07.02.2016 Et scoop fra arbejdsbordet

Kære Vinvenner,

I får præsentationen i to udgaver. Den korte og den lange:
Den korte: køb! tag mit ord for det og køb hensynsløst:

Den lange: sæt jer ned og læs hvordan en supervin, et scoop (det er lang tid siden vi har haft scoops, ikke?) havner på vinhandlerens turban (og snart på jeres), selv om selvsamme vinhandler havde frabedt sig flere fancy toskanske eksperimenter.

OVERTALELSEN

"Den er overhovedet ikke dyr" sagde Alessandro Brogi fra den anden side af telefonlinien". Whatever, men jeg vil ikke ha' den, til dels fordi jeg er i gang med nogle fede tilbud(*), til dels fordi du kender mine danskeres attitude til dem, de stadigvæk kalder "franske druer": du var selv med til vores pinot nero smagning i 2011". "OK, ved du hvad? Jeg sender dig seks prøveflasker som rabat, sammen med de Coldaia og Fortuni, som du har bestilt. Så kan vi snakkes ved igen, efter at du har smagt den".

ARBEJDSBORDET

Så havnede vareprøverne på arbejdsbordet, sammen med de vine I kan se på billedet ovenfor. Dolcetto er godkendt og på vej til næste forudbestillingsstunt. Nebbiolo var OK, men det var prisen ikke: den skal "revideres". Chianti'en har I hørt om. Hvis ikke, så kig her(*). Sorbaianos Montescudaio DOC står til tur i weekenden og den kinesiske cabernet er en gave fra en god vinven. Det er kun sjette gang jeg smager på kinesisk vin: om den vil forsøde eller ødelægge min weekend, får I at vide næste gang. Som sidste vin havde jeg gemt prøven fra Podere Fortuna. Som regel smager jeg kun én vin ad gangen, sjældent to og meget sjældent tre, når jeg skal binde mine og jeres penge til en smagning. Dolcetto var dejlig og "by the book", Chianti kendte jeg, så jeg sagde til mig selv "lad os få det overstået med dette toskanske "eksperiment".

GAME, SET, MATCH: ET SCOOP!

"Hvad er det for noget?" råbte jeg i telefonen til Alessandro Brogi. "Nå, skal jeg måske forstå det, som om du synes om vinen?" "Houston we have a problem: jeg synes den er vidunderlig, aldrig smagt noget så dejligt før fra dine kanter, men hvis den koster så meget som dine andre pinot nero Coldaia og Fortuni, så glem det."

Alessandro nævnte ikke prisen men tog en lille pause og sagde: "80% merlot/20% pinot nero. Jeg fremstiller denne vin fra cirka tretusind planter merlot, som jeg har på den højeste del af vores vinmark. Merlot-druerne bliver dyrket og fremstillet på samme måde som pinot nero, dog bliver de først høstet efter at pinot nero har gennemgået den første gæring og er blevet omstukket. Merlot gærer så i de fade, der har indeholdt pinot nero.

Andelene er 80% merlot og 20% pinot nero med små variationer fra år til år. I starten brugte vi også sangiovese og malvasia nera, men dem har vi droppet, fordi sammensætningen af merlot & pinot nero er lige så vellykket som sjælden. Vinen lagrer et år i barrique og nogle måneder på rustfri stål. Jeg frigiver vinen efter endnu et års flaskelagring. Produktionen er på ca. tretusind flasker.

"KVANTO KOSTER?"

"Si, men kvanto koster?" Alessandro nævnte en pris, der ikke gik særlig tydeligt igennem på telefonlinien. Han gentog prisen men jeg sagde, at til den pris kunne jeg kun købe et par kasser til mit privat forbrug: "Alessandro: her i Danmark er vi oversvømmet med gode vine fra hele verden. Selv om mine vinvenner alle er i famile med Abel Spendabel, er hundrede kroner stadigvæk "the wall", hvis man skal sælge mange flasker her". "Hvem er Abel Spendabel?" spurgte Alessandro, der ikke var særlig interesseret i min udlægning af danskernes vinindkøbsvaner. "Det er Abele Spendaccione" forklarede jeg ham "noget med et børnerim og en sabel, der måske var for dyr, lige som din ASSIEVE. Har navnet iøvrigt noget med floden Sieve at gøre?" "Ja, Sieve flyder gennem vores dal og med sit meget kolde vand, virker den regulerende på temperaturen, især om sommeren. Derfor bl.a. har vi så gode druer: A SIEVE dvs. tilegnet Sieve". "OK, hvis det ikke kan være anderledes med prisen, så lancerer jeg vinen på forudbestilling: lad os se, hvordan vinvennerne reagerer. Ciao."

HVEM VIL KUNNE LI' ASSIEVE ?

Hvem skal skynde sig med at bestille denne hersens ASSIEVE ? Alle vinvennerne. Alle de, der kan li' en vin, som man knapper op og nyder. Alle de, der sværger til runde bløde merlot. Alle de, der ikke bryder sig om runde bløde merlot. Alle de der gerne giver tohundrede kroner for en mellemgod Borugogne og dens billigere -dræbere. Alle dem der ønsker sig en klassevin i hverdagen. Alle de, der holder af toscansk vin. Alle de, der elsker at blive positivt overrasket. Alle der mener, at de har forstand på vin og alle de, der ikke har forstand på vin men kan kende en vin, der smager "eddermanemig godt".

Den meget lave forudbestillings- og -betalingspris kræver rask handling, fordi Alessandros tildeling kun varer til den 15. februar.
Levering uge 9 eller 10. Forudbestil denne ægte håndværksvin med sikker stil og fascinerende dejlig smag her og nu:

ROSSO DELLE MINIERE Sorbaiano, BARBERA D'ALBA og LANGHE ROSSO Cascina Cucco er bebudet på lager onsdag den 10 februar.

Ciao, Carlo

Åbningstiderne på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte
Kør gerne helt ind i indkørslen på højre side af den røde bygning.

Udenfor følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe aftale.

I DAG: søndag den 7. februar: 13:00 til 15:00
mandag den 8. februar: LUKKET
tirsdag den 9. februar: LUKKET
onsdag den 10. februar: 14:00 til 17:00
torsdag den 11. februar: LUKKET. Firmasmagning
fredag den 12 februar: 14:00 til 17:00
lørdag den 13. februar: LUKKET
søndag den 14. februar: 13:00 til 15:00