22.03.2015 Marcellos svære valg

Kære Vinvenner,

Herover kan I se en bekymret mand, der efter at have tømt næsten en hel bastflaske som aperitif spekulerer på, om han skal købe flere bastflasker af selvsamme Julebast© Riserva 2011 eller om han skal investere i nogle Majnoni 2011 Chianti Superiore på 1 liters bast.

Ja: valget er ikke nemt. Den ene er en fuldblods Riserva, som passer fint til hvad som helst og kan klare hvad som helst. Den har fået al den ros, den fortjener, både fra garvede italianofile vinvenner og fra forbløffede andre kunder, der ikke anede, at Chianti på bast kan smage så godt, så godt...........

Gastronomisk interesserede vinvenner vil sikkert have bemærket: størrelsen af bastflasken, den normerede portion spaghetti for voksne og den "napoletana" kaffemaskine i aluminium: et suverænt redskab til morgenkaffe ritualet. En cigaret efter kaffen var engang et lige så helligt ritual. Berømt er den scene, der siges at have foregået på en bus i Napoli, hvor en passager steg på med en cigaret i mundvigen. Billettøren (dengang var der billettører) siger formanende: "Det er forbudt at ryge i bussen." "Det ved jeg godt, men jeg har lige fået min en espresso."

"Ah, undskyld så", svarede billettøren.
I behøver ikke undskylde og hvis der er tale om Chianti til påskelammet, behøver I ikke blive bekymret, jeg kan roligt og på det varmeste anbefale:

Hvis I, af uransagelige grunde, skulle være fiascofjendtligt indstillede, check lige denne Riserva-skønhed til 129,- kr.:

LAMBRUSCO; "WHAT ELSE?"

Og for at blive i det hyperitalienske slutter vi med et billede af den naive maler, Antonio Ligabue, der blev født i Gualtieri, ved Podalen mellem Reggio Emilia og Parma.

Gualtieri er den landsby, hvor familien Tirelli aftapper mange af vore Lambrusco. Det har de gjort med støt stigende succes siden 1866. I kan besøge firmaet her (*). Tiden er inde for at forsyne sig med et par sixpacks af den saftige drik. Jeg kan ikke love, at I vil blive som leoparden ovenfor men et brøl og et spring eller to skal der nok komme ud af det. Det er ikke et tilfælde, at netop Lambrusco er den vin, der drikkes, dér hvor Ferrari, Maserati, Prosciutto di Parma, Parmigiano-Reggiano, Culatello, Strolghino, Zampone, Cotechino, Tortellini, Cappelletti, Aceto Balsamico Tradizionale, Tagliatelle, Lasagne og en velsignelse af andre lækkerier stammer fra. Tirelli's STOPAI kører indtil Påske endnu til vinterpris:

Ciao, Carlo

PS: SPAR I PRIS, IKKE I SMAGEN:

Majnoni's ikoniske 2012 Chianti DOCG ecologico til 69,- kr., omtalt i den seneste mail: der er kun knap halvfems flasker tilbage og hamstringsfristen er ved at løbe ud.

Der er lidt flere flasker af den økologiske Lambrusco 20123 fra Sorelle Schiavi. Prisen: 45,- Smagen: som 75,- kr. http://www.carlomerolli.dk/index.php/alle-ugemails/2014/1158-18032015-hamstretid-

ÅBNINGSTIDER på lageret Skovlytoften 1, 2840 Holte:
Udenfor nedenstående åbningstider: send en mail eller ring 4585 1978 for at træffe nærmere aftale.

IDAG: søndag den 22. marts 2015: 13:00 til 15:00
mandag den 23. og tirsdag den 24.: LUKKET
onsdag den 25. marts: 14:00 til 17:00
torsdag den 26. marts: 14:00 til 17:00
fredag den 27. marts: 14:00 til 17:00
lørdag den 28. marts: LUKKET
søndag den 29. marts: 13:00 til 15:00