. Om I vil gemme Barolo'erne femten tyve år eller om I vil nyde dem nu, er kun et spørgsmål om karakter. Jeres. Check herlighederne her:

PODERE FORTUNA: ASSIEVE 2014

Alessandro Brogi fra Podere Fortuna har også sendt en status over sin beholdning og et tilbud på den nye årgang ASSIEVE 2014. Podere Fortuna har allerede skabt sig et navn som pinot nero-topproducent. Ikke kun i Toscana og Italien men også i det store udland, herunder Danmark. Da jeg spurgte om 2014 var en årgang, der var værd at binde an med, svarede Alessandro: "I 2014 her hos os i Mugello området har det ikke regnet så meget, men det har været en ret kølig sommer, hvilket har gavnet pinot nero. Jeg har tappet Assieve 2014 og alle siger den smager enorm godt."

Enorm godt ("molto buono") er også det, jeg synes ASSIEVE 2014 smager, og selvom den er blevet en smule dyrere end 2012, er den stadigvæk et scoop for pengene. Forudbestil og -betal den her:

ZANOVELLO

Også vor gode ven Franco Zanovello aka Zavonello aka Zovanello har sendt et appetitligt tilbud på en ny vin: MORO POLO. Flere vinvenner har tilladt mig at bruge dem som "forsøgskaniner" med de få flasker, jeg havde hjemtaget til "studieformål": alle har sagt godt om denne vin. (Opdateret på vinens webshopside.) Druerne stammer fra Calustras vinmarker i Arquá og Faedo-dalen. Druerne er cabernet sauvignon fra gamle vinplanter, merlot og carmenere. Der er sikkert andre vinmagere i verden, der som Franco Zanovello kan formå at mildne cabernet sauvignons aristokratiske og kølige udtryk med merlots søde væsen: det hele krydret og fuldendt af carmeneres aroma. Men jeg tvivler på, at det kan lade sig gøre til denne fornuftige pris og med et resultat, der er lige så harmonisk, helstøbt og omgående charmerende.

Vinen er tilegnet en skovfoged, nemlig Moro Polo, som i mange år tog sig af de udstrakte skove og dyrelivet på Venda bjerget. Venda, Arquá, Faedo: alle navne, der måske ikke siger jer så meget, men næste gang i er i Italien, så prøv at gå på opdagelse på disse Euganeiske bakker, blot en times kørsel fra Venedig: der vil åbne sig for jer et paradis af gastronomi, landskaber, kilder, spa, golf og velvære.

Vinen kommer i to årgange 2011 og 2012, begge lige gode, begge lige fyldige og med passende alkoholindhold (14%). Jeg foreslår en stille og rolig sixpack med tre flasker af hver årgang. I bestiller så meget som I vil, som sædvanlig, men tro mig, denne MORO POLO er en vin, som vil straks ramme direkte ind i jeres vinelskershjerte. Drik nu og de næste tre til fem år.

Alle vine i denne mail er ideelle til rødt kød og lagrede oste. De sidste vil man altid kunne få, men nogle kreative politikere taler om en beskatning af rødt kød. I kan lige så godt begynde at omstille jer til proteiner fra planteverdenen, og den skål bønner og linser i åbningsbilledet er et godt sted at starte fra. De første tre vinvenner, der gætter hvor mange bønner, der er i skålen, vinder en god flaske rødvin velegnet til pasta e fagiuoli. Uanset mad og tilbehør: hvis I er glade for Zanovello - den-med-skriften-på-etiketten - vil I blive VILDE med MORO POLO:

OG IMEDENS ?

Hvad skal vi drikke, mens vi venter på de tre ovenstående gaver fra Bacchus til os? Uforsigtigt spørgsmål at stille til en vinhandler, der til sin fødselsdag har delt en halv flaske STOPAI - kun en halv flaske, det var jo en arbejdsdag. En halv flaske STOPAI er praktisk at have ved hånden, når en almindelig flaske eller en magnum er for meget. Ellers har I vist en stille men vedvarende forkærlighed for Majnonis økoChianti 2014 og for Erik Bantis 2014 Morellino di Scansano. Begge vine er "sangiovese- og Toscanaægte" hvis I forstår, hvad jeg mener: Og ja: tolv styks prisen gælder også ved køb af seks af hver:

Ciao, Carlo

PS: Onsdag den 4. maj er sidste frist for bestilling af Cascina Cuccos vine: gamle etiketter og uhyre lav pris samt absolut sidste chance for at fylde kælderen: men som tit sagt: vent ikke til sidste øjeblik. I kan risikere, at nogle af vinene er udsolgt:

OBS! Webshoppen viser altid den laveste pris. Den er tit lig med tres flasker: klik på flasken for at se alle priser.

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte
Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.
Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

IDAG: søndag den 1. maj: 13:00 til 17:00 Hvis godt vejr (dvs. minus regn og blæst) smagning i gården på lageret.
mandag den 2. maj: LUKKET
tirsdag den 3. maj: 14:00 til 17:00
onsdag den 4. maj: 14:00 til 17:00
torsdag den 5. maj: LUKKET
fredag den 6. maj: 14:00 til 17:00
lørdag den 7. maj: LUKKET
søndag den 8. maj: 13:00 til 15:00 Hvis godt vejr (dvs. minus regn og blæst) smagning i gården på lageret.

Webshop

Online Shop
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10