19.08.2015 DMI, auberginer, Barbera og økoLambrusco

Kære Vinvenner,

"Efter juli, Jul", Nej, det er ikke Jul endnu, selvom der er allerede dumpet reklamer for firmaets julefrokost ind i brevsprækken. Er vi bange for at komme for sent ? Det ved jeg ikke og er faktisk også ligeglad: "to everything there is a season" som Peter Seeger og go' gamle Kong Salomon sang. " Salomon, far til ham, der opfandt konversationsleksikaet?" "Vrøvl med dig, har du drukket ?" "Nej men jeg er noget knottet: DMI havde bebudet dårligt vejr i søndags og autoritetstro som vi er, valgte vi at aflyse en stor familie-tam-tam i nogle gode venners kolonihave. En søndag på Amager. Solen skinnede det meste af dagen, og jeg havde lavet mine børns livret : melanzane alla parmigiana aka parmigiana di melanzane. Tak DMI: det endte med, at jeg skulle spise næsten det hele selv." " Trøst dig: DMI har lovet sommerlignende vejr i hele næste uge." "Uha, så må jeg skynde mig at foreslå et Lambrusco-køb: gad vide, om det er den sidste gode soluge i år ?" "Nej: vi har hele september: den plejer ikke at være karrig med gode dage og iøvrigt, sagde du ikke, at Lambrusco er en vin "for all seasons ?"

LAMBRUSCO BIOLOGICO ( dvs : ØKOLOGISK LAMBRUSCO)

For all seasons, ja. I Emilia Romagna i hvert fald. Herhjemme har "stadset" begyndt at fange vinskribenternes opmærksomhed, så hvis I tror på DMI, må I gerne fouragere her: min favorit er p.t. den tørre MEDAGLIE Sorbara fra Chiarli, men åbningbilledets økologiske, tørre Coviolo passede rigtigt fint til lækkerbidsknen her: netop melanzane alla parmigiana. Auberginer med tomat, mozzarella og Parmigiano. Meganem ret: den kræver kun en smule tålmodighed i tilberedning.

ZANOVELLO, BARBERA D'ALBA OG VORDENDE SCOOPS

Der er stadigvæk et par vinvenner, der ikke har afhentet de forudbestilte og forudbetalte Zanovello 2011. Skriv til mig, hvis I er i tvivl. Jeg har skrevet til Jer, men det hjælper lige vidt. Ingen stress dog, fordi vinene skal nok blive gemt til Jeres disposition.

På den anden side er jeg ved at forhandle mig til et ordentligt parti af samme vin i år 2012. Den vil også komme på forudbestilling, og jeg kan garantere allerede nu, at I vil synes meget godt om den. Den er lige så meget bedre end den allerede gode 2011. Lige som superscoop'et Mermet 2011 er bedre end den allerede gode 2009. Hele min øvelse går ud på at fravriste vinen fra Franco Zanovello til en fornuftig pris. Stay tuned.

Samme aktivitet på Barbera-fronten. Der er i Serralunga nogle pallegitre med yderligere firetusind Barbera d'Alba 2011 DOC på lager: Cascina Rosalba©: de skriger på at blive hentet til Danmark. Før det sker, kunne jeg godt tænke mig at læse lidt kommentarer fra de vinvenner, der allerede har købt og smagt den. Vil I danne Jer en idé, ser vinen sådan ud og kan bestilles her:

I kan tro, at Jeres meninger bliver læst og brugt af andre vinvenner. Læs for eksempel hvad en god vinven skrev om en rødvin, Stramonia (lige dele let tørret merlot og cabernet sauvignon fra Valténesi på Gardasøens venstre bredde):

Stramonia 2007:
Denne vin overraskede mig meget positivt! En 8 år gammel blanding af Cabernet og Merlot med flot balance mellem frugt, alkohol og garvesyre der gør den meget velegnet til en god bøf men som også fremstår så flot afrundet at den sagtens kan drikkes alene (sikkert også givet alderen). Selvom druerne er vidt forskellige kan jeg bedst sammenligne den og dens bedste anvendelse med Brunello. Nu opereres der jo en del med ordet scoop i nyhedsmails og denne vin til omkring en hundrede krone seddel er bestemt i den kategori.

(M.K. 12. august 2015)

Og hvad en anden skrev om Breccetto, Trappolinis hvide af 100% grechetto druer:

Hej Carlo
Jeg lovede dig en tilbagemelding på Trappolini's prestige Grechetto. Den bliver todelt, idet Fruen godt kunne lide den, idet hun fremhævede dens fylde og frugtsmag. Jeg bryder mig ikke om den, idet jeg synes, den er for lidt distinkt og jeg savner friskhed (måske lidt syrlighed) ligesom frugtsmagen, som fruen nævnte - hvis der var nogen - blev dækket af fadlagringen. Måske en vin til dem, der hellere vil have lidt fadsmag snarere end druesmag (!). Ha' det godt.
(O.B.L. 17.08.15)

Jeg er derfor sikker på, at når Jeres "anmeldelser" af 2011 Cascina Rosalba begynder at løbe ind, vil der blive dannet kø ved bestillingslugen. Denne Barbera d'Alba 2011 er et must for Barbera-elskerne og alle andre godtfolk, der holder af et ordentligt glas vin. "Ordentlig" betyder, at alle elementer er i balancen: fra prisen til smagen, eftersmagen og...minderne om den.

Så, én gang til, for de mange af Jer, der altid skal have et ekstra skub til at blive overtalt til at bestille:

CASCINA CUCCOS BAROLO, NEBBIOLO, BARBERA, DOLCETTO :
LAVE PRISER VED FORUDBESTILLING, VINSMAGNING OG EN ""IKKE-WINEMAKERS" DINNER

Ciao, Carlo

ÅBNINGSTIDER på lageret Skovlytoften 1, 2840 HOLTE
Kør venligst helt ind i gården på højre side af den røde bygning
Uden for følgende åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978

IDAG: onsdag den 19. august: 14:00 til 17:00
torsdag den 20. august: 14:00 til 17:00
fredag den 21. august: 14:00 til 17:00
lørdag den 22. august. LUKKET
søndag den 23. august 13:00 til 15:00 OBS!

Kongevejen spærret pga af sportsbegivenhed:
vælg venligst motorvejen hvis I agter at køre til lageret.